Catorze activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

Teatre, concerts, musicals i molta varietat omplen el cap de setmana 

‘Smoking Room’

Julio Walovitz i Roger Gual

Adaptació teatral de la pel·lícula Smoking Room, de Julio Walovitz i Roger Gual. Un muntatge amb personalitat pròpia que manté l’esperit que va convertir la cinta en una de les pel·lícules d’autor més celebrades del cinema espanyol dels darrers anys. La sucursal espanyola d’una empresa americana és obligada a posar en vigència la prohibició de fumar dins de les seves oficines. A partir de llavors, els qui vulguin fumar en horari laboral hauran de fer-ho al carrer. Ramírez decideix reunir firmes contra el que considera injust i fora de lloc. El que pretén Ramírez és que s’utilitzi una sala desocupada en l’oficina com a sala de fumar. En aparença, tots hi estan d’acord.

Can Ventosa (avinguda d’Iganasi Wallis, 26. Eivissa).

Dissabte 13 a les 21 h. A partir de 20 euros.

‘Guium o la Ciutat adormida’

Coproducció del Teatre Principal, La Fornal Espectacles i Tau Teatre

Eva Barceló i Enka Alonso són les actrius de luxe que acompanyaran Reyes en la interpretació d’aquesta obra, que vol fer reflexionar sobre el model de creixement i la conservació del patrimoni, sota la batuta del director català Víctor Muñoz Calafell. En Pep i na Marta són els dos encarregats d’un arxiu municipal d’un poble. Un matí, quan na Marta arriba a la feina, es troba el cos sense vida d’en Pep. Un atac de cor, diuen. En Jordi és el nou arxiver i serà l’encarregat de fer la feina d’en Pep: catalogar, analitzar i estudiar tota la documentació que arriba de l’arxiu central que va ser expropiada durant la guerra. Na Marta s’ha prejubilat i arriba na Fina a substituir-la i entre en Jordi i na Fina sembla que la relació no és gaire fluïda.

Sa Congregació (Rosari, 25. Sa Pobla).

Dissabte 13 a les 20 h. 5 euros.

‘Ella’

Teatro La Lavandería

Obra dirigida per Assun Planas basada en el text La resposta a Sor Filotea, de Sor Juana Inés de la Cruz, un manifest contundent sobre el dret de la dona al coneixement.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma).

Dissabte 13 a les 20.30 h. A partir de 10 euros.

‘Humans’

Teatre Romea

Tres generacions d’una família d’origen irlandès resident als Estats Units es reuneixen per celebrar el dia d’Acció de Gràcies a l’apartament de Chinatown d’una de les filles, trencant la tradició de sopar a la casa familiar de Pennsilvània. Els membres de la família Blake començaran a airejar els seus secrets més ben guardats tot just quan comenci el sopar, es barallaran a l’hora de les postres i, al final de la jornada, estaran cansats de la batalla.

Auditori de Manacor (avinguda del Parc, s/n).

Dissabte 13 a les 19.30 h i diumenge a les 18 h. 24 euros.

‘La lista de mis deseos’

Llum Barrera

Quan Martina oculta al seu marit que li han tocat més de 18 milions d’euros a l’Euromilió, no s’imagina el tomb que farà la seva vida. I és que la seva existència està sostinguda per unhome que l’adora, unes amigues que la fan riure, dos fills independents que no li donen gaire maldecaps i un pare que només reté els darrers sis minuts de cada conversa.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma).

Dissabte 13 a les 20 h i diumenge 14 a les 19 h. 25 euros.

‘Rostoll Cremat’

Toni Gomila

Toni Gomila i Oriol Broggi uneixen forces per donar vida a Rostoll Cremat, una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg, respectivament, presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir de la literatura popular i universal: Joanet de sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració. Rostoll Cremat projecta una nova mirada al nostre passat més recent, oferint un nou mirall on explorar les llums i ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el present i cap al futur. Després de l’èxit d’Acorar i Peccatum, Rostoll Cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, amb un text en què coincideixen denúncia, ironia, humor, veritat i dubte. És interpretat per Toni Gomila, Catalina Florit, Caterina Alorda, Joan Toni Sunyer i Xesca Vade.

Teatre Principal de Palma (Riera, 2A).

Dissabte 13 a les 20 i diumenge 14 a les 18 hores. A partir de 10 euros.

‘Viajeros de la diversidad’ i ‘Bambalinas’

Des Estables Teatro i Teatronats

Dins la XIV Mostra de teatre aficionat a Palma, grups amateurs presenten les seves obres al teatre Catalina Valls de Ciutat. Combinen peces inèdites amb altres ja representades amb anterioritat. Aquest dissabte és el torn de la companyia Des Estables Teatro amb l’obra Viajeros de la diversidad, un recorregut oníric poeticomusical pels cinc continents, i diumenge és el torn de lla companyia Teatronats amb l’obra Bambalinas.

Teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma).

Dissabte 13 a les 20.30 h i diumenge 14 a les 19 h. 6 euros.

‘Generación Why’

En vilo

El joc d’imaginar futurs possibles –o impossibles– es converteix en una invocació o un exorcisme, una sort de ritual contemporani en el qual queden al descobert les esperances, les ambicions i les pors d’una generació aclaparada per l’altura dels seus somnis i expectatives. Una recerca escènica que ha implicat la participació de creadores escèniques d’Anglaterra, França, Itàlia i Espanya, que s’han donat cita en residències artístiques en diferents ciutats europees: Madrid, Barcelona, Londres i París.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma).

Dissabte 13 a les 21 h i diumenge 14 a les 19 h. 18 euros.

Clara Gorrias

‘La mar fa riure i fa plorar’

Clara Gorrias és llicenciada en cant a l’Escola Superior de Música de Catalunya i professora de veu al Taller de Músics, de Barcelona. La música l’acompanya des de ben petita: a quatre anys s’apuntà a classes de dansa, a set tocava la flauta, a dotze ja cantava... Ara, a 24 anys, la ciutadellenca Gorrias s’enlaira dins el món del jazz amb La mar fa riure i fa plorar, el seu primer treball discogràfic, que està format per deu cançons: cinc de pròpies i cinc de populars variades.

Sala Pintor Torrent de l’església del Socors (Ciutadella).

Dissabte 13 a les 20.30 h. 10 euros.

Matins de l’Orgue

Peces clàssiques

Tots els dissabtes de l’any, l’església de Sant Bartomeu d’Alaró és l’escenari d’aquest cicle de concerts d’orgue que es desenvolupen sota la direcció artística de Miquel Bennàssar. Se celebren al matí, coincidint amb el mercat setmanal d’Alaró. Estan organitzats per l’Associació Matins de l’Orgue d’Alaró i patrocinats per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Alaró.

Església de Sant Bartomeu (Alaró).

Dissabte, 13 d’octubre, a les 11.30 h. Gratuït.

Estados de Ánimo

Homenatge a El Canto del Loco

Estados de Ánimo és una banda homenatge al que va ser un dels millors grups espanyols del moment. Està format per Juanpe Berga, a la veu; Pau Tarazona i Gabri Canovas, a la guitarra elèctrica; Gaspar Berga, al baix; Fernando Gil, a la bateria, i Laura Picó, al teclat i als cors.

Sala Akelarre (Moll de Ponent, 41. Maó).

Dissabte 13 a les 23.30 h.

Jam Sesions

Improvisació

Cada dilluns, el Blue Jazz Club acull unes jam sessions en què participen músics i grups de Palma per donar-se a conèixer i habituar-se a les actuacions en directe. Si t’agrada el jazz i tots els subgèneres que hi estan relacionats aquesta és una bona oportunitat per gaudir-ne en un dels pocs llocs de Mallorca on es poden escoltar aquests grups.

Blue Jazz Club de l’hotel Saratoga (passeig Mallorca, 6. Palma).

Dilluns 15 a les 21 hores. Gratuït.

‘Combinat de Circ’

Circ Bover

La companyia Circ Bover presenta Combinat de Circ, un espectacle que inclou acrobàcies aèries, malabars, equilibris, llançaments de ganivets i pallassos. Estrenat a Palma l’abril de l’any passat, Combinat de Circ és un espectacle de varietats en el qual els diferents números circenses se succeeixen sota la direcció d’un mestre de cerimònies molt singular, que fa de fil conductor. Els diferents números, protagonitzats per alguns dels millors artistes de Mallorca, destaquen per l’espectacularitat, l’humor i el risc.

Teatre Principal de Maó (Costa d’en Deia, 40).

Dissabte 13 a les 18.30 h. 8 euros.

Tastart

Tercera edició

La Nit de l’Art organitzada per l’Ajuntament de Porreres és especial. Combina l’art en les seves diferents manifestacions i el món que envolta el vi, un maridatge perfecte des de temps immemorials. El vi és font d’inspiració de molts artistes: “Si beus aigua mai podràs produir una obra d’art”, deia el poeta grec Cretino, i està present en moltes de les grans obres d’art que tots coneixem. Aquesta combinació fa de la tercera edició de Tastart una innovadora proposta amb tots els ingredients per a una nit diferent. A més de tastar vins, es podran veure exposicions de pintura, escultura, art urbà, còmic, gravats, fotografia, instal·lacions, videoart i videoperformança en diferents espais de Porreres.

Porreres.

Dissabte 13 a partir de les 19 h.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF