Setze propostes culturals per a aquest cap de setmana

Joan Manuel Serrat

‘Mediterráneo da capo’

Joan Manuel Serrat va arribar a Palma des de Menorca, però una afecció de gola li va impedir complir la seva cita el 29 de juliol, una actuació que ha quedat finalment posposada per a aquest dissabte. Amb aquest concert reprèn la gira Mediterráneo da capo, amb la qual ha decidit desplegar les veles per navegar de nou amb el seu disc Mediterráneo. En el viatge repassarà les 10 cançons d’aquell LP fonamental en què joies com Lucía, Aquellas pequeñas cosas, Pueblo blanco, Barquito de papel i el mític Mediterráneo navegaran amb el millor del seu amplíssim repertori alguna sorpresa musical.

Palau de Congressos (c/ de Felicià Fuster, 2. Palma). Dissabte 8 de setembre a les 21.30 h. Els preus oscil·len entre els 50 i els 85 €.

Els Matins de l’Orgue

Pedagogia musical

D’ençà que l’octubre del 2006 es restaurà l’orgue d’Alaró, no ha deixat de sonar ni un dissabte, coincidint amb el dia de mercat. Aquesta pedagogia musical prové de la cultura alemanya.

Església de Sant Bartomeu d’Alaró (c/ de la Rectoria, 10). Dissabte 8 de setembre a les 11.30 h. Gratuït.

Joe Orson

‘Vermusicales’

Tornen els Vermusicales a la Robin Wood Factory. A partir del migdia, l’actuació de José María Serrano Quinquillà, influït pel flamenc i Bob Dylan, crea el seu propi registre musical inspirat en el folk americà. Amb el nom de Joe Orson, el músic dona la benvinguda a la temporada.

Robin Hood Factory (c/ Fàbrica, 52. Palma). Dissabte 8 de setembre a les 12.30 h. Gratuït.

Nacha Pop

Revetla

Lloseta està de festa. La revetla gran retrà un homenatge a la música dels anys 80 amb les actuacions de l’Orquestra Calypso, l’Orquestra Big Maritim i Nacha Pop, que oferiran un concert en el qual repassaran una dilatada trajectòria plena d’èxits i temes convertits ja en himnes generacionals. La chica de ayer és una d’aquestes cançons inoblidables, que no solen faltar en el repertori de la banda liderada per Nacho García Vega.

Plaça d’Espanya de Lloseta. Dissabte 8 de setembre de les 21 h a les 23 h. Gratuït.

Naila Yenkis Group

Música brasilera

A la música popular brasilera, Naila Yenkis Group hi  incorpora el so eclèctic i innovador. La samba i la bossa nova es fusionen amb jazz contemporani. La veu de Nayla, el piano de Julio Arcalá, el contrabaix de César Capot i l’energia a la bateria de Toni Beltrán oferiran el seu directe, abans de la sessió del DJ Gold Digger, amb ànima de Motown i cor de vell roquer, que omplirà la nit de temes clàssics.

Malauva (Dàrsena de Can Barbarà. Palma). Dissabte 8 de setembre a partir de les 23 h. Gratuït.

Anders Fjeldsted Sextet

Eivissa Jazz Festival

El sextet del contrabaixista danès Anders Fjeldsted va guanyar el primer premi en el concurs de grups de la 42a edició del Festival Internacional de Jazz de Getxo el 8 de Juliol. Integren el grup d’Anders Fjeldsted: Oilly Wallace al saxo alt, Rolf Sorensen a la trompeta, Soren Host al saxo tenor, Artur Tuznik al piano i Henrik Holst a la bateria.

Baluard de Santa Llúcia (c/ de Santa Llúcia, s/n. Eivissa). Dissabte 8 a les 21.30 h. Gratuït.

Block Rock

‘Tomorrow’s Taste Makers’

Black Luck, Volvox Brothers, Phil Sland i CJ101 en concert. El programa de ràdio Tomorrow’s Taste Makers, de l’emissora Sputnik Ràdio (105.4FM), amb seu a Casa Planas, organitza aquest concert per començar la temporada. Convidaran a una canya els que vagin disfressats d’uniforme col·legial.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dissabte 8 a les 20 h. 5 euros.

Soul & Motown

Jam Sessions

El Blue Jazz Club organitza unes jam sessions en què participen músics i grups de Palma per donar-se a conèixer, improvisar i delectar el públic amb la música en directe. Aquest dissabte hi actuarà Soul & Motown: Óscar López al piano, Jorge Mateos a la bateria, Víctor Martínez al baix, Alex Maldonado a la guitarra i la veu de Laura Taylor.

Soul Café (Hotel Saratoga. Passeig de Mallorca, 6. Palma). Dissabte 8 a les 23.00 h. Gratuït.

Christa & Band idos

Funky i rock

Aquest quartet format per la pianista i harmonicista de Zuric Christa Elmer, el guitarrista Bruno Rodrigues, el baixista Mark Peach i el bateria David Subirana són habituals en els locals de música en viu de Palma. En aquesta ocasió, interpretaran temes de funky i rock a la vorera de la mar.

Embat (passeig de Londres. Port de Pollença). Dissabte 8 de les 18 h a les 21 h. Gratuït.

Sílvia Pérez Cruz

Eivissa Jazz Festival

L’Eivissa Jazz Festival tancarà l’edició d’enguany amb l’espectacle Vestida de nit, oferit per un quintet i la veu de Sílvia Pérez Cruz. La cantant gironina, exponent clau de la fusió del flamenc contemporani, la cançó d’autor, el jazz i el folk, interpretarà els seus temes més clàssics i peces inèdites.

Parc de la Reina Sofia (Eivissa). Diumenge a les 21.30 h. 25 euros.

La Capella Davídica

Festival d’orgue del Socors

La Capella Davídica, amb la col·laboració del Museu Diocesà del Convent i Claustre de Sant Agustí, i el Socors de Ciutadella, organitza el Festival d’Orgue del Socors 2018. El programa inclourà diferents concerts en què hi haurà tant peces d’orgue tot sol com també composicions amb altres instrumentistes o cantants.

Catedral de Menorca (carrer del Seminari, 7. Ciutadella). Dilluns 10 de setembre a les 18.00 h. Gratuït.

‘Smiley (una història d’amor)’

El somni produccions

Escrita i dirigida per Guillem Clua, Smiley és una comèdia romàntica en clau gai que desborda optimisme i alegria. Els seus personatges, Alex i Bruno (Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer), formen una estranya parella: són tan diferents com la nit i el dia. La lectura final de l’obra és que tots som igual de vulnerables en l’amor, malgrat les nostres diferències. Smiley (una història d’amor) és una producció d’El Somni Produccions dirigida per Joan M. Albinyana.

Claustre de Sant Bonaventura (c/ de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Dissabte 8 de setembre a les 21.00 h. 5 euros d’entrada anticipada, 10 euros a taquilla.

‘Perduts a Cabrera’

Excursió dramatitzada

Carlos Garrido, amb la col·laboració escènica de Rodo Gener i la música de Mariona Forteza, ha preparat una excursió dramatitzada a Cabrera. A la ruta s’explicaran les principals històries relacionades amb l’illa: el monestir bizantí, el pas dels pirates, l’episodi dels presoners francesos, llegendes i fantasmes.

Sortida de la Colònia de Sant Jordi. Dissabte 8, hora per determinar. 23 euros per al transport.

‘Pariéntesis’

Diego i Clara Ingold

Pariéntesis dels germans Diego i Clara Ingold és una obra que encaixa a la perfecció amb la filsofia del festival s’Illo perquè és independent i amb caràcter propi que no deixa indiferent ningú. A Pariéntesis s’atreveixen amb la comèdia, la música i la improvisació. Una obra escrita per tota una família, en què s’anima tot els espectadors a formar part directa de l’espectacle i a reflexionar sobre el pas del temps, l’envelliment i la necessitat de recuperar les pròpies arrels.

Can Timoner (carrer de l’Aljub, 24. Santanyí). Dissabte 8 a les 21 h.

‘Quincas, la mort i la mort’

Cia Xangô

Obra de creació d’Òscar Muñoz i Joan M. Albinyana dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Òscar Muñoz. Està basada en la traducció de Gabriel de la S. T. Sampol de la novel·la original de Jorge Amado A Morte e a Morte de Quincas Berro D’Água.

Teatre de Manacor (sala d’enmig. Av. del Parc, s/n). Dissabte 8 de setembre a les 20.00 h i diumenge 9 de setembre a les 19.00 h. 8 euros.

‘Sense Concessions’

Microteatre

La finca de Son Ramis serà l’escenari de la representació de tres peces teatrals, dues comèdies i un drama de misteri, a càrrec de les companyies 9Muses Teatre i Teatre sense Concessions. Les tres obres ja s’han estrenat en altres espais (Nit de l’Art de Son Servera, Teatre de Barra de Manacor, Festival de Can Timoner i a la sala El Esconditeatro de Madrid). Esquarterar, Modernitat i Primera Sesión són els títols de les tres obres, que han estat escrites per Manel I. Serrano i Xesca Forteza.

Finca Son Ramis (Llubí). Diumenge 9 a les 20.30 h.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF