Família, què podem fer?

Dissabte, 2 de jnuy

‘L’hort del padrí’. Dins el marc de la Fira del Llibre 2018 que omple el passeig del Born de Palma, l’autor Tomeu Simó protagonitzarà el contacontes L’hort del padrí a l’espai central. Serà a les 12 h i l’entrada és gratuïta.

Tallers infantils. En el marc de les jornades Futbol per la Igualtat, patrocinades per la Federació Balear de Futbol amb la col·laboració d’una trentena d’entitats, s’han organitzat a partir de les 10 h tallers infantils que inclouen una exhibició de freestyle, xerrades, pintura i moltes coses més perquè els infants d’entre 3 i 12 anys puguin gaudir-ne amb els seus pares. Les activitats, que es desenvoluparan al Camp del Mayol de Sóller, són gratuïtes.

Diada del medi ambient. Sisena edició de la jornada promoguda per l’Associació de Veïns de Santa Pagesa i Emaya què reunirà un bon grapat d’activitats gratuïtes relacionades amb la sostenibilitat, el medi ambient i l’ecologia, dirigides per gaudir-ne en família. Al c/ Blanquerna-plaça de París de Palma de 10 a 20 hores.

Dia internacional del joc. La Direcció Insular de Política Lingüística, a través del seu departament de Participació Ciutadana i Presidència, celebra el Dia internacional del joc amb una diada lúdica gratuïta al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. De 10 a 19 h, nins i grans podran gaudir de ludoteca, reutiteca (jocs amb materials reutilitzats), racó de lectura, tallers, jocs gegants, jocs tradicionals, taller de maquillatge, parades d’exposició i venda de jocs, llibres, còmics i castell inflable. La jornada arrancarà a les 10 h amb un contacontes a càrrec d’Escull Solidari i a les 18 h hi haurà una cercavila a càrrec de la colla de dimonis Es Cau des Boc Negre.

‘My baby is a queen’. La companyia La Petita Malumaluga du a l’ Auditori d’Alcúdia una proposta d’alt voltatge el protagonista de la qual és el públic. Es tracta d’una iniciativa familiar interactiva que fa un recorregut pels orígens, la discapacitat, el gènere, els pensaments... amb un contingut intens i quatre ballarins i tres músics a escena. Està recomanat per a bebès i infants de 0 a 3 anys. Serà a les 16 h.

XI Fira dels Jocs Tradicionals Mallorquins. Biniali acull aquesta fira tot el cap de setmana. A partir de les 10 h a la plaça de la Puríssima hi haurà demostracions de jocs per a infants com baldufes, cèrcols, botar a la corda, castell inflable, corregudes de sacs, tir amb fona, taller de màscares, ludoteca i titelles. L’entrada és de franc.

Diumenge, 3 de juny

Maria Bimbolles. Arriba al Trui Teatre de Palma el musical de Maria Bimbolles Deslcalços, un espectacle dirigit a tota la família des d’un any cap endavant. Arriba l’estiu i l’artista planteja als espectadors què farem amb el nostre temps? Anar a la platja? Estar amb els amics? O en canvi deixarem que sen’s passin tots els dies de bon temps per tenir un Ipad o un telèfon a la mà? Tot això ho descobrireu en el musical, que començarà a les 18.30 h. El preu de les entrades va dels 11 als 14 euros.

Festival de Dansa. La dansa també es pot gaudir en família. A Ciutadella, aquest diumenge les alumnes de l’Escola de Dansa Carmen Estela actuen coincidint amb el 5è aniversari del festival. Serà a la sala polivalent Canal Salat a les 18 h. L’entrada és una col·laboració de 5 euros.

Dilluns, 4 de juny

XXXII Mostra de Teatre Escolar de Manacor. La mostra du diverses propostes interessants per a aquest dilluns: Els contes de les mil i una nits és la proposta escènica del CP Es Canyar que, dirigida per Sebastià Adrover, està interpretada per Judith Riera, Mariona Vidal, Marta Cano, Alexandra Ilie i Maria Leonor. A les 19.30 h al Teatre de Manacor. El preu de l’entrada és de 3 euros. Indis és el muntatge proposat pel CEIP Jaume Vidal i Alcover per a aquesta Mostra de Teatre Escolar. L’espectacle està interpretat per les alumnes Llucia Sans, Margalida Galmés, Marta Andrés, Eloi Morales, Magdalena Caldés, Júlia Grimalt, M. Antònia Lassen, Arnau Hinojosa, Ariadna Gregorio, Nuria Ferrer i Mariona Riera i està dirigit per Francesc M. Quetglas. S’interpreta al Teatre de Manacor (avinguda del Parc) a les 20 h i l’entrada és de 2 euros.

Taller DiverArqueòlegs. A partir d’aquest dilluns a les 17.30 h, la llibreria Baobab de Palma ofereix aquest taller, que desenvolupa les capacitats i fomenta la creativitat dels participants. El preu és a partir de 5 euros i està dirigit a infants, adults i també a escoles.

Dimarts, 5 de juny

Parlem en família. Curs bàsic de català per a pares i infants impartit per Emma Segura Oms a la sala davall de la plaça Sant Jordi de Sant Josep, a Eivissa. El curs està emmarcat dins els Cicles Semestrals i inclou jocs i manualitats. De 18.00 h a 19.30 hores. El preu per a les famílies empadronades és de 15 euros, i de 30 euros per a les no empadronades.

Dimecres, 6 de juny

Concert de primavera. Amb motiu del 20è aniversari del Cor de l’Urgell (1998-2018), aquesta coral, integrada per un centenar d’escolars de Primària del CEIP del mateix nom, s’unirà al Cor de Sant Josep sota l’organització del CEIP l’Urgell, l’Ajuntament de Sant Josep i les associacions de veïns de Sa Raval i Benimussa per oferir un recital dedicat a la primavera. Serà a l’ església de Sant Josep d’Eivissa a les 20.30 h.

Jocs de carrer a Sant Lluís. El grup Impuls conclou aquest dimecres els seus jocs de carrer fent un homenatge als jocs dels diferents continents. L’activitat d’oci familiar tanca aquest 6 de juny amb Jocs i Scooter. Serà a partir de les 17.30 h a la plaça Nova.

Dijous, 7 de juny

Nanny & Pippi. Espectacle de teatre interactiu musical en anglès que narra la volta al món dels seus dos protagonistes, Nanny i Pippi, i convida el públic familiar, i en especial els més petits, a participar d’aquest viatge cantant, ballant i actuant sobre l’escenari. L’espectacle és bilingüe i es representa a l’ Auditòrium de Palma fins al 10 de juny a les 17 h. El preu és de 20 euros.

Divendres, 8 de juny

XVIII Fira de les Herbes de Selva. La fira dedicada a les herbes que convoca la Fundació Flora Medicinal Baleàrica -amb l’organització d’una comissió especialitzada i el patrocini de l’Ajuntament de Selva i el Consell de Mallorca- dedica activitats als més petits de la casa i avui ho fa amb un espectacle de teatre de titelles. Serà a les 18 h a la plaça Major.

Obert al barri. Aquesta iniciativa aplega un bon grapat de jocs dirigits als més petits de la casa a diferents barriades de Palma, impulsada per @spiral Infància, Joventut i Família i amb el suport de l’Àrea de Benestar Social de Ajuntament de Palma, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Obra Cultural la Caixa. Arriba aquest divendres a la plaça de l’ Església del Coll amb un nou horari de primavera: de 17 h a 19 h.

Concert dels alumnes de l’IES Alcúdia. Els alumnes d’ESO i Batxillerat de l’IES Alcúdia visitaran l’ Auditori per interpretar un concert de la música que ens ha acompanyat aquests darrers quaranta anys titulat De LP a CD (Els millors èxits musicals). El recital està dirigit per la professora Francesca Contestí i serà a les 20.30 h. Entrada gratuïta amb invitació.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF