Família, què podem fer?

Dissabte, 19 de gener

‘Res de res’. Contacontes i taller a la Biblioteca del Molinar, a Palma. Primer no hi havia res. Res de res. Bé, un arbre aquí i allà... Fins que va arribar el Sr. C i va començar a construir. I, un cop construït, encara no en va tenir prou i va construir una mica més, i una mica més, i més... Què passa quan es construeix sense parar? De les 10.30 h a les 12 h. Activitat gratuïta.

‘Què sap la biblioteca de l’os panda?’. Activitat a la Biblioteca de Son Cladera, a Palma, en la qual els infants, a través de llibres sobre l’os panda, descobriran què menja aquest animal, on viu i altres detalls de la seva vida. Després es posarà en comú tota la informació sobre l’os panda i es farà un taller grupal. De les 10.30 h a les 12 h. Entrada gratuïta.

‘Grrrrrrrr!’. Conte i activitat a la Biblioteca del Coll d’en Rabassa, a Palma, els jocs olímpics del bosc ja han arribat i els ossos els esperen amb moltes ganes! De les 11.30 a les 12.30 h. Activitat gratuïta.

‘El petit avet’. Contacontes a la Biblioteca de Son Ximelis, a Palma, sobre el petit avet, que se sent molt trist perquè no li agraden les seves fulles i té enveja dels altres arbres. Un dia, desitja tenir les fulles d’or. Li concediran aquest desig les estrelles? De les 11.30 h a les 12.30 h. Activitat gratuïta.

‘Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?’. Contacontes a la biblioteca Joan Alcover, a Palma. Carlota estava farta del rosa i de ser una princesa. No volia fer petons als gripaus per veure si eren prínceps blaus. Sempre es preguntava per què no hi havia princeses que rescatassin els prínceps blaus de les urpes del llop o que caçassin dracs o que volassin amb globus. De les 18 a les 19 h. Activitat gratuïta.

Festival de cine infantil en català. Darrer dia del cicle de projeccions de quatre curtmetratges als Cines Ocimax de Maó, en el marc del programa de la Diada del poble de Menorca 2019. Activitat per a infants a partir de 4 anys, de 51 minuts de duració. Preu: 2 euros.

Club de lectura a la Biblioteca Pública de Maó. En aquesta ocasió es comentarà l’obra El joc de l’Ender, de l’autor Orson Scott Card. De les 12 h a les 13 h.

‘Família & lectura’. Activitat familiar a la sala infantil de la Biblioteca Pública de Maó perquè els pares i les mares comparteixin amb els fills un dematí de lectura. De les 11 a les 12 h.

Inauguració de la Revetla de Sant Sebastià, a la plaça Major de Palma. Un capvespre ple d’activitats per celebrar Sant Sebastià, que començarà amb la sortida a les 18 h dels Gegants i Capgrossos de la Sala, acompanyats pels Xeremiers, de la plaça de Cort a la plaça Major. Seguidament, serà el torn dels Glosadors de Mallorca, de la Glosa Musicada i del ball de l’Escola de Música i Danses de Mallorca. Finalment, tindrà lloc la sortirà el Drac de na Coca amb la batucada, de la plaça de Cort a la plaça Major, i l’encesa del fogueró que duu el seu nom. La diada finalitzarà amb la revetla a la plaça Major.

Darrers actes de les festes de Sant Antoni de 2019. Encesa de foguerons a la plaça d’Eureka de Cala Millor, a les 20 h. A s’Illot, encesa de foguerons a les 19 h, acompanyada d’una torrada popular i de la ballada dels dimonis, juntament amb el grup Puig de Bonany. A Son Negre, a les 19 h, missa, completes i ballada dels dimonis.

‘La Deixalleria’. Espectacle per a tota la família creat per la pallassa Aina. Com fa habitualment, en aquesta actuació, explica històries còmiques jugant amb juguetes fetes amb objectes reciclats i amb idees aportades pel públic. Espectacle en català, recomanat per a infants a partir de 4 anys. Activitat gratuïta. A les 17 h a la Sala d’actes del Port de Pollença.

Diumenge, 20 de gener

Fira d’atraccions a Can Misses, Eivissa. L’activitat és la cloenda del programa de les festes de Nadal 2018. La fira va començar el 30 de novembre i aquest diumenge és el darrer dia que estarà oberta. Concretament, les atraccions estan muntades als carrers dels Cubells, 25-27, i d’Albarca, 8-12.

‘La gallina dels ous’. Espectacle amb titelles per a infants a partir de 4 anys. Al teatre Espanya de Santa Eulàlia des Riu, a les 18 h. El preu de l’entrada és de 8 euros.

Dilluns, 21 de gener

Il·lustracions de Nivola Uyà : Àlbums per a infants i per al nin interior. Una selecció de 54 làmines originals de fins a nou àlbums il·lustrats per Nivola Uyà, a la sala d’exposicions de l’auditori Sa Màniga, a Cala Millor. Amb un estil màgic-realista i acolorit, les il·lustracions d’aquesta artista, guanyadora de diversos reconeixements internacionals, han aparegut en molts llibres infantils publicats en anglès, espanyol, portuguès, alemany i suahili. A les seves obres li agrada plasmar temes com l’amor i els mons optimistes plens d’esperança i passió. Estarà oberta al públic fins al 26 de gener. Activitat gratuïta.

Castellers de Mallorca. Actuació a la plaça del Mercat de Palma, a les 18 h. Activitat inclosa dins el programa de festes de Sant Sebastià de 2019.

Correfoc. Sortida dels dimonis a les 19 h des del pont de la Riera de Palma i encesa de bèsties de foc a la plaça del Rei Joan Carles I. Hi participen les colles de dimonis de les associacions Es Cau des Boc Negre, Cultural Ratapinyada (Endimoniats), Kinfumfà, Cultural Rondalla de Bellver (Trafoc), Cultural de Son Sardina (Enfocats), Cultural Realment Cremats i Cultural Trabucats. Les bèsties de foc són de l’Associació de Veïnats del Pla de Sant Jordi, Drac i Guardians de Sant Jordi i Es Drac de na Coca. Activitat en el marc de les festes de Sant Sebastià.

Diada de les escoles municipals de Palma en el marc de les activitats programades per celebrar la Revetla de Sant Sebastià. Primer, hi haurà una exhibició de les escoles municipals de patinatge, al Pavelló Municipal Joan Seguí, de Palma, de les 9 a les 13 h. Després, una diada de les escoles municipals de futbol, al Palau Municipal d’Esports Son Moix, de les 10 h a les 13 h. A la mateixa hora hi haurà també una diada de les escoles municipals de voleibol al Pavelló Municipal Son Cotoner.

‘Vine a construir el teu estel!’. Activitat perquè els més petits aprenguin a construir un estel de forma senzilla i divertida. Es durà a terme de dilluns 21 a divendres 25, a les 18 h, en una carpa del passeig de les Fonts, a Sant Antoni de Portmany, Eivissa.

Dijous, 24 de gener

Exhibició de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica, en el marc de les activitats programades per celebrar la Revetla de Sant Sebastià 2019. Al Pavelló Municipal de Son Oliva, Palma, de les 17.30 h a les 18.30 h.

Divendres, 25 de gener

‘La tarda del conte’. Capvespre de contacontes infantils a la Biblioteca Municipal d’Eivissa. El grup Myotragus Teatre serà l’encarregat de presentar l’obra El bosc màgic. És a les 19 h i l’entrada és gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per a les activitats dels més petits

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF