Família, què podem fer?

Dissabte, 25 d’agost

Taller de molinets de vent. Si bufes, giren. És un aparell giratori de paper o d’una altre material lleuger posat al cap d’un bastonet que serveix com a joguina o per observar la direcció del vent. Vols aprendre a fer un molinet de vent per tenir de record o per fer un regal? També el podràs clavar dins un cossiol al balcó o la terrassa, o jugar amb ell pel carrer i ensenyar als teus amics com fer-ne un. A la Biblioteca de Son Cladera de Palma a les 10.30 h.

Contacontes: ‘Colors’. Hervé Tullet va idear un divertit contacontes interactiu. Ell és un artista que connecta amb el món infantil a partir de l’expressió plàstica i visual, i investiga constantment els processos d’exploració creadora, l’empatia, la senzillesa i el joc amb complicitat mitjançant una especial i particular manera d’editar aventures en forma de llibre gens convencional. Aquest dissabte a les 11 h a la Biblioteca de Son Gotleu de Palma podreu aprendre la màgia dels colors i jugar-hi. Si duis roba que es pugui embrutar, tractareu de posar en pràctica el que ensenya aquest conte.

Conte i activitat: ‘El dia que les ceres de colors van tornar a casa’. Un dia en Duncan i les seves ceres de colors pintaven feliçment quan varen arribar un munt de postals estranyes. Velles i noves ceres de colors contaran les seves divertides aventures pertot arreu quan tornen amb el nostre amic Duncan, el seu legítim i descuidat propietari. A la Biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma a les 11.30 h.

Festa popular 2018. Amb jocs populars, artesania, exposició de fanalets fets a casa, pesada de síndries, gimcana hortolana... Servei de bar a benefici de la Colla de l’Horta de Jesús. A la plaça de Jesús de Santa Eulària del Riu, a Eivissa, a les 18.30 h.

‘Folkids’ a les festes de Sant Bartomeu. Gran Festa de l’Escuma a la plaça d’Espanya de Ferreries, a Menorca, a les 13.30 h. I després, a les 19.30 h al carrer Nou, animació amb l’espectacle Folkids, a càrrec de Pep López. La fórmula basada en el ball i les cançons participatives ha estat llargament imitada, fins a esdevenir un punt de partida per a molts grups d’animació.

Taller de gelats i ‘smothies’. Si tens calor, el millor és assistir a un taller de gelats i smothies, a les 11 h al carrer Major de Sant Joan de Labritja. Eva Fuster ens ensenyarà a passar l’estiu amb millor talent, i amb gust de xocolata, coco, vainilla, fruites fresques i fruites seques.

Festes d’estiu a Valldemossa. Si tens un horabaixa aventurer, passa pels jardins Rei Joan Carles de Valldemossa cap a les 17 h. Hi trobaràs un gran espai d’aventura i activitats de muntanya i d’aventura per a tots els nins. Tirolina, slacklin i molt més, tot organitzat pel grup de muntanya Es Cairats. I després, el tradicional Brutatló de Sant Bartomeu. Heu d’anar ‘ben vestits’ per gaudir d’aquesta original competició al Cor de Jesús, abans de la revetla jove amb Jès!, Pirates Pirats i Islanders.

Siurellada i Dimonis. Emmarcades en les festes de la Cabaneta, destaquen les activitats d’aquest vespre, a partir de les 20.30 h, amb la tradicional Siurellada, acompanyada dels Dimonis des Fang i la colla infantil Escarrufaberros de Campanet, des del carrer d’Olessa fins al Campet. Una original cercavila on els siurells esdevenen ‘humans’ i fan la crida a festes pels carrers.

Diumenge, 26 d’agost

Jocs i cinema a la fresca. Si t’agrada patinar i tens bon equilibri, a partir de les 18 h, Jocs a la Fresca i Jocs Espartans, taller de fang impartit per l’Olleria de Can Vent i jocs de taula conduïts per l’Associació Fullarasca. I després, a les 21.30 h, Cinema a la Fresca, amb la projecció de Peter Rabbit. A la plaça de la Cabaneta.

VI Festival de Clarinet Ciutat d’Alcúdia. Gaudireu del concert de cloenda del VI Festival de Clarinet Ciutat d’Alcúdia, a càrrec dels alumnes del curs de clarinet, José Manuel Hita i Beatriu López, acompanyats pel pianista Pedro Aguiló. A continuació, es farà lliurament de diplomes. A la Biblioteca de Can Torró a les 22 h.

Dilluns, 27 d’agost

El pallasso Sabatot. Sabatot és un pallasso molt dinàmic, divertit, ingenu i bona persona, que vol fer l’espectacle dels espectacles. Per això farà equilibris, màgia, es llançarà dins una piscina fent un salt mortal, cantarà, ballarà i farà tot el que faci falta perquè l’espectacle sigui el millor espectacle de tots els espectacles que hi ha en el món dels espectacles. A un pallasso mai li surten les coses com vol i, a més, li passen pel cap tot de coses estrafolàries. Aquest dilluns, a les 18 h, Teatrix a la plaça de la Constitució d’Estellencs.

Dilluns, 28 d’agost

Contes cantats amb plastilina: ‘Octopus’s Garden’. Octopus’s Garden és una cançó escrita per Ringo Starr, i llançada pels Beatles en el seu àlbum de 1969 Abbey Road. La idea de la cançó li va venir a Starr quan es trobava passejant en família per Sardenya el 1968. Després de rebutjar un esmorzar de pop, el capità del vaixell li va explicar a Starr com els pops viatjaven al llarg de la mar recollint pedres i objectes brillants amb els quals construïen jardins, i es va decidir a escriure la cançó. Per a petitons de més de dos anys. A la llibreria Baobab, a Palma, a les 1 8 h.

Dimecres, 29 d’agost

‘Volen quan volen’. Poesia a Alaior. Volen quan volen és el primer llibre de poesia per a infants de Miquel Àngel Llauger amb gravats i dibuixos de Carles Moll, publicat per l’editorial menorquina Arrela. Abans, l’autor havia escrit altres poemes per a infants dins Memòria del jardí i Zooscòpia, però aquesta és la primera vegada que fa una publicació adreçada als més petits. Activitat de lectura de poemes amb Fàtima Anglada a la Biblioteca Pública d’Alaior a les 19.30 h.

Dijous, 30 d’agost

Ioga, contes i creativitat. Patricia Picazo és narradora oral i professora de ioga. Els seus tallers són per a nins i nines a partir de cinc anys. A la llibreria Baobab de Palma a les 18 h.

Divendres, 31 d’agost

Elements Reis, la cursa de la matèria. L’Elements Reis és la cursa popular per equips (disfressats) en la qual haureu de superar un circuit amb proves que desafien els quatre elements de la matèria (foc, aigua, terra i aire) i algun més. A les 19 h, amb sortida i arribada a la plaça de la Pinada de Santa Ponça.

‘Handle with care’. Proposta de carrer per a tota la família. Ideada per Diana Gadish, amb direcció de Sergi Estebanell, treballa el clown i el moviment des de la fragilitat i la vulnerabilitat. L’espectacle incorpora elements performatius i juga amb la plasticitat de les formes, creant atmosferes i el rastre d’una instal·lació plàstica que interactua amb els espectadors. Al teatre romà de Pol·lèntia (Alcúdia) dins la XXX Mostra de Teatre, a les 19 h.

‘Oopart’. La companyia Tresperté presenta Oopart. Una peculiar tripulació, acabada d’arribar d’un viatge en el temps, aterra davant els nostres ulls i ens presenta la gran oportunitat de fer viatges en el temps; això sí, per un mòdic preu. Amb aquest objectiu, faran gala dels seus millors reclams: un seguit de sorprenents números de circ. Però avui no és un dia qualsevol en la seva rutina com a venedors ambulants. Manipular el temps té, a vegades, certes conseqüències. Al teatre Principal de Maó a les 21 h.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF