16 plans culturals per gaudir aquest cap de setmana

Recull de concerts i espectacles dels dies 15, 16 i 17 de desembre

‘Es Cristal’

Dansa, cultura i diversió

Sensual i exquisit, parla, inventa i reinterpreta la tradició de les Balears mitjançant la dona d’ahir, d’avui i del futur, segons els organitzadors. Un projecte vinculat a l’Art Investigation Programme i una iniciativa d’investigacions transversals relacionades amb el fons de l’Arxiu Planas. Margalida Riera Roig és directora artística, ballarina i coreògrafa. Viu entre Mallorca i París, on treballa amb la companyia Blanca Li i amb artistes com Shakira, Bayonce, Pedro Almodóvar, Roger Bernat, Àngels Margarit i Michel Gondry. El seu estil mescla el que ha après fora amb el que és d’aquí i ho posa en conjunt amb les seves col·laboradores: Marta Elka, Marta Pujol i Belén Iniesta.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran 21, Palma). Diumenge a les 19 hores. A partir de 15 euros.


Quintet Frontela

XXXIX Encontre Internacional de Compositors

Les 4 Mirades de Caimari obre una nova edició d’aquest festival internacional organitzat per la Fundació ACA i dedicat a compositors contemporanis. Des de la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2008, el Quintet Frontela ha estat guanyador de concursos importants com el V Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona (2009) i el Concurs Permanent de Jovens Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya, celebrat a Bilbao al novembre del mateix any. El grup ofereix un repertori de qualitat, ampli i divers, i posa l’accent en la música contemporània.

Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell (carrer de Can Dureta, 5, Inca). Dissabte 15 a les 20 h. Gratuït.

Tony Frontiera

Grup Revival

Un dels més ferms representants de la música dels anys setanta, vuitanta i noranta torna als escenaris amb un repàs de les seves creacions musicals que tant èxit tingueren. Un concert per recordar amb nostàlgia totes aquelles cançons que a tanta gent varen enamorar.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 15 a les 20 hores. 8 euros.

Concert de Nadal

Cors del teatre Principal

Un dels grans actius del teatre Principal són els seus cors. Les quatre formacions (Petitons, Infantil, Juvenil i Cor titular) reuneixen prop de 250 persones de totes les edats que tenen en comú la passió per la música i el cant. El Concert de Nadal és una ocasió única per compartir aquesta passió amb les famílies i els amics en unes dates que conviden a refermar els llaços de l’amistat. Al llarg del concert, els quatre cors oferiran una mostra del seu repertori i, per descomptat, no hi mancarà una selecció de cançons nadalenques, peces d’òpera i cançons dels més variats estils i gèneres.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A, Palma). Dissabte 15 a les 18 hores. 10 euros.

Elephank

Música electrònica

El col·lectiu Elephank, amb seu a Mallorca, es va crear fa cinc anys gràcies a l’amor incondicional dels seus promotors per la música electrònica de qualitat.

Garito Café (dàrsena de Can Barbarà, s/n, Palma). Dissabte 15 a mitjanit. Gratuït.

Ricky, Miguel & Friends

Quartet de guitarra i percussió

Aquest quartet de guitarra i percussió crearà el millor ambient per gaudir fent un vermut a la plaça de la Verge del Miracle de Santa Catalina, al Mercat de Sant Magí que s’instal·la cada primer diumenge de cada mes i que per Nadal amplia els dies.

Mercat de Sant Magí (Palma). Diumenge 16 de les 10 a 15 hores. Gratuït.

Apple an The Pips

Música folk

Música folk irlandesa amb gran repertori de versions mesclades amb rock i reggae. Sota la interpretació de James Applegate, veu i guitarra; Mathew Drummond, mandolina i guitarra; Hernán Podensa, baix, Chris Martin, violí, i Toni Beltrán, bateria. Després del concert, els DJ Tito i El Pep.pone oferiran la millor música i videoclips dels anys setanta, vuitanta i noranta fins a les 5 de la matinada.

Shamrock (avinguda de Gabriel Roca, 3, Palma). Dilluns 17 a mitjanit. Gratuït.

Jam Session

Improvisació

Cada dilluns, el Blue Jazz Club acull jam sessions en què participen músics i grups de Palma per donar-se a conèixer i habituar-se a les actuacions en directe.

Blue Jazz Club de l’hotel Saratoga (passeig de Mallorca, 6, Palma). Dilluns 17 a les 21 hores. Gratuït.

Dones a escena

Espectacle per la igualtat

Una proposta de microteatre d’Òrbita Produccions amb tres petites peces escrites per dones que combinen el sentit de l’humor amb la crítica oberta a situacions que provoquen desigualtat de gènere. Conductes, tradicions i estereotips masclistes en la nostra quotidianitat seran qüestionats. S’hi representarà Constel·lacions, de Marta Barceló, Romeu i Julieta 2.0, de Marga Arrom i Urgències 24 hores, de Carme Planells.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91, Palma). Dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h. A partir de 10 euros.

‘De nou un instant tan breu’

La Mecànica

La companyia La Mecànica presenta al XIII Cool Days Festival d’Artà aquest espectacle de teatre físic que es troba entre el virtuosisme refinat i l’acrobàcia. Paraules entretallades i sons inesperats dialoguen amb el cos amb un moviment descompassat, descompost, geomètric, inusual. Dirigit per Claire Heggen i interpretat per Pau Bachero, Albert Mèlich i Alejandro Navarro.

Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte a les 20 h. A partir de 8 euros.

‘Es-puto Cabaret’

El Mirall Negre

En els seus vint anys de trajectòria, El Mirall Negre ha rebut premis com els Max i els Feten de teatre infantil. Els seus innovadors espectacles de sala i carrer han marcat un estil que s’identifica com un nou teatre de titelles. En aquesta ocasió, la companyia andalusa arriba a Mallorca amb un muntatge per a adults. A Es-puto Cabaret, l’exuberant i subversiva estrella del transformisme Marianna Travelo actua com a mestra de cerimònies d’un cabaret insòlit. Fabricada amb goma-escuma i cola, no renega mai de la seva autèntica naturalesa de titella i entaula amb humor un diàleg amb diferents personatges de la nit.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5, Palma). Dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 hores. 12 euros.

‘Garridihistòries’

Monòleg

Carlos Garrido presenta un nou lliurament del seu format 'Garridihistòries'. En aquesta ocasió, se centra en la “vida de periodista”. Una activitat a la qual s’ha dedicat des de 1976. Després d’escriure als quatre diaris de Mallorca i en alguns més, de fer també ràdio i televisió, fa una recapitulació de com és i com es troba ara la professió de periodista. Humor, crítica, reflexions i com sempre una mica de música.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90, Palma). Dissabte 15 a les 21 hores. 8 euros.

‘Acorar’

Produccions de Ferro

Una obra del conegut dramaturg manacorí Toni Gomila sota la direcció de Rafael Duran. Popular monòleg que reflexiona sobre la societat mallorquina vista a través del món de les matances. A partir d’un minúscul fet casolà s’ofereix una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim.

Espai El Tub (carrer de l’Institut Balear, 2, Palma). Dissabte a les 20 i diumenge a les 19 h. A partir de 15 euros.


‘Smiley, una història d’amor’

Soni Produccions

El Soni Produccions presenta una obra que fa riure i a la vegada emociona. Mostra amb humor les pors a què ens enfrontam quan ens enamoram d’alguna persona. La peça explora com han canviat les nostres vides d’ençà que tenim Whatsapp i mòbils intel·ligents, al mateix temps que dissecciona amb precisió les contradiccions de les relacions afectives. Com ens pot afectar a la vida un missatge tan senzill com dos punts, un guió i un parèntesi tancat?

Teatre Municipal de Binissalem (carrer de la Rectoria, 1). Dissabte 15 a les 20.30 h. 8 euros.

‘Un tramvia anomenat desig’

Somni Produccions

Ancorada al passat i amb ínfules de classe, Blanche Dubois visita la seva germana Stella, una noia vital que viu el present amb el seu marit, el rude Stanley Kowalski. L’obra de Tennessee Williams és plena de personatges neuròtics, vehements, turmentats, sempre a punt per somiar que pugen al darrer tren, el d’Un tramvia anomenat desig. Condemnats a la derrota, són l’altra cara del somni americà. No volen la realitat, sinó el somni.

Club Pollença (plaça Major, 10). Diumenge 16 a les 19 h. Gratuït.

Rata Market

Mercadet d'art, disseny i artesania

El Rata Market d'aquest cap de setmana és una edició especial de Nadal que compta amb més de 60 paradetes plenes de creativitat i amb productes fets en petita escala i produïdes de manera artesanal, molts d’ells díficils de trobar a les botigues i fires convencionals. Aquesta edició també compta amb  una zona gastronòmica, concerts, tallers i activitats familiars. 

Antic parc de bombers de Palma. Dissabte 15 i diumenge 16 de 10.30 a les 20.30 h. Entrada gratuïta.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF