El Ballet de Moscú ofereix dos espectacles clàssics, mostra de tècnica i talent

'El llac dels cignes' i 'El Quixot' tornen a l'Auditòrium de Palma

El Ballet de Moscú arriba de nou a Palma, el divendres 3 interpretaran ' El llac dels cignes' i el dissabte 4 ' El Quixot', a l'Auditòrium de Palma. Amb la intenció d'arribar a tot tipus de públic, i rompre amb la idea del ballet com un gènere minoritari, s'han programat preus especials per grups i facilitació per al transport.

Després d'actuar dos dies a Eivissa, prèviament havien començat la gira el 6 de juliol, passant per Catalunya, Andorra i Canàries. La companyia està formada per 30 ballarins, i cinc persones d'equip tècnic, dirigida i fundada per Timur Fayziev el 1989, després de recórrer tot el món com a ballarí i retirar-se dels escenaris.

Fayziev, ofereix als seus espectacles una mostra de ballet clàssic, que rebutja el teatre pompós i amb un suport excessiu en el vestuari o les escenografies, basat en la perfecció dels moviments dels ballarins, així com una interpretació des dels sentiments exterioritzats amb el cos. Aquests resultats són fruit d'una sòlida base tècnica, amb l'estricta formació dels ballarins que comença al voltant dels nou anys, amb la professionalització als 18, i una intensa carrera, que amb sort es manté fins als 40 anys.

Al ballet cada artista interpreta un rol, no tots poden ser solistes, ha explicat Fayziev. La història és important, i la interpretació i caràcter de cada un defineix la funció, per exemple el mateix ballarí interpreta al bufó a ' El llac dels cignes' i Sancho Panza a ' El Quixot', "és un personatge molt proper al públic i balla de forma molt sincera".

Cristina Terentiev, és la primera ballarina del Ballet de Moscú des de fa 6 anys, el seu talent avalat per premis internacionals i una llarga carrera, demostra que no tots poden complir amb l'exigent rol, ja que és necessari tant tècnica com caràcter. Això es veu des de l'escola, és una qüestió més emocional que de mètode.

Agraeixen la calorosa acollida del públic, ja que expressa el seu talant més expressiu, i contrasta per exemple amb el públic japonès, que es mostra sempre més moderat. Cada quatre mesos la companyia actua a Palma, per gener tornen de nou amb ' El llac dels cignes' i ' El trencanous'.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF