Virgilio Rodríguez: "Els creueristes interessen a tothom, però les nostres gelateries se centren en els residents"

El propietari de la Boutique del Gelato anuncia que l'empresa mallorquina obrirà durant el 2020 algun nou local a la Península

Carles Tudurí
3 min
Virgilio Rodríguez, propietari de la Boutique del Gelato

PalmaLa Boutique del Gelato va néixer l'any 1996 de la mà de Virgilio Rodríguez, que va obrir amb els seus socis una gelateria que s'ha convertit en un referent a les Illes, amb 14 establiments que han revolucionat el sector venent gelats a menys d'un euro. Actualment, disposa d'una plantilla de més de 100 empleats i ja ha obert la primera gelateria a la Península, concretament a Múrcia. L'èxit de la marca ha permès a l'empresa franquiciar el seu negoci i poder ampliar l'activitat amb una menor inversió. Inca i Son Gotleu són les ubicacions dels seus darrers locals.

Com neix la Boutique del Gelato?

La nostra empresa neix de casualitat, com moltes. Vaig veure una gelateria que es traspassava i vaig contemplar un futur laboral. Una vegada vàrem obrir el negoci i aprendre com funcionava, vàrem començar a pensar en possibles millores i fórmules per créixer.

Com va ser l'aposta per l'expansió?

L'expansió va ser deguda a la necessitat de cobrir la demanda dels clients en altres zones. Els nostres productes varen començar a tenir una molt bona acceptació i veiérem la possibilitat de servir altres clients en altres zones. De totes maneres, no va ser fins al 2012, amb l'obertura de la nostra botiga a Aragó, davant El Corte Inglés, que vàrem encetar un nou camí dotant la marca d'una identitat corporativa pròpia i professional en tots els nostres locals.

Quantes botigues teniu en l'actualitat i quantes són pròpies?

Ara mateix hi ha 14 Boutiques del Gelato i 7 són pròpies. La resta són franquiciades, una fórmula que ens ha permès créixer de manera més ràpida, però mantenint la qualitat del producte i la fórmula del negoci.

Com decidiu la ubicació dels locals?

La ubicació és sotmesa a estudis fets per professionals per determinar-ne la viabilitat. Tenim locals a Palma en llocs emblemàtics com Blanquerna, l'avinguda Roma, el passeig Marítim, el carrer Aragó, a les Avingudes, a Eusebi Estada, a l'Ocimax i a Portopí, però també en indrets més turístics com Alcúdia i Ciutat Jardí. Les darreres incorporacions són un local a Son Gotleu i un altre a Inca.

La ruta dels creueristes o turistes que visiten Palma s'ha omplert de gelateries. No us interessa aquest mercat?

Els creueristes són un mercat que interessa a tothom perquè aporta un nombre important de clients que poden consumir el nostre producte, però de tota manera el nostre principal client i en el qual ens centram és el resident.

Com lluita una gelateria contra l'estacionalitat?

La temporalitat intentam disminuir-la amb altres referències: tenim cafès, tortades, berenars i altres productes que se serveixen a la majoria de cafeteries. Hem d'aprofitar la bona ubicació dels nostres locals i la clientela fixa que tenim.

Quin és el procés d'elaboració del producte?

Es basa en matèries primeres de primera qualitat i productes de quilòmetre zero; i en la mesura que sigui possible, productes de les Illes Balears com les fruites de temporada: meló, síndria, taronges, llimones i fruits secs com ametles.

Quantes varietats de gelat elaborau i quines són les més demanades?

Tenim una gran varietat de sabors i també atenem algunes demandes específiques com gelat de mostassa i mel, safrà i xocolata amb xili, aquests darrers per encàrrec.

Teniu alguns establiments en zones turístiques. Quines diferències trobau entre el client local i el turista?

Encara que algunes de les localitzacions de les nostres gelateries són turístiques, el client majoritari és resident, perquè aquest és el nostre objectiu.

Teniu un local a Múrcia. Us plantejau créixer a la Península?

Tenim una franquícia a Múrcia, efectivament; també peticions de diferents punts de la geografia espanyola que a partir de l'any que ve començarem a atendre.

I a Mallorca, teniu previst obrir-ne de noves?

A Mallorca, per a l'exercici 2020, tenim una obertura signada i estam a l'espera de trobar localitzacions per cobrir alguna petició més.

stats