Marcel Pich presenta 'Retaule sutjós de la Mallorca continental' avui a Palma

La presentació tindrà lloc a les 19 h a Can Alcover, a Palma, i comptarà amb l'assistència de la prologuista Antònia Font  

El músic i activista mallorquí Marcel Pich presenta aquest dimecres a les 19 h a Can Alcover, a Palma, 'Retaule sutjós de la Mallorca continental', el seu tercer poemari després de 'Lloriguera i rodalies' (2011) i 'Ullsdegeneta' (2013), ambdós autoeditats.

Aquest tercer volum arriba de la mà d'Edicions Documenta Balear. Es tracta d'una obra a mig camí entre la prosa retallada i els versos de mètrica lliure que convida a viatjar per diversos ambients i escenes dels Països Catalans, la Mallorca continental, des d'una posició subversiva i a estones provocadora. L'obra mostra amb paraules llocs i moments concrets, allunyats de la literatura 'mainstream'.

Pich parla d'assetjar guiris, de gateres a bars bruts, de cremar mobiliari urbà o de monstres que arrasen el mercat lliure. Per a l'autor, no tot és violència verbal sinó que en molts passatges alaba i fa estimar personatges i paisatges urbans del nostre país. 

El pròleg l'ha redactat l'activista i professora Antònia Font, que s'ha estrenat com a prologuista copsant l'esperit punk i el sentiment patriòtic de 'Retaule sutjós de la Mallorca continental'. A més, l'obra és el primer volum de la col·lecció 'Poesia 31D', impulsada per Tomeu Martí. El disseny ha anat a càrrec de Jaume Vich i la revisió lingüística l'ha feta Caterina Canyelles.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF