Agenda Espectacles 30/10/2020

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

Ara Balears
4 min
teatre-del-mar-un-roble-302873-med-200710120827

‘Un roble’

Bella Batalla i Esto podría ser

Les companyies Bella Batalla i Esto podría ser són les responsables de la producció d’Un roble, una experiència teatral immersiva que va escriure i idear el britànic Tim Crouch, conegut per les seves propostes de teatre experimental. Es tracta d’una obra on hi ha dos personatges: un hipnotista que ha perdut la capacitat de suggestionar i un pare que acaba de perdre un fill. La particularitat és que el personatge del pare és interpretat per un actor diferent a cada funció. De la traducció del text se n’ha encarregat l’actor Luis Sorolla, que interpreta l’hipnotista. Els actors locals convidats a pujar a l’escenari són Xavi Frau, Lluqui Herrero i Lina Mira, que no saben res del que passarà quan s’aixequi el teló; només coneixen la situació del personatge. L’espectacle l’ha dirigit Carlos Tuñón.

Teatre del Mar (c/ Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 31 d’octubre a les 20.30 h. Diumenge 1 de novembre a les 19 h. Entre 14 i 18 euros.

TEATRE

'Aquest país...'

Sala Beckett

Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers neix d'un encàrrec que va fer la Sala Beckett de Barcelona, que demanava al director una peça sobre la mort. La base del resultat són més de 25 hores de converses amb Josep Pujol, el pare de l'actriu Alba Pujol, que durant el procés de creació estava en l'etapa final de la seva vida. L'actor Pep Cruz és l'encarregat de posar veu a les paraules de Pujol, catedràtic d'Història de l'Economia, que parla d'amor, feina, família, economia, història, filosofia, poesia i tot el que ha après; amb seriositat, però amb molt d'humor. Alba Pujol puja a l'escenari per repetir les mateixes paraules que pronunciava durant les converses amb el seu pare. La mort, al final, és aquí una via per descobrir la llum de la vida.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 31 d'octubre a les 20 h. Diumenge 1 de novembre a les 18 h. De 8 a 25 euros

‘Las cosas que no son verdad’

Octubre/Teatros del Canal/Bitò

Arriba a Menorca l’obra per la qual Verónica Forqué va obtenir el premi Max a millor actriu protagonista enguany. A l’escenari acompanyen la premiada Julio Vélez, Pilar Gómez, Jorge Muriel, Borja Maestre i Candela Salguero. Las cosas que no son verdad és una peça que tracta les relacions familiars de quatre germans amb els seus pares. Inevitablement, alguna cosa es trencarà i morirà per tal que el transcurs dels fets puguin continuar el seu camí. Ambientada a una casa situada fora de la ciutat, el text d’Andrew Bovel, que ha dirigit Julián Fuentes Reta, interpel·larà a cada un dels seus espectadors.

Teatre Principal de Maó (Costa Deia, 40). Dissabte 31 d’octubre a les 20.30 hores i a les 22. Entre 15 i 25 euros.

‘Esto sabe a Gloria’

La quimera de plástico

Espectacle familiar per celebrar el cumplesiglo de Gloria Fuertes. A través d’un llenguatge fresc, apte per a tots els públics i sempre des de la diversió, les Xamanes Katia i Selma –les actrius– explicaran moltes de les fites vitals de l’escriptora. No hi faltaran la música, la poesia, els contes i molts personatges que faran acte de presència, d’una manera o una altra, sobre l’escenari. Espòiler: tot acaba quan un violent incendi amenaça els fonaments del teatre. La proposta és de la companyia La quimera de plástico, i l’ha dirigida Tomás Martín.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 31 d’octubre a les 18 h. Diumenge 1 de novembre a les 17 h. 10 euros.

‘Siau benvinguts’

Galeria d’Artefactes i Persones

Les paraules de qui va ser cronista de sa Pobla durant molts d’anys, l’escriptor Alexandre Ballester (1933-2011), tornaran a dir-se en veu alta. Serà a Artà, a través d’una adaptació del dramaturg i director Joan M. Albinyana, coproduïda per l’Ajuntament de sa Pobla i l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes (ATAPIB). Ballester va escriure Siau benvingut l’any 1968, un text que mostra la relació entre dos vagabunds que ocupen una casa d’estiu. Les aventures d’August i Clau faran passar una bona estona als espectadors de l’obra, que transcorre durant l’hivern i acaba amb l’arribada de la primavera abans que arribin els propietaris de la casa.

Teatre d’Artà (carrer Ciutat, 1). Dissabte 31 d’octubre a les 20 hores. 10 i 12 euros.

‘Les coses excepcionals’

El Terrat i Sixto Paz

Quines són les coses que valen la pena a la vida? Què és el que fa que viure sigui excepcional? L’actor Pau Roca pronuncia amb excel·lència el monòleg escrit pel dramaturg i director de teatre Duncan Macmillan, produït (en català) per El Terrat i Sixto Paz. El text parteix d’aquestes preguntes i tracta, a més, temes com les malalties mentals i el suïcidi des d’una tendresa i, fins i tot, un humor delicats i suaus. Les coses excepcionals reivindica la vida.

Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 31 d’octubre a les 20 hores. Entre 15 i 18 euros.

MÚSICA

Pep Suasi

‘Que triomfi l’amor’

Després d’Equilibrista emocional (premi Enderrock de la música balear per votació popular al millor disc pop-rock), el músic Pep Suasi torna amb un nou àlbum vitalista, somiador i optimista: Que triomfi l’amor. Una col·lecció de sis cançons i un bonus track que neixen amb la intenció d’espolsar les preocupacions, les males energies i els pensaments negatius de tothom qui les escolti. Els Electrodomèstics és la banda de músics que acompanyen l’incansable Suasi, que no dubta de compartir les seves cançons amb el públic en aquests moments tan complicats per al sector.

Teatre municipal Xesc Forteza (plaça Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 31 d’octubre a les 20 hores. 15 euros.

ALTRES

‘Eso que tú me das’

Jordi Évole

El periodista Jordi Évole va tenir l’oportunitat d’enregistrar una conversa amb el cantant Pau Donés (Jarabe de Palo), a qui li van diagnosticar un càncer l’any 2015, vint dies abans de morir. Donés va conviure cinc anys amb aquesta malaltia. El cantant, que va morir el mes de juny, va telefonar al periodista, amb qui mantenien una relació d’amistat, per dir-li que aniria a passar els seus darrers dies de vida a la Vall d’Aran: “M’agradaria que vinguessis i poguéssim tenir una xerrada, que la gravis i en facis el que vulguis“. El resultat d’aquella conversa és aquest document audiovisual que ha emocionat tots els espectadors que ja l’han vist.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre a les 18 hores. 5 euros.

stats