Família, què podem fer?

Dissabte, 15 de setembre

‘La màquina de les abraçades’. La Biblioteca de Son Ximelis de Palma acull una sessió de contacontes, en què els més petits podran gaudir amb una història protagonitzada per un gran especialista a fer abraçades que fan sentir bé els altres. A continuació del conte també hi haurà un petit taller per als infants. L’hora d’inici és a les 11 h. El preu de l’entrada és gratuït.

Taller de puntillisme. La Biblioteca de Son Cladera de Palma organitza un nou taller de puntillisme, un estil pictòric que consisteix a pintar a través de punts de color i no pinzellades. Els màxims exponents d’aquest estil varen ser Seurat i Signat. L’activitat és gratuïta i es realitza entre les 10.30 h i les 12 h del migdia.

Mercadet de Sant Magí. Darrer dia perquè les famílies que ho desitgin puguin fer una volta pel mercadet organitzat a Santa Catalina. Hi ha objectes reciclats i recuperats, roba vintage, música i, a més, activitats infantils, tallers, animació i parc. De les 20 h a les 00.00 h a la plaça de la Verge del Miracle, a Palma.

Bibliojardí. La biblioteca de la Misericòrdia, a Palma, és un espai idoni perquè els infants puguin consultar llibres en els jardins d’aquest centre cultural. Està obert de dilluns a divendres de 9 h a 20 h i els dissabtes de 9.30 h a 13 h.

Visites teatralitzades a Dalt Vila. Les famílies que estiguin passejant per Dalt Vila podran gaudir de visites teatralitzades al centre històric de la ciutat fortificada d’Eivissa a les 21 h cada dissabte. A través de les explicacions dels guies, es fa un viatge en el temps per entendre millor com era la societat de l’època, quins perills assetjaven la ciutat i, en definitiva, com era la vida en aquest lloc de la Mediterrània al segle XVI. Una activitat perfecta per conèixer de manera diferent la ciutat eivissenca.

‘Germans’. La Biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma prepara una activitat que servirà als infants per aprendre a veure la relació entre germà petit i germà gran d’una altra manera gràcies al conte Germans. “El meu germà és un mico”, diu la germana gran. “La meva germana és un rinoceront”, diu el germà petit. Aquests dos germans sovint es barallen i no es posen d’acord, però això vol dir que no s’estimen? L’entrada és gratuïta i comença a les 11.30 h.

Tri Kids Sant Joan. Serà la cinquena i darrera prova de la Tri Kids Challenge 2018. El poble de Sant Joan, a Eivissa, acull el triatló per a infants organitzat per Eivissa Blue Challenge en col·laboració amb la Federació Balear de Triatló, el Consell Insular i els ajuntaments d’Eivissa, Santa Eulàlia, Sant Joan, Sant Antoni i Sant Josep. Es tracta d’una prova que té un caràcter lúdic i promocional amb premi per a tots els participants. La cursa, que està destinada a nins i nines d’entre 2 i 17 anys, començarà a les 16.30 h a la Piscina Municipal de Sant Joan.

Mercat medieval. Durant tot el mes de setembre es duen a terme a Santa Ponça les festes del rei En Jaume. El passeig de la plaça de Santa Ponça i l’avinguda del Rei Jaume I acull aquest mercat d’artesania i activitats relacionades amb el món medieval.

Cursa infantil per la serra de Tramuntana. A Banyalbufar, a la plaça de la Vila, de 10.30 h a 12.30 h tindrà lloc el cinquè circuit de curses per a infants per la serra de Tramuntana. Hi poden participar infants i joves que tinguin entre 0 i 17 anys. Aquestes curses es faran de febrer a novembre a diversos pobles de la Serra. La inscripció és gratuïta.

‘Superherois a la biblioteca’. La Biblioteca de Son Gotleu de Palma acull un taller per als més petits en el qual podran treballar tots junts. S’elaborarà un guió amb dibuixos i pintures i, en definitiva, els infants podran crear el seu propi còmic. L’activitat és gratuïta i recomanada a partir de 12 anys. Començarà a les 11 h i acabarà a les 12.30 h.

‘Rutes guiades per Ciutat: es Carnatge’. L’Ajuntament de Palma organitza una ruta guiada, de gran valor ambiental, pel Carnatge (Coll d’en Rabassa). Les famílies que vulguin participar en aquesta activitat gaudiran de llocs desconeguts d’aquesta àrea natural de Palma, històries, professions desaparegudes, racons arqueològics, jaciments paleontològics i moltes més coses. Les places són limitades i l’activitat és entre les 10 h i les 12 h.

Diumenge, 16 de setembre

Jornada cultural dedicada al Japó, Corea i la Xina. L’ antic Parc de Bombers de Palma acull a partir de les 10.30 h i fins a les 20.30 h aquesta jornada. És una oportunitat única per als més petits i per als més grans de conèixer distintes cultures de l’Orient Llunyà.

Dimarts, 18 de setembre

Jornada esportiva i jove. Bibliojocs. De 17.30 h a 18.45 h, la Biblioteca de Son Gotleu de Palma organitza aquesta activitat per a infants sobre jocs relacionats amb els llibres i la dinàmica de la biblioteca. La inscripció és gratuïta.

Dimecres, 19 de setembre

‘Mamá va al cole’. Amb la tornada a escola arriba el període d’adaptació i arriben als més petits sentiments com la por, la tristesa i l’enyorança. Aquest conte explica aquesta etapa d’una manera divertida i poc usual per ajudar petits i grans a superar-la i veure el costat positiu d’aquestes vivències. L’activitat és gratuïta i es durà a terme a la Biblioteca de Son Gotleu de Palma entre les 17.30 h i les 18.45 h.

Dijous, 20 de setembre

‘La A que no volia ser vermella’. Sessió de contacontes de 17.30 h a 18 h a la Biblioteca de Son Sardina, a Palma. L’activitat infantil és gratuïta i explica com al País de les Lletres sempre juguen a conillons, però també al divertit joc de construir paraules. Activitat recomanada perquè els infants d’entre 0 i 3 anys comencin a familiaritzar-se amb les lletres de l’abecedari.

Divendres, 21 de setembre

Peque Pi Club. Activitats educatives i d’entreteniment amb les quals els més petits podran aprendre i potenciar la seva creativitat per divertir-se. Es durà a terme un taller de robòtica impartit per Nexus, un concepte educatiu nou de la mà de professionals, gràcies al qual els infants muntaran i programaran robots segons la seva edat i hi jugaran. L’activitat comença a les 17.30 h a la terrassa de Porto Pi Centre, a Palma. Tots els tallers són gratuïts, amb aforament limitat i sense reserva de places.

Dia del turista. Oportunitat perquè les famílies puguin gaudir d’un dia festiu al passeig Marítim de Palmanova. A partir de les 11 h i fins a les 19.30 h del capvespre s’hi duran a terme diverses activitats. Hi haurà classes d’spining i de zumba per a totes aquelles persones aficionades a l’esport i al ball. A més, a les 16 h s’hi instal·laran castells inflables per als més petits. A les 18 h hi actuarà el grup musical infantil Mel i sucre. El dia finalitzarà amb els focs artificials a les 22.15 h.

Rob Corcoran for kids. El cantautor irlandès Rob Corcoran farà una actuació especial per als infants: Rob Corcoran for kids adaptant els seus temes als més menuts. Serà a Es Baluard (Palma) a les 19.15 h. L’entrada és gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF