Família, què podem fer?

Dissabte, 20 d’octubre

L’arca de la flora balear. El Jardí Botànic de Sóller ha organitzat una visita guiada per descobrir tots els secrets i la importància de la flora balear. Hi haurà un taller per a infants i una mostra de fotografia de Pep Bonet Capellà. L’activitat es durà a terme a les 10.30 h i és gratuïta.

‘Biblioteca de ruidos y sonidos’. La sala Gran del teatre Principal de Palma acull el nou projecte de José Antonio Portillo i el músic i creador d’espectacles Enric Monfort. Es tracta d’una proposta entre els àmbits escènic i experiencial, entre l’àmbit sonor i el poètic. La funció serà a les 18 h, i el preu és de 12 euros per als adults i 8 euros per als nins. Diumenge també hi haurà funció.

‘Brilla Estrella’. El pallaso Milu superarà la seva crisi existencial a l’espectacle que ha programat la sala Delirious, a Palma, per a les 18 h. El preu és de 8 euros.

‘Captura, observa i allibera un insecte!’. Com observar un insecte volador? L’Associació Fullarasca proposa fer-ho manipulant un tassó de tub transparent. Aquesta activitat està dirigida a nins i nines de 5 a 12 anys i té un preu de 10 euros. El taller es durà a terme al centre del carrer de Vicenç Joan Rosselló, número 42 ( Son Pisà ) a les 11 h.

‘Moc la cua, estic content!’. El museu Es Baluard de Palma proposa un taller per a famílies amb nins de 3 a 5 anys. Aquesta activitat es fa en col·laboració amb l’Hort Vell, una unitat d’intervenció canina. El taller comença a les 11 h i costa 1 euro.

Trobada de baldufes. Cap de Fibló organitza la primera trobada de baldufes a Pollença a les 16.30 h. Tots aquells que hi vulguin participar, que agafin la seva baldufa i vagin a la plaça de Ca les Monnares, a Pollença.

X Aniversari de Concilium Foc. La plaça Major de Consell serà l’escenari d’una trobada de dimonis, bèsties i batucades a partir de les 22.30 h.

Contacontes: ‘No obris aquest llibre’. La Biblioteca de Son Gotleu de Palma proposa un contacontes interactiu, que finalitzarà amb unes misteriores granotes de plastilina. Es tracta d’una activitat gratuïta que es durà a terme de les 11 h a les 12 hores.

‘Què sap la biblioteca d’Amelia Earhart?’. Aquells que acudeixin a la Biblioteca de Son Cladera de Palma podran participar en una recerca d’allò més interessant per saber qui va ser i què va fer Amelia Earhart. Després es farà un llibre amb tota la informació que es trobi i tots els dibuixos que es facin. L’activitat és gratuïta i es farà a les 10.30 h.

Maria Bimbolles. El centre comercial Porto Pi de Palma torna a organitzar una activitat amb Maria Bimbolles, qui proposarà amb el seu espectacle estimular la imaginació i la fantasia dels infants. L’actuació, que serà gratuïta, començarà a les 11 h i acabarà a les 13 h.

Taller de plastilina. La llibreria Baobab, a Palma, organitza un nou taller de plastilina que començarà a les 11 h. L’activitat, d’una hora de durada, està dirigida a nins de 4 a 12 anys i té un preu de 5 euros.

Barridiades. L’Ajuntament de Palma organitza unes jornades lúdiques i esportives gratuïtes per a nins i joves a partir de 3 anys. Les activitats es duen a terme a diferents barriades de la ciutat, i aquesta vegada és el torn del barri de la Indioteria. La plaça de Miquel Riera i Perelló acollirà una àmplia oferta d’activitats, com bàsquet, vòlei, tennis, hoquei, bàdminton, futbet, circuits de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, slack line, petanca, escacs i cotxes de pedals, entre d’altres. Els nins també podran gaudir d’un circuit de bicicleta d’educació viària. L’horari és de les 10.30 h a les 13.30 h.

Taller infantil de bunyols. L’Ajuntament de Calvià organitza a Punta Nadala (Palmanova) un taller infantil de bunyols en el marc de la programació de la Bunyolada 2018. L’activitat és gratuïta i comença a les 17 h.

Concurs de dibuix infantil. L’Ajuntament d’Inca ha organitzat un concurs infantil de dibuix per donar color a les fires de la localitat. Els interessats a participar-hi han d’anar a l’ avinguda dels Reis Catòlics a partir de les 16 hores. Activitat gratuïta.

Diumenge, 21 d’octubre

‘Veo, veo’. Vine a cantar amb Teresa Rabal. La mítica Teresa Rabal serà la protagonista de l’animació per als més menuts de la casa durant la Fira del Pebre Bord de Felanitx. La seva actuació serà a les 16.30 h a la plaça de la Font de Santa Margalida.

Els Siurells. La companyia de teatre familiar Teatrix protagonitzarà una cercavila pels carres d’Inca a les 12 h. La sortida serà a la plaça de l’Ajuntament.

‘Adeu, Peter Pan’. La companyia catalana Festuc Teatre estrena a Balears aquesta obra, durant la darrera jornada de la XVI Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que ha omplert els carrers de Vilafranca de Bonany de propostes escèniques des del passat 18 d’octubre. La representació, recomanada per a nins a partir de 5 anys, es farà al poliesportiu de Vilafranca a les 12 h i a les 13.30 h. El preu de l’entrada és de 8 euros.

Contacontes, endevinalles i taller de màscares. La llibreria Baobab, a Palma, organitza una activitat al voltant de la col·lecció ‘Si jo fos!’. La proposta, que és gratuïta, està dirigida a nins d’entre 1 i 6 anys i comença a les 11.30 h.

‘Forever. King of pop’. Aquest espectacle que ofereix l’ Auditòrium de Palma permetrà redescobrir la figura de Michael Jackson a tota la família. El repàs per les seves millors cançons s’acompanya d’una important aposta escènica i audiovisual. La darrera funció serà diumenge a les 17 h. El preu de les entrades és de 48 euros (platea) o 38 euros (amfiteatre).

Visites familiars al MACE i el museu Puget. Activitat dirigida especialment a les famílies amb nins i nines d’entre 3 i 12 anys. Visites guiades al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i el museu Puget. L’horari és de les 10.30 h a les 13 h. L’activitat es gratuïta i les places són limitades.

Acuatlon Kids. Peguera acull a la platja de Palmira de les 9 h a les 12 h aquesta prova infantil organitzada per Xtrem Calvià i la Federació de Triatló de les Illes Balears. Els participants combinaran la natació amb la cursa a peu. Hi haurà diferents categories en funció de les edats dels infants (de 7 a 17 anys).

Cursa d’orientació. El Club d’Orientació Mallorca ha organitzat una cursa d’orientació, que es farà a les 10 h a la granja escola Es Burotell (Calvià). Les categories dels nins participants aniran d’iniciació a cadet.

Dimecres, 24 d’octubre

‘Els músics de Bremen’. Els músics Viatgers presenten a la Biblioteca de Can Sales de Palma un espectacle d’ombres basat en el conte dels germans Grimm. L’activitat, que començarà a les 18 h, es gratuïta i està dirigida a infants a partir de 3 anys.

Dijous, 25 d’octubre

‘La nit de les ànimes’. La llibreria Baobab, a Palma, organitza una activitat per conèixer l’origen de la nit de les ànimes a les 18 hores. A més de conèixer com començà aquesta festa, els nins podran elaborar el seu propi amulet celta. Aquesta proposta està dirigida a infants de 4 a 12 anys i té un preu de 12 euros per participant.

Divendres, 26 d’octubre

Contacontes. La Biblioteca Municipal (claustre de Sant Domingo) d’Inca acull un contacontes titulat Això era i no era... va de rondalla. L’activitat, que començarà a les 18 h i és gratuïta, està dirigida a nins a partir de 5 anys.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF