PATRIMONI

ARCA assegura que la Llei de patrimoni obligava a conservar la casa de Manuel de Falla

L'entitat critica que la Comissió de Centre Històric que presideix el regidor d'Urbanisme de Cort, Antoni Noguera, "ha donat proves suficients d'un funcionament viciat"

ARCA ha contestat aquest dimecres al regidor d'Urbanisme de Palma, Antoni Noguera, que "no és cert" que no es podia haver evitat la demolició de la casa de Manuel de Falla a Gènova i ha assegurat que la Llei de patrimoni l'obligava a conservar-la.

En un comunicat, l'entitat conservacionista del patrimoni argumenta que el regidor tenia dos informes del Consell de Mallorca en què es deia que la casa tenia valors suficients per ser inclosa en el Catàleg municipal de Palma.

ARCA va demanar, sobre la base d'aquests dos informes, que es tornàs a reunir la Comissió de Centre Històric, ja que són informes posteriors a la reunió de la comissió en la qual de "manera incomprensible per a la ciutadania es van negar a la catalogació; el regidor no va voler convocar-la".

"La seva obligació", afirma aquesta entitat, era suspendre les llicències o demanar al Consell de Mallorca que ho fes de manera immediata fins que no resolgués el recurs d'alçada que ARCA va presentar al Consell de Mallorca, per la qual cosa "la indefensió d'ARCA és evident".

"La Comissió de Centre Històric que ell presideix ha donat proves suficients d'un funcionament viciat que, per desgràcia, serveix per avalar destruccions patrimonials; ja va passar amb Can Bibiloni i ara amb la casa de Gènova per posar només dos exemples", s'afirma en el comunicat.

D'altra banda, ARCA "celebra" la revisió del catàleg municipal, que ve demanant des de fa més de deu anys. "Ara falta veure si serà exhaustiva o la falta de recursos per fer un estudi complet tornarà a deixar fora del catàleg elements singulars", ha afegit aquesta entitat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF