Família, què podem fer?

Dissabte, 5 d'octubre 

Zona de jocs. Els dissabtes de 10 h a 12 h tallers i activitats de lleure per a nins i nines a l’Associació de Veïnats de Son Rapinya, a Palma. De franc.

Festes del Pil·lari. A les 12 h, taller d’arqueologia didàctic al local parroquial. A les 16 h, taller de ciència, experiments amb colors, foc i fluids un poc diferents. A les 17 h, sortida del dimoni a les arenes i jocs tradicionals, per a infants fins a 12 anys. A les 19.30 h, tómbola a favor de la parròquia de Sant Francesc d’Assis. Activitats gratuïtes

Art al fang-Gaudí. A la Llibreria Baobab de Palma a les 11.30 h, activitat de modelació de fang per despertar la creativitat per a nins de 3 a 14 anys. Informació i reserves al telèfon: 654922410. Preu: 5 euros.

Visites teatralitzades a Dalt Vila. Tots els dissabtes a les 21 h al Portal de les Taules d’Eivissa, un passeig pel centre històric de la ciutat per conèixer com es vivia durant la construcció de la fortificació renaixentista i entendre com era la societat de l’època. Inscripcions al telèfon 971.399.232 o informacioturistica@eivissa.es. Preus: adults, 10 euros; nins de 7 a 16 anys, 5 euros; residents a Eivissa, 50% de descompte.

Activitats infantils a Cales de Mallorca. A les 11.30 h al Golf Mallorca, torneig de minigolf infantil en el qual els més petits posaran a prova la seva habilitat en aquest esport. A les 16 h, concurs de dibuix infantil amb berenar per a tots els participants. De 16.30 a 20.30 h, diada infantil amb els grups Lila i Mel i Sucre. També hi haurà berenar per als participants.

Sala Màgica. Servei de cangur del cinema Ocimax de Palma. Els dissabtes i diumenges de 16 a 20.30 hores, cada setmana proposa un tema als nins i es treballa fent algun titella o algunes activitats relacionades. És gratuït, però cal reservar i dur mitjons: salamagica@ocimax.com. Per a nins a partir de 4 anys.

Fires de Llucmajor. Darrere el CEIP Rei Jaume III a les 9.30 h, cursa benèfica de cotxes de radiocontrol i contacontes en benefici de Càritas. Inscripcions al tel. 636 395 830. A les 11 h, a la biblioteca municipal (claustre de Sant Bonaventura), lectures que fan créixer, a càrrec de Marta Alburquerque. A les 21 h a la plaça d’Espanya, Playback & Pamboli.

‘La fuerza del destino’. Espectacle musical de gran format per a tots els públics. La música és totalment en directe. Estils com pop, rock, salsa, jazz, soul i flamenc sonen de la mà de cinc grans músics dirigits per Alexander Pantchenko, que ja va realitzar aquesta tasca en el darrer musical de Nacho Cano. El cos de ball el formen vuit ballarins amb grans trajectòries en els millors musicals dels darrers anys i compta, a més, amb dos dels millors especialistes en salsa acrobàtica. Un equip de devuit persones entre ballarins, músics i cantants, i un equip tècnic de deu persones componen aquesta companyia. Es podrà veure al Trui Teatre de Palma a les 21 h. Preus: des de 24,5 a 38 euros.

Els Rabinovich-Jetlak. Dins el programa El Jardí Màgic, que té lloc els dissabtes al Jardí de la Misericòrdia de Palma a partir de les 11 h, tres forasters viatgen per l’espai i el temps i no coneixen la gent, ni la llengua, ni els costums dels llocs que visiten, però a la maleta duen música, rialles i somriures. Organitzat i interpretat per José María Bestard, Miguel Ángel Bestard i Antón Lara, es tracta d’un espectacle de clown que barreja la música Klezmer amb el teatre gestual i la improvisació amb l’entorn. La música i l’humor són creadors de ponts interculturals. Activitat gratuïta.

Dia de nassos. Festa solidària de Sonrisa Médica. Arriba l’esdeveniment anual d’aquesta entitat, en què no faltarà la música, les activitats per a nins, el menjar i, sobretot, les rialles amb els pallassos que hi participen. Se’n podrà gaudir al recinte firal el Molí de Santa Ponça a les 11 h. Preu: 5 euros.

‘Tabaluga i la princesa de gel’. Cinema per a infants a CineCiutat de Palma. Coneixeran la història del petit i adorable drac Tabaluga, que no sap escopir foc, així que intenta aprendre’n. Un dia, el sinistre Arktos el convenç per viatjar fins al seu regne, al gel. Allà Tabaluga conei Lilli, la princesa de gel. Abans de la sessió hi haurà un contacontes. A les 16.45 h. Preu: 4 euros.

Diumenge, 6 d’octubre

‘Tutankhamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci’. Exposició a Can Oliver (carrer Anuncivay, 2, Maó) fins al 27 d’octubre. Un viatge fotogràfic per descobrir alguns dels secrets més ben guardats del misteri del faraó egipci. Entrada gratuïta.

Correfoc a Cales de Mallorca. Amb motiu de les festes, a les 22 h hi haurà correfoc a càrrec dels Dimonis de Capdepera. El recorregut serà entre el Centre Cívic i la plaça Mallorca. Es recorda que s’han de seguir totes les normes de seguretat que hi ha per a aquest tipus d’esdeveniments. De franc.

Trobada de gegants i de xeremiers. A les 9.30 h, plantada de gegants al passeig Jaume III de Llucmajor. A les 10 h, trobada de xeremiers a la plaça Espanya. A les 10.30 h, cercavila. A les 11.15 h, ball de gegants. A més, a partir de les 11.30 h hi ha una nova fira que es fa un lloc a Llucmajor. Es tracta de Frikijor, una fira per a amants de la diferència, de la novetat, amb desfilades de ciència-ficció, exhibicions de Kpop, concurs de Cosplay, tallers per a nins i no tan nins. Star Wars, Harry Poter, els vikings i els pirates en seran alguns dels protagonistes. Activitats de franc.

Tallers i contacontes. Amb motiu del Saladina Art Fest que té lloc a Can Picafort, a les 10.30h hi haurà un taller infantil pintura mural a càrrec de Tembo. Més tard, a les 12 h, s’ha programat un contacontes infantil a càrrec de Marga Amengual. A les 13.30 h, visita dels murals Saladina Art Fest 2019. Totes les activitats es duran a terme a Ca les Monges (carrer Felicià Fuster, 18).

Fira Dolça d’Esporles. Com cada any, el primer diumenge d’octubre se celebra aquesta fira, amb actuacions, tallers, música, batucada, motos, exposicions... A les 10 h, cercavila amb els xeremeris d’Esporles acompanyats dels gegantons. A les 11 h, banda Lira Esporlerina. A les 12 h, batukada Batukadell, amb els Bocs i Focs.

‘Brundibár’. Òpera en dos actes. sobre aquesta divertida rondalla musical, entranyable exaltació de la solidaritat, unió, fantasia i enginy, interpretada per solistes i cor dels Petits Cantors de la Jove Orquestra de la comunitat de Madrid, amb la direcció d’Ana González, i per la Jove Orquestra de la comunitat de Madrid, sota la direcció musical de Jordi Francés. La direcció d’escena és de Susana Gómez, amb escenografia de Ricardo Sánchez-Cuerda. S’emmarca en el programa Educaficine d’Ocimax de Palma i es podrà veure a partir de les 12.05 h. Preu: 3 euros.

Gremial Alaró. Fira d’artesania amb activitats per als més petits. A les 10.30 h, cremada i ball de dimonis a la plaça de la Vila; a les 11 h concurs de ca d’atura, al camí de Vela; a les 11.30 h, cremada de na Marranxa; a les 12 h, Batucrack; a les 12.30 h, ball de les Someriues; a les 13.30 h, cremada de la somera de Sant Antoni, i a les 16 h, cremada de na Marranxeta i lluïment del Ball de Dimonis infantil d’Alaró. De franc.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF