Família, què podem fer?

Dissabte, 23 de febrer

Taller de màscares. Cala Millor acull un taller de màscares de Carnestoltes, que es farà a l’ Auditòrium Sa Màniga. Els nins faran una màscara per a les festes de Carnestoltes. Per poder fer les màscares han de venir amb la imatge pensada de la màscara que volen fer (és convenient que duguin un dibuix o una fotografia). En faran la forma, empraran pasta de paper, l’acabaran empaperant i podran afegir-hi perruques i detalls. La pintaran, la decoraran, i ja es podran endur la màscara a casa. Han d’anar amb roba vella, que es pugui embrutar; i també han de dur berenar i aigua. Es tracta d’un taller gratuït, amb inscripció prèvia, per a nins de 10 a 17 anys. Començarà a les 16 h.

Disseny d’un jardí mediterrani. L’activitat es farà al Parc Natural de l’Albufera del Grau, a Maó. Recomanada per a majors de 13 anys, s’hi tractaran aspectes com els tipus de jardí, les plantes més adequades, la distribució en l’espai... i es completarà l’activitat amb una visita a un viver de plantes autòctones. Esdeveniment gratuït. Comença a les 10 h i acaba a les 13.30 h.

‘Tecno-retrats’. El museu d’art contemporani Es Baluard, a Palma, acull aquest taller familiar. En aquesta ocasió, i connectant amb les peces de la col·lecció permanent del museu, els més petits podran aprendre a retratar-se utilitzant els trucs de la tecnologia. Activitat recomanada per a famílies amb infants de 3 a 5 anys. El preu de l’entrada és d’un euro per infant. El taller comença a les 11 h.

‘En Joan Petit mariner’. En Joan Petit ha de fer-se gran i, per aconseguir-ho, necessita aprendre moltes coses, per això, necessitarà l’ajuda del públic. El seu pare, un mariner experimentat, l’anima a embarcar-se amb ell en el seu vaixell i formar part de la seva tripulació per recórrer món. Durant la travessia, el vaixell viurà aventures que li serviran per adquirir experiència, cosa que convertirà Joan Petit en un extraordinari savi. La biblioteca Galatzó, a Santa Ponça, acull aquest espectacle de teatre i música per a famílies que comença a les 11.30 h. Activitat gratuïta.

Barridiades. Esdeveniment en el qual les famílies podran gaudir d’un dia d’esport amb diferents activitats destinades als més petits. Diferents esports i diferents jocs grupals i individuals destinats als infants. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Palma, serà gratuïta i es durà a terme a la plaça del barri del Pil·larí Nou a partir de les 10.30 h i fins a les 13.30 h.

Diumenge, 24 de febrer

Dansa familiar ‘MiraMiró’. Un espectacle de dansa i tecnologia interactiva per als més petits que neix de l’univers de Joan Miró. Amb la direcció de Catalina Carrasco i la música de Kiko Barrenengoa, interpretat per Aina Pascual, Gaspar Morey i Catalina Carrasco. Una selecció d’obra gràfica de Joan Miró forma el marc en el qual es desenvolupa la peça. De manera màgica les pintures cobren vida i ens transporten a un univers imaginari que ens portarà al cosmos. L’activitat es durà a terme al Teatre de Lloseta a partir de les 18 h. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Teatre de titelles. Vida, de la companyia Javier Aranda, arriba al Teatre Espanya de Santa Eulària del Riu. Dues mans i una canastra, que creen un univers ple de sorpreses, màgia, que commouen gràcies a una tècnica molt depurada i neta; les mans del titellaire Javier Aranda es converteixen en personatges plens de vida que evolucionen en un relat ple d’enginy, que converteix el cicle de la vida en una sorpresa contínua que no deixa d’estar plena de bon humor. Recomanat a partir de 7 anys. Entrades a 6 euros en línia i 8 euros a taquilla. Comença a les 19 h.

‘Llegendària’. De la mà de dues simpàtiques i juganeres bruixes d’avui dia, assistim a un insòlit recorregut pel món imaginari de les llegendes de les Illes. Un viatge extraordinari en una increïble missió a la recerca dels set elements màgics que es troben a racons amagats de les zones mítiques de la nostra terra. Amb les seves graneres sobrevolen les muntanyes, travessen barrancs, s’endinsen dins coves, naveguen dins la mar tempestuosa... amb la complicitat de la seva poderosa imaginació. Un joc escènic senzill basat en les tècniques de narració oral amb una poderosa capacitat de suggestió i transformació. L’obra es farà al Teatre Sans, a Palma. Comença a les 18 h i el preu de l’entrada és de 10 euros.

‘La volta al món en 80 dies’. La Sala Victory de Maó acull aquest concert familiar, una història d’amistat entre un drac aventurer i un pirata mig poeta. Junts varen fer la volta al món en 80 dies. Voleu saber per on varen viatjar? Què varen descobrir? Animau-vos a recórrer el món amb la música que els acompanyarà. L’activitat és gratuïta. El concert comença a les 12 h.

Dimecres, 27 de febrer

Taller infantil i juvenil de Carnestoltes. La Biblioteca de Son Sardina, a Palma, acull aquest taller infantil i juvenil en què s’explicaran històries de Carnestoltes i després, tots junts, duran a terme un taller de màscares d’animals. És una activitat que organitzen de manera conjunta la biblioteca, Dinamo i el Casal de Barri. L’entrada és gratuïta. Comença a les 17 h i acaba a les 18.30 h.

Dijous, 28 de febrer

Fira del Ram. Del 28 de febrer al 28 d’abril torna a Palma la fira del Ram, de dilluns a divendres els horabaixes (de 17 h a 23 h) i els caps de setmana i festius dematí i horabaixa (de 10 h a 0 h). Així, les famílies podran gaudir d’aquest gran parc d’atraccions que cada any omple de color i diversió el polígon de Son Fusteret, a Palma, amb més de 170 atraccions per a tots els públics. Els preus, a partir de 3,50 euros l’atracció.

Taller de pintacares i rueta infantil. Aquest dijous de les 10 h a les 12 h a la plaça Major de Campanet es durà a terme un taller de pintacares i jocs populars per als més petits. A partir de les 16.30 h començarà a la plaça de Son Puça la rueta infantil. L’itinerari serà el següent: Son Puça - Raval de Son Pocos - Petxino - Sant Miquel - cantó del Càrritx i plaça Major. Quan finalitzi la rua hi haurà berenar i festa a la plaça Major amb el grup d’animació infantil Astronautes Estrellats (si plou les activitats i el berenar es faran a la Casa de Cultura). Activitat gratuïta.

Divendres, 1 de març

‘La bella Helena’. El T eatre de Manacor acull aquesta satírica i grotesca opereta de Jacques Offenbach que ens situa a l’antiga Grècia. Helena, infeliçment casada amb l’apàtic rei Menelau d’Esparta, descobreix de nou la il·lusió de l’amor quan coneix l’atractiu príncep de Troia, anomenat Paris. La mà de la fatalitat farà possible l’efervescència amorosa dels nostres dos protagonistes, però desencadenarà una de les guerres més conegudes de tots els temps: la guerra de Troia. Edat recomanada: a partir de 8 anys. L’activitat comença a les 18 h i el preu de l’entrada és de 13 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF