Set propostes culturals per a aquest cap de setmana

Concerts, festivals i nits clàssiques per gaudir del darrer cap de setmana d'agost

Dos escenaris

Torna el XXIV Rock’n’Rostoll

Arriba la 24a edició del festival de música rock i electrònica, que se celebra en un camp de blat a Maria de la Salut. Organitzat per l’Associació Juvenil Rock’n’Rostoll, s’hi munten dos escenaris. Aquest és l’únic festival rural de Mallorca que sobreviu de generació en generació oferint música gratuïta i de qualitat. El R‘n’R transgredeix allò convencional i fa que cada any milers de persones de totes les ètnies, de poble o de ciutat, amants de l’electrònica o del rock, es reuneixin en una finca de la Mallorca profunda per gaudir tots junts de la música en el seu ambient més pur: la natura,

El Rock‘n’Rostoll és cultura, diversitat i respecte. A l’escenari Rock hi actuen grups com Trallery, Poncho K, JÈS!, Saïm, Main Line 10 i NoLo. També hi està anunciat Valtonyc, encara que no podrà ser... o això sembla. A l’escenari Electrònic, al Safareig, podrem gaudir de Paula Serra, Javitoh, Rosana Nun, Pomodoro, Mili, Takeshi i Manu Sánchez.

S’Hort de Son Perot (carretera Maria de la Salut – Muro). Dissabte 25 a les 23 h

Musical

Daltmurada amb ‘Una tenda a París’

El duet mallorquí Daltmurada presenta en concert el seu últim disc, Una tenda a París (2017). Hi trobarem una apassionada historia en què Teresa i Alice entrecreuen les seves vides en un joc de passat i present en un París ple de bohèmia i segones oportunitats. És un basar de les sorpreses on reviure els impressionistes i els surrealistes, els meravellosos anys 20, la nouvelle vague i el nouveau roman, el Maig del 68, el París més modern i avantguardista, el vist per Hollywood...

Auditori de Peguera (Calvià). Diumenge 26 a les 19.30 h

Festival Nits de Tanit

Mara Aranda presenta ‘Diàspora’

Músiques del Món presenta Diàspora, a càrrec de la cantant Mara Aranda, una de les intèrprets valencianes més internacionals. La seva trajectòria suma trenta anys d’èxits professionals, un temps en què ha investigat i cantat músiques valencianes, turques, gregues, occitanes i músiques antigues, medievals i sefardites, que han deixat com a resultat més d’una vintena de discos mereixedors de premis i reconeixements.

Davant edifici UIB (Eivissa). Diumenge 26 a les 22 h

Nits Clàssiques

L’Ensemble homenatja Joseph Haydn

Sota la direcció de Barry Sargent, podrem escoltar la divertida Simfonia n.47, coneguda com El palíndrom, la segona part del tercer moviment de la qual és la repetició de la primera part però a l’inrevés, i l’apassionada Simfonia n.44, ‘la Fúnebre’, producte del moviment artístic Sturm und Drang (tempesta i ímpetu). A més, es gaudirà de l’acompanyament del violoncel·lista Emmanuel Bleuse, actualment solista a l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Sant Francesc (Palma) i església de Deià. Dissabte 25 i diumenge 26 a les 20.30 h

Música Folk

Donallop amb ‘Misteris de sa vida’

Pere Bestard i Joana Pol formen Donallop, un duet que ha aconseguit guanyar-se els públics més difícils amb la seva música folk i unes cançons properes i sensibles. El 2013 varen publicar el seu primer EP, Veus que vius, amb la col·laboració de Biel Font al contrabaix, en el tema Blanca, i Pere Ripoll amb l’harmònium a Vals. El 2014 varen publicar #Milestones (Sonotoque), en el qual varen intervenir altres artistes com Pau Debon (vocalista del desaparegut grup mallorquí Antònia Font), i el 2015, Te’n recordes, un concert gravat per sempre dins un disc íntegrament en directe al Museu de Mallorca. El seu últim disc és Misteris de sa vida (2016). Donallop actua en el marc de la desena edició de ‘Sent el Patrimoni’, organitzat per l’Ajuntament d’Artà.

Poblat de Ses Païsses d’Artà. Diumenge 26 a les 21 h

Eivissa Piano Fest

Juan Antonio Simarro en positiu

L’Eivissa Piano Fest, organitzat per Gustavo Valera, ens ofereix un pianista cada setmana. Aquest cicle se celebra al Centre Cultural de Sant Carles i aquest diumenge Juan Antonio Simarro, compositor de Música positiva, intèrpret i productor musical de Tenerife, demostrarà el seu virtuosisme. De la seva música positiva n’han estat testimonis organitzacions internacionals com la Unesco o Greenpeace. Una part dels diners recaptats es destinarà a fer millores al Centre Cultural de Sant Carles.

CC de Sant Carles (Eivissa). Diumenge 26 a les 21 h

Teatre 4de9

‘Anne Frank’, dirigida per Toni-Lluís Reyes

Sota la direcció de Toni-Lluís Reyes, es coneixerà una versió excepcional de la història d’Anna Frank a càrrec de la companyia de teatre 4de9. La nina jueva, durant la Segona Guerra Mundial, ha d’amagar-se per escapar de la persecució dels nazis. Juntament amb set persones més resta amagada en una casa d’Amsterdam. Després de més de dos anys d’haver estat ocults, els amagats són descoberts i deportats a camps de concentració. Només el pare d’Anna, Otto Frank, sobreviu a la guerra, i publica el seu diari. Serà intepretada per Arnau Martí, Guillem Obrador...

Teatre de Manacor. Dilluns 27 a les 20 h

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF