Família, què podem fer?

Dissabte, 8 de setembre

‘Vol a 3 Cabaret’. Espectacle que combina el circ gestual, l’acrobàcia, els malabars, la dansa i l’humor. Neix de la trobada d’uns personatges molt carismàtics enmig d’una tempesta. Serà tant dissabte 8 com diumenge 9 a les 11 h al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. Activitat gratuïta.

Mercat medieval. Durant tot el mes de setembre es duen a terme a Santa Ponça les festes del rei En Jaume. El passeig de la plaça de Santa Ponça i l’ avinguda Rei Jaume I acollirà aquest mercat d’artesania i activitats relacionades amb el món medieval.

Taller de plastilina. La llibreria Bao bab de Palma organitza un taller de plastilina per a infants de més de 4 anys. L’activitat es farà a les 11.30 h a la mateixa llibreria i té un preu de 5 euros.

‘El color de la sorra’. La Biblioteca de Son Sardina de Palma organitza un contacontes sobre la història d’un nin que explica el drama del seu poble als camps de refugiats. Després del conte es farà un taller relacionat amb aquesta història. Entre les 10.30 h i les 12 h. L’activitat és gratuïta.

Trobada de gegants. Un total de 17 colles de gegants i capgrossos envairan els carrers de Palma aquest dissabte a la plaça de Cort. Serà a les 10 h. Després de la trobada hi haurà una cercavila a les 11.15 h que passarà pel carrer Colom i anirà fins a la plaça d’Espanya. La trobada finalitzarà amb una plantada dels participants al parc de les Estacions.

Cercavila dels xeremiers de Lloseta. En el marc de les festes del poble, l’Escola de Xeremiers i Flabiolers de Lloseta ha organitzat una cercavila que anirà des de l’església fins a l’Ajuntament. Començarà a les 12.30 h. A la una hi haurà corregudes de joies i refresc popular. I a les 18.00 h, una exhibició de l’Escola Municipal de Judo a la plaça d’Espanya del poble. La revetla serà a partir de les 22.30 h.

Pujada de Lluc a peu des de la Part Forana. L’Associació d’Antics Blauets de Lluc, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, ha organitzat aquesta marxa nocturna fins al santuari de Lluc, la qual arriba enguany a la 23a edició.

Bibliojardí. La biblioteca de la Misericòrdia, a Palma, és un espai perquè els infants puguin consultar llibres en els jardins d’aquest centre cultural. Està obert de dilluns a divendres de 9 h a 20 h i dissabtes de 9.30 h a 13 h.

Diumenge, 9 de setembre

Festa ‘holi’. També en el marc de les festes del rei En Jaume de Santa Ponça es durà a terme a les 19 h una festa holi amb música i classes obertes de ball Bollywood. També es vendran bossetes de colors en el punt d’informació de la plaça de la Pinada. Els infants hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult i és imprescindible que vagin vestits de blanc. L’activitat ha estat organitzada per l’Associació Holi Mallorca Festival of India.

Animació infantil amb Pinyeta Pinyol. En el marc de les festes de Gràcia de Maó tindrà lloc a les 20.30 h una animació infantil a la façana de llevant de l’Autoritat Portuària.

Mostra de balls búlgars. El barri del Fortí de Palma celebra les seves festes i durant tot el mes de setembre ha organitzat un seguit d’activitats tant per a adults com per als més petits. A les 19.30 h es podrà gaudir d’una mostra de balls búlgars organitzada per l’Associació dels Búlgars de Mallorca i que inclourà les actuacions de Grupo Baile Bulgaria i Bulgache. Serà a la plaça Madrid.

Torneig Obert d’escacs Blitz. Per les festes de la Mare de Déu de Maria de la Salut, el Club d’Escacs n’ha organitzat un torneig obert per a infants de totes les edats. Serà a la plaça del Pou a les 17.30 h. Més tard, a les 22.30 h, hi haurà un correfoc amb les colles Bocsifocs d’Esporles, els Dimonis dels Infernets de Maria i el Boc d’Esporles. Es farà un recorregut des del carrer de l’església i la plaça de Dalt.

Espectacle de teatre musical. Per les festes municipals de Fornalutx s’ha preparat un espectacle per a nins i nines que combinarà el teatre i les actuacions musicals. Serà a les 11.30 h. També hi haurà ball de bot a les 18 h a la plaça del poble a càrrec d’Aires Sollerics. I a mitjanit, focs artificials i fi de festa.

Dilluns, 10 de setembre

‘Story time and show’. Contes, música i jocs per aprendre anglès a la llibreria Baobab de Palma. Serà a les 18 h i té un preu de 3 euros. L’activitat està destinada a infants de més de 4 anys.

‘Això és un circ’. Teatre, dansa i altres arts escèniques per a tota la família a la plaça dels Pins de Ciutadella. La companyia S’Espai de Circ oferirà un espectacle d’acrobàcies, equilibris, clown i molt de sentit de l’humor de la mà de Pepe Bosch i Eva Adserías. Serà a les 18 h i és una activitat gratuïta.

Dimarts, 11 de setembre

Jornada esportiva i jove. Membres del gimnàs Escuela Balboa faran una exhibició d’arts marcials i dansa per les festes del Fortí de Palma. A les 18.30 h a la plaça Madrid.

Ruta dels Laberints de Líthica. La Fundació Líthica-Pedreres de s’Hostal ha organitzat una passejada guiada per les pedreres de s’Hostal de Líthica amb Anna Bagur a les 19 h. El recorregut permet captar la múltiple personalitat de l’espai: la tradició del trencador, el renaixement de les pedreres amb els jardins, l’experiència artística del laberint.

Parc Natural de l’Albufera del Grau. Visita per a famílies i per conèixer totes les espècies vegetals i animals autòctones de l’Albufera. L’activitat és gratuïta i es realitzarà de 10 h a 12.30 h.

Dimecres, 12 de setembre

‘Món acolorit’. La Biblioteca municipal d’Alaior organitza cada dimecres trobades de contacontes. Dia 12 a les 19.30 h serà el torn de Sílvia Vivó, que llegirà relats relacionats amb el món dels colors.

Divendres, 14 de setembre

‘El Petit Príncep’. L’Ajuntament d’Alaró organitza un cicle de cinema a la fresca. Serà a les 20 h a l’amfiteatre de Son Tugores. I s’hi podrà veure el clàssic d’Antoine de Saint-Exupéry El Petit Príncep. L’activitat és gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF