Família, què podem fer?

Dissabte, 14 de juliol

Taller de petits vaixells de suro. Amb un parell de taps de suro, fermats amb elàstics de goma, tindrem la base d’un petit vaixell. Si hi afegim un punxó amb un fragment de goma, aconseguirem una bonica vela. Cadascú hi pot afegir el que vulgui per decorar-lo, posar-hi una bandera, dibuixos, etc. Per acabar, cercarem a la biblioteca llibres de vaixells. Entre les 10.30 h i les 12.00 h a la Biblioteca de Son Cladera (Palma).

Taller de carpes voladores (Koinobori). Per conèixer una mica més la cultura japonesa, s’ofereix un taller molt especial. Entre les 10.30 h i les 12.30 h, la Biblioteca de Son Cànaves (Palma) imparteix aquest taller per fer un original mòbil d’un símbol tradicional, les carpes voladores (koinobori), que es podran fer volar quan faci vent.

‘Endevina com t’estimo’. Estimen els llebres?... Amb aquesta divertida història, descobrirem dues llebres i la seva competició per estimar una més que l’altra. En acabar la sessió de contacontes hi haurà una entretinguda activitat enllaçada amb el conte. A la Biblioteca de Son Gotleu (Palma) entre les 11.00 h i les 12.30 h.

Contacontes i taller. L’activitat comença amb la narració de la història d’ Elmer. Tots som iguals, però també tots som diferents. I n’Elmer no és ben bé com els altres elefants i això el fa sentir estrany. Cansat de ser tan i tan diferent, decideix posar-hi remei. Comprovarà, però, que acceptar-se és el millor que pot fer i que tothom té qualitats més bones que d’altres. En acabar el conte, es pintarà n’Elmer. Entre les 11.00 h i les 12.30 h a la Biblioteca de Son Ximelis (Palma).

Bibliojardí. La biblioteca surt cada dia al jardí de la Misericòrdia, a la plaça de l’Hospital de Palma, de dilluns a divendres de les 9.00 h a les 20.00 h.

Conte i activitat. En el conte L’Olívia i les princeses descobrirem que n’Olívia detesta les princeses, no li agraden gens. Però a la festa de disfresses totes les seves amigues volen ser princeses i ha de fer-hi alguna cosa. Ella investigarà i descobrirà que hi ha un munt d’alternatives. Entre les 11.30 h i les 12.30 h a la Biblioteca del Coll d’en Rabassa (Palma).

Festes del Carme a la Savina 2018. Una gran festa de l’aigua i de l’escuma a les 17.00 h a la plaça de la Constitució de Formentera per les Festes de la Mare de Déu de la Mar. Condueix l’activitat el grup Chiclerina.

Mini-Insòlit. El Mini-Insòlit es concep com un taller creatiu per a infants que participa dels objectius de l’Insòlit, però adaptats a un format infantil. La finalitat és acostar els més petits a la cultura, el patrimoni, l’arquitectura i el disseny. El Mini-Insòlit és un festival dins d’un festival, i això val la pena! Aquest taller per a nins, nines i famílies en els jardins de la Misericòrdia de Palma comença a partir de les 11.00 h. Consisteix en una construcció col·laborativa d’una instal·lació efímera.

‘L’aventura musical de Tadeo Jones’. El Trui Teatre (Palma) acull a les 19.00 h un divertit musical amb un guió original que desenvolupa una aventura diferent de les protagonitzades fins ara pel famós personatge. Aquesta obra musical reinterpreta les cançons més emblemàtiques de les dues primeres parts de la saga cinematogràfica.

Diumenge, 15 de juliol

Festes de Portinatx. Per celebrar la Mare de Déu del Carme, a Sant Joan de Labritja (Eivissa) organitzen una cercavila a les 19.30 h, abans de la processó marinera i el ball pagès amb la Colla de Labritja a les 21.00 h.

Festes de sa Coma. Un bon pla per gaudir en família és anar a jugar amb l’aigua a la zona verda de l’escola de sa Coma, a Sant Llorenç del Cardassar, abans de menjar un saborós plat de paella a les 13.00 hores.

Festes de Santa Margalida. Santa Maria del Camí està de festa i a la plaça Nova a les 21.00 hores hi ha concert de la Banda Infantil.

Dilluns, 16 de juliol

Festa d’Estiu. El pati de la Rectoria Vella de Vilafranca de Bonany us espera per a un contacontes amb Conte Contat, diuen que amb animació mai vista i garantia de divertiment. A les 19.00 h.

Jocs populars. Al pati de sa Coma de Sant Llorenç del Cardassar a les 18.00 h, animació infantil, tallers i jocs per a infants per aprofitar l’estiu.

Dimarts, 17 de juliol

Contes i plastilina en família. A les 17.30 h a la llibreria Baobab (Palma), taller de plastilina a càrrec de Cati Baobab per a infants a partir de dos anys.

Gimnàstica artística. El local Sa Mina de Lloseta ofereix, entre les 10.00 h i les 12.00 h, classes de gimnàstica artística per a nins i nines que tinguin entre 5 i 14 anys i vulguin un tast d’aquest esport.

Sant Cristòfol del Sant. Es Migjorn Gran de Menorca celebra les festes patronals i, a partir de les 19.30 h, ofereix mercat de nit, ruta cultural sobre Francesc d’Albranca (metge, erudit i folklorista), cercavila amb la Xharanga Desembre Xubec i també un concert amb Aleph Aguiar & Luis Souto al pla de l’Església.

Dimecres, 18 de juliol

‘Diverarqueòlegs en família’. A les 18.30 h a la llibreria Baobab (Palma), els infants d’entre quatre i dotze anys aprendran a fer mosaics romans i coneixeran les tècniques més antigues d’aquesta civilització i la seva època.

Mercadet a Formentera. Formentera té molt per oferir. Cada dimecres i diumenge de maig fins a octubre, entre les 16.00 h i les 21.00 h a la Mola, es pot gaudir d’un mercadet en què els artesans exposen els productes més diversos i colorits en una atmosfera plena de llum i de color. Segur que es pot descobrir alguna cosa nova allà on es miri: joieria, moda, bosses, pell, pintura, ceràmica, vidres, fusta tallada, menjar, una mica de beure, contacontes per a infants, ball, música en directe...

Llum, color i forma. En el CaixaFòrum de Palma, a les 18.00 h es reflexionarà sobre d’on surt la llum d’un quadre, que no és cosa de màgia. Així, s’hi impartirà un taller en què els més petits aprendran l’obra d’Anglada-Camarasa i descobriran com la llum es crea a cop de color.

Festes de Santa Pràxedis. A Petra, taller de Caretes del Dimoni a les Escoles Velles a les 18.30 h. Sempre fa falta una careta de dimoni per dur dins la motxilla, però s’ha de pensar a dur les banyes per fer-la!!! Després, en acabar, es podran acompanyar els papàs i les mamàs a la pamboliada solidària a benefici de l’Assocació Espanyola Contra el Càncer a les 20.00 h.

Dijous, 19 de juliol

Taller de massatge per a bebès. Claudia Teixeira és la responsable d’aquesta activitat per a bebès de 0 a 12 mesos que es durà a terme a la llibreria Baobab de Palma a les 17.30 h. A més del benefici que produeixen sobre el nadó els massatges, és una manera fantàstica per interactuar a través del contacte i les carícies, a fi de fomentar el vincle amb el pare o la mare. El necessari per prendre-hi part és el següent: una tovallola o manta per poder deixar-hi el nadó i oli d’ametlles o rosa mosqueta, o bé l’oli per a nadons que utilitzin habitualment.

Divendres, 20 de juliol

Lliga de curses populars 2018. Es Migjorn Gran de Menorca es decanta per l’esport base. Així, a partir de les 19.00 h, Cursa Festes de Sant Cristòfol, que sortirà des de la plaça de l’Església. Per descomptat, tots els participants rebran un obsequi.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF