'Insubmises' reivindica les heroïnes del teatre universal

El teatre Xesc Forteza acollirà aquesta peça en el marc de la Mostra de Teatre Escolar de l'Ajuntament de Palma 

Els alumnes de l’assignatura d’Arts Escèniques de 2n de Batxillerat de l’IES Joan Maria Thomàs de Palma han preparat per a la Mostra de Teatre Escolar d’enguany un muntatge reivindicatiu en clau feminista: un repàs de la història del teatre universal –el contingut de l’assignatura que cursen– de la mà de les principals heroïnes dramàtiques de tots els temps.

El muntatge, preparat durant els darrers mesos per la companyia No Facis Comèdia, posa en escena els moments estel·lars de grans obres de tots els temps: la insubmissió d’Antígona de Sòfocles i la venjança de Medea d’Eurípides –totes dues del V aC–; la 'Commedia dell’Arte' –amb Colombina, l’heroïna 'diferent', del s. XIV–; els dubtes i la fortalesa de Lady Macbeth –i les també shakespearianes Julieta, Ofèlia i Desdèmona, del s. XVI–, i els grans personatges femenins de Lorca –les protagonistes de 'Yerma', 'Bodas de sangre' i 'La casa de Bernarda Alba'.

La marginació i el sotmetiment de les dones, el patriarcat etern, l'estigma de la infertilitat, la infidelitat i la infelicitat són alguns del temes tractats en aquesta obra, que vol reivindicar el protagonisme de la dona en el teatre clàssic malgrat la manca d’autores.

El muntatge inclou projeccions, coreografies originals i música en directe. L’entrada és gratuïta i cal anar a cercar les invitacions a les taquilles del teatre 40 minuts abans de l’espectacle.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF