Mara Aranda actuarà a Eivissa en el marc del festival Nits de Tanit

Hi presentarà el seu últim disc, 'Diáspora', en el qual recupera el tresor musical de la diàspora dels sefardites

Diumenge 26 d'agost a les 22 h, la cantant valenciana Mara Aranda actuarà a Eivissa en el marc del festival Nits de  Tanit , Músiques del Món . L' espectacle es farà al recinte exterior de l'actual seu de la UIB a Eivissa, l'antiga  Comandància  Militar.

Mara Aranda presentarà el seu últim disc ' Diáspora ', en el qual recupera el tresor musical de la diàspora dels sefardites espanyols per la Mediterrània. Aquest ambiciós projecte consta de cinc discos dedicats a cadascuna de les diverses geografies de la diàspora sefardita.

El primer volum és 'Sefarad en el  corazón  de  Marruecos ', en el qual es rescaten les antigues cançons líriques anomenades ' kantikas ' o ' romansas ', que estan directament connectades amb la poesia medieval hispànica coneguda com a ' Romancero   Viejo ', que e s   transmetia  de generació en generació de manera oral.

El darrer dels cinc discos, ' Diáspora ', està dirigit musicalment per Jota Martínez, especialista en instruments de la tradició medieval espanyola, i hi col·laboren músics de diferents religions i cultures de tota la Mediterrània, que posen en comú la seva inspiració i les seves emocions.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF