Família, què podem fer?

Dissabte, 22 de setembre

Què sap la biblioteca de les tortugues? La Biblioteca de Son Cladera de Palma dona a conèixer un animal molt interessant: la tortuga. A través d’enciclopèdies i llibres, es posarà en comú tota la informació que se’n trobi i es podrà triar la tortuga que més agradi als participants per xerrar-ne. Després es farà un taller amb material reciclat per crear una tortuga. L’hora d’inici és a les 10.30 h i el preu és gratuït.

‘Amelia Earhart’ i taller de ciència. La Biblioteca de Son Gotleu de Palma explica la biografia d’Amelia Earhart, una aviadora dels Estats Units famosa perquè va intentar fer el primer viatge aeri al voltant del món per la línia equatorial. I per retre homenatge al personatge, es construiran aeroplans de paper per veure qui el pot llançar més enfora. A les 11 h. Activitat gratuïta.

‘Memory’ de personatges de conte. La Biblioteca de Son Ximelis de Palma fa un repàs dels personatges de contes més famosos amb l’ajuda dels experts: els mateixos infants. Caperutxeta Vermella, els tres porquets i els ossos amics seran alguns dels protagonistes d’un recordatori que servirà per jugar i passar-ho bé. A les 11.00 h i gratuït.

‘El Petit Príncep’. La Biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma farà una adaptació del clàssic El Petit Príncep. Amb l’ajuda dels més petits, es farà una adaptació dels millors moments d’aquesta obra. L’activitat és a les 11.30 hores i el preu és gratuït.

Fit Salut 2018. Arriba la fira de fitness, salut i esport per a totes les famílies. Durant dissabte i diumenge, els més petits podran conèixer i practicar totes les activitats que formen part d’aquest esdeveniment que té lloc al parc de la Mar de Palma i en el qual col·laboren més de 100 entitats. L’horari d’obertura és a les 10.30 h i hi haurà activitats fins a les 20.00 hores tots dos dies. El preu és gratuït.

Maria Bimbolles. Al centre comercial Porto Pi de Palma arriba, un dissabte més, l’actuació de Maria Bimbolles per proposar als més petits que utilitzin la seva imaginació a través de les seves cançons i el seu espectacle. És a les 11.00 h i gratuït. Les places són limitades.

Tallers infantils. El centre comercial Porto Pi de Palma ofereix un taller educatiu de robòtica per poder aprendre i potenciar la creativitat dels infants en aquest àmbit tan actual. L’activitat començarà a les 17.30 h i és gratuïta.

Taller de plastilina. A la llibreria Baobab de Palma s’organitza una activitat per jugar i divertir-se amb la plastilina. El taller començarà a les 11.00 h i durarà una hora. El preu de l’activitat és de 5 euros.

‘Visca l’òpera’. El centre cultural de la Misericòrdia (Palma) dedica els dissabtes als més petits amb activitats que emmarca en el Jardí Màgic. En aquesta ocasió presenta un muntatge interactiu basat en els grans títols de l’òpera. Sílvia Fluixà hi fa de soprano, Antoni Lliteres n’és el tenor i Daniel Mulet serà al piano. Tota la família podrà gaudir de les històries imaginables i inimaginables que s’hi explicaran a partir de les 11.00 h. L’entrada és gratuïta.

Moixonies per créixer. Arriba a Capdepera una proposta pedagògica i artística dirigida a la primera infància i a les seves famílies. L’objectiu principal és iniciar els més petits en el món de la música i de l’art a través de jocs, cançons i diferents experiències. L’activitat començarà a les 18.00 hores i és gratuïta.

Aquatló infantil. A Fornells (Menorca) es du a terme una cursa infantil passada per aigua. Per aprofitar que encara fa bon temps, es disputaran una sèrie de curses infantils a partir de les 9.30 h. L’aquatló es divideix en diferents categories i proves depenent de l’edat de l’infant. L’entrada general és gratuïta.

Gran festa familiar. La granja Can Pere Mussona (Eivissa) proposa gaudir d’un dia en família amb música, jocs, mercadet, etc. Es tracta d’una festa solidària que té l’objectiu de recaptar diners per a la Federació Pitiüsa de Races Autòctones. Les activitats començaran a les 13.00 hores i l’entrada és gratuïta.

Viu la posidònia. A la platja de Talamanca (Eivissa) es durà a terme un taller per explicar als més petits la problemàtica dels plàstics a les platges de la Mediterrània. L’activitat començarà a les 11.00 h i tindrà una durada de dues hores. L’accés és gratuït.

Diumenge, 23 de setembre

SOS Animal Party. El Port de Portals organitza una activitat diferent i amb caire solidari. Per poder ajudar els animals que més ho necessiten, s’han preparat activitats durant tot el dia. Un mercadet, sortejos, animació infantil, música i facepainting seran algunes de les activitats que s’han preparat perquè tota la família pugui passar-s’ho bé. L’esdeveniment començarà a partir de les 11.00 h. L’entrada és gratuïta.

‘La rateta presumida’. La sala La Fornal (Manacor) ofereix la representació teatral del conegut conte La rateta presumida. L’obra començarà a les 12.00 h i el preu de l’entrada és de 5 euros per als infants i 7 per als adults.

‘El tio Pep se’n va a Muro’. L’ Auditori de Manacor presenta aquesta obra de teatre dirigida a majors de 4 anys. És una història diferent que farà gaudir a grans i petits. L’autor és Sebastià Rubí i els intèrprets: Jaume Obrador, Artur Aguiló, Antònia Riera, Miquel Estrany, Mari Irene Martí, Aina Frau i Maria Antònia Sancho, entre d’altres. La representació començarà a les 18.30 h i el preu de l’entrada és de 6 euros.

Dilluns, 24 de setembre

Bibliojardí. La biblioteca de la Misericòrdia, a Palma, és un espai idoni perquè els infants puguin consultar llibres en els jardins d’aquest centre cultural. Està obert de dilluns a divendres de 9 h a 20 h i els dissabtes de 9.30 h a 13 h. L’entrada és gratuïta.

Dimarts, 25 de setembre

Contes en plastilina. La llibreria Baobab de Palma organitza un contacontes diferent, protagonitzat per personatges de plastilina. ‘La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap’ és la història triada perquè els més petits s’ho passin bé i juguin amb la plastilina. L’hora d’inici és a les 18.00 h i durarà una hora. El preu de l’activitat és de 5 euros.

Faules d’Àfrica amb tambors. La llibreria Baobab de Palma organitza una activitat per endinsar-se en el continent africà d’una manera diferent. “Aló ooo”... Així s’enceta un conte entre els iorubes. La història començarà a les 17.30 h i el preu de l’activitat és de 5 euros per infant.

Divendres, 28 de setembre

Especial contes per a infants. Com cada mes, la Biblioteca Municipal del Claustre de Sant Domingo ( Inca ) organitza el seu contacontes. Aquest pic és el torn dels infants de 0 a 3 anys. L’activitat començarà a les 18.00 h i tindrà una durada de mitja hora. L’entrada és gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF