Us proposam 15 plans per a aquest cap de setmana

Recull d'activitats culturals del 29 al 31 de desembre

Tribade, Xanguito i Al Mayurqa

Concert per la Diada

Concert per la Diada de Mallorca organitzat pel Bloc per la Unitat Popular (BUP). Després de la manifestació, hi haurà una ballada popular amb Al Mayurqa, seguida dels ritmes enèrgics de Xanguito i, per acabar, pujarà a l’escenari la banda de Barcelona Tribade. Per primera vegada a l’illa, aquest trio de dones mostrarà el seu hip-hop combatiu i de ritmes urbans. A les xarxes socials de l’organització anuncien una “visita molt especial” del raper Valtonyc. El BUP afronta la Diada amb la voluntat d’unir la lluita feminista, la lluita per la llibertat d’expressió i les llibertats democràtiques, la lluita contra la massificació turística i la lluita per la sobirania plena per a Mallorca.

Parc de les Estacions de Palma. Diumenge, 30 de desembre, a les 20 hores. Entrada lliure.

Maranges i amics

Vermut musical

Concert íntim i vermut a la llibreria del barri de Canamunt. El crooner presenta en format acústic algunes de les seves cançons per acomiadar el 2018. Maranges ha publicat recentment l’EP Espasmo.

Rata Corner (carrer dels Hostals, 17. Palma). Dissabte 29 a les 12.30 hores. Entrada lliure.

Suasi i els electrodomèstics

Premi Enderrock

Nou concert de la banda en el marc de la gira d’’Equilibrista Emocional’, guardonat com a millor disc de pop-rock de l’any per la revista ‘Enderrock’. Obrirà la nit Joan Xanguito, també premiat per la revista catalana de música pel millor directe i la millor cançó.

Teatre Municipal de Bunyola (plaça d’Andreu Estarelles, 3). Dissabte 29 a les 22 h. 10 euros.

‘El Messies’

Orfeó Ramon Llull

Onzè projecte participatiu de l’Orfeó Ramon Llull titulat Vine a cantar el Messies, en el qual s’interpreta aquest famós oratori de Händel. Hi participaran com a solistes la soprano Irene Mas, el contratenor Elies Benito, el tenor Guillem Grimalt i el baix Hugo Bolívar, juntament amb l’Orfeó Ramon Llull, els Musicants de Mallorca, l’Art Vocal Ensemble i cantants individuals. A la part musical hi haurà l’Orquestra Johannes Palaschko, l’organista Arnau Reynés i el clavecinista Pedro Aguiló. Dirigeix Llorenç Gelabert.

Basílica de Sant Francesc, Palma. Dissabte 29 a les 20 h. 10 euros.

Orquestra de Cambra Illa de Menorca

Concert de Cap d’Any

Gran concert de Cap d’Any a càrrec de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca en el seu 20è aniversari, amb l’estrena de l’obra Cantos de Nura, composta i dirigida per Joan Albert Amargós i amb la participació de Maria Camps, soprano; Manel Estevia, baríton, i la col·laboració especial de Marco Mezquida.

Església dels Socors (carrer del Seminari, 9. Ciutadella). Dissabte 29 a les 19.30 h. Entre 20 i 30 euros.

Orquestra Lauseta

Concert de Nadal

Concert de Nadal de l’orquestra Lauseta, formació de recent creació, que interpretarà la Simfonia número 29 de Mozart i una selecció de nadales. Es tracta del darrer concert inclòs en el II Cicle de Música Clàssica de Lloseta, en el qual participaran, com a col·laboració especial, els alumnes de 6è de Primària del CEIP Es Puig de Lloseta.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1. Lloseta). Dissabte 29 a les 20 h. 10 euros.

Festival Gritos

Sputnik Radio

El programa d’Sputnik Radio Gritos organitza el seu primer festival a Casa Planas, des d’on es realitzen els programes de l’emissora. Amb les actuacions de Jaume Mas, Puri Font & Marc Cabot, Mar Fiol i Enlaces, que formaran part del programa en directe.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma) Dissabte 29 a les 20 h. Entre 6 i 7 euros.

‘Sirena Fissura’

Elastic Nou Produccions

Què succeeix quan no trobes cap sabata de la teva talla? O quan els teus gustos no encaixen amb els de la resta? I quan no s’és suficientment femenina o s’és massa afeminat? Daniela intenta encaixar, s’esforça per ser com la resta, però no ho aconsegueix. Roc s’adona que, si es mostra tal com és, és rebutjat pels seus companys. I si en descobrir-se l’un a l’altre exploressin el poder de la diferència i l’amistat i junts es fessin més forts? Daniela i Roc conviden l’espectador a qüestionar-se els rols de gènere a través d’un viatge pels mons fantàstics del teatre d’objectes, en què la realitat aparent es transforma en una altra cosa.

Teatre de Lloseta. (carrer del Pou Nou, 1). Diumenge 30 a les 18 h. 5 euros.

‘Burundanga’

Jordi Galcerán

Burundanga és una comèdia de Jordi Galcerán (El mètode Gronholm) que parla sobre una jove parella d’enamorats. Ella ho vol saber tot sobre el seu estimat, però no s’atreveix a preguntar. La seva millor amiga li ofereix una dosi del sèrum de la veritat.

Trui Teatre (camí Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 29 i diumenge 30 a les 19 h. Entre 32 i 35 euros.

‘Aladí i la llàntia meravellosa’

Musical

Benvinguts a la llegendària ciutat d’Agrabah! Ciutat de catifes màgiques, herois voladors, famoses balades d’amor i molta joia, més que en cap altra ciutat del món. Vosaltres sabeu que Agrabah és famosa per una llàntia màgica. No us deixeu enganar per la seva aparença. Com passa molt sovint, el que importa no és el que veis per fora, si no el que s’amaga a l’interior. Aquesta llàntia és la que va posar Agrabah al mapa. Hi heu estat mai? No? Ho podem arreglar!

Teatre de Manacor (avinguda del parc, s/n. Manacor). Dissabte 29 a les 19.30 h i diumenge 30 a les 12 h. 13 euros.

El màgic Albert

‘Per art de màgia’

Per art de màgia és la darrera producció de l’artista illenc Màgic Albert, qui ha ajuntat en un espectacle les millors il·lusions de 15 anys de dedicació al món de la màgia. L’humor, l’expectació, la sorpresa i la complicitat amb el públic són els elements indispensables que caracteritzen aquesta obra. Un espectacle fresc, jove i dinàmic que no deixarà indiferent ningú. Tant els més petits de la casa com els més grans podran gaudir d’espectaculars números d’il·lusionisme, que inclouen tallar una persona per la meitat, endevinar el futur, presenciar impossibles escapismes, fer levitar persones i fins i tot veure nevar dins el teatre.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 29 i diumenge 30 a les 20.30 h. De 9 a12 euros.

‘Radiografia d’un regal’

Improvisació

Tothom sap que el més important del Nadal són els regals. La sala Trampa presenta un dia molt especial en què el públic sabrà què regalarà als actors i actrius, però aquests no en tindran ni idea. Duis un objecte de casa i deixau-lo a la companyia durant la funció, els actors s’encarregaran de la resta.

Sala Trampa (carrer de Caro, 19. Palma). Dissabte 29 a les 23 h. 9 euros.

‘Tatanka!’

Espectacle de pallassos

Dos pallassos participen en una competició de cercadors de bolets; amb un accés secret a un món màgic i una cultura nova descobriran, de la mà dels indis, una altra perspectiva del món que els envolta. Amb aquestes tres pinzellades, Minucia Teatre presenta Tatanka!, una producció protagonitzada pels germans Suli i Munyaku, encarnats pels actors Anselm Serra i Jordi Pérez.

Sala de Cultura de Formentera (carrer de Pius Tur Mayans, 14. Formentera). Dissabte 29 a les 18 h. 3 euros.

‘Contant Tirant’

Produccions de Ferro

Produccions de Ferro organitza aquest cicle familiar nadalenc en què estrenarà el seu darrer espectacle infantil, Contant Tirant, i amb una programació que completaran el contacontes Les contadores, amb el segell de la Fundació Mallorca Literària, i la màgia del Màgic Cloquell. A més, espai d’activitats i vermut una hora abans de cada funció.
Espai El Tub (carrer de l’Institut Balear, 2. Palma). Dissabte 29 a les 12 h i diumenge 30 a les 18 h.

Tastant el Nadal

Passejades gastronòmiques

Nadal es caracteritza per ser un moment de l’any amb tradicions gastronòmiques que tenen el seu origen molt enrere. Aquest itinerari permet conèixer de prop els costums gastronòmics de Nadal a les cases senyorials com Can Balaguer o els betlems de les Caputxines (que només es poden visitar per Nadal) i conèixer els detalls gastronòmics que s’hi amaguen, a més de descobrir les ofrenes tradicionals que es feien i tastar-les al Fornet de la Soca i al Forn Fondo.

Can Balaguer (carrer de la Unió, 3. Palma). Dissabte 29 a les 10.30 h. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF