Família, què podem fer?

Dissabte, 17 de novembre

Festa solidària. Torna la Festa Solidària ‘Jo També’. Un any més, el Palma Aquàrium acull aquest acte que es converteix en un dels caps de setmana més divertits de l’any per als més joves (també es durà a terme demà). Enguany, els fons que s’hi recaptin aniran destinats al poble de Sant Llorenç, per donar suport i ajudar tots els veïns damnificats per la riuada que va afectar el Llevant de Mallorca. El preu de l’entrada serà de 10 euros i l’espai obre les portes a les 10 h.

Moviment feliç. Peque Pi Club organitza jocs tradicionals interactius i no competitius utilitzant música, postures de ioga (animals) i respiració, construcció de joguines amb cartó, circuits, gimcanes, etc. Un acte per a tota la família que fomenta un estil de vida saludable. L’activitat serà a la terrassa del centre comercial Porto Pi, d’ 11 h a 13 h. És una activitat gratuïta.

Mercat nadalenc. Serà el primer dia en el qual els més petits podran gaudir del mercat nadalenc que es du a terme tots els dissabtes a partir d’avui i fins al 26 de gener a la barriada del Coll d’en Rabassa. El mercat s’instal·larà al carrer del Cardenal Rossell i l’horari serà de les 10 h a les 22 h. És una activitat gratuïta.

Taller de plastilina. La llibreria Baobab, a Palma, du a terme aquesta activitat relacionada amb jocs d’aprenentatge amb la utilització de la plastilina com a part central. És un taller recomanat per a nins d’entre 4 i 14 anys. Té un preu de 5 euros i comença a les 10 h i acaba a les 11 h.

‘A qué sabe la luna’. Al centre comercial Sa Teulera, a Palma, es farà aquesta activitat que consisteix en un contacontes amb teresetes i treballs manuals. En aquesta ocasió, el títol del contacontes és A qué sabe la luna, una història idònia perquè els més petits aprenguin nous coneixements sobre la lluna. L’esdeveniment tindrà dos torns: el primer de 10 h a 11 h i el segon d’ 11 h a 12 h. L’activitat és gratuïta.

Visites guiades al castell de Bellver. Una activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de sis anys, que podran descobrir els racons d’un dels llocs més mítics de Palma, el castell de Bellver. L’activitat és gratuïta i ofereix tres horaris per poder gaudir-ne. A les 10 h començarà la primera vista guiada. A les 11.30 h ho farà el segon torn, i el tercer i darrer serà a partir de les 13 h. El millor torn per als més petits és el de les 11.30 h.

Barridiades. Esdeveniment en el qual les famílies podran gaudir d’un dia d’esport amb diferents activitats destinades als més petits. Diferents esports i diferents jocs grupals i individuals destinats als infants. L’activitat organitzada per l’Ajuntament de Palma serà gratuïta i es durà a terme al barri del Sindicat, a Palma, a la plaça de Raimundo Clar. Començarà a les 10.30 h i finalitzarà a les 13.30 h.

Planetes i estrelles. Activitat per iniciar els més menuts al món de l’astronomia i despertar-los l’interès per l’observació del cel. Podran comparar la grandària dels diferents planetes i visualitzar algunes de les agrupacions d’estels més coneguts que serien visibles al moment de la visita. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per Caixa Fòrum de Palma a les 11.30 h i és recomanada per a infants a partir de 4 anys.

Diversax Team. Concert musical en el qual els més petits podran gaudir de cançons com Susanita tiene un ratón, La gallina turuleta i En Joan Petit, entre d’altres. L’activitat tindrà un cost de 5 euros i començarà a les 18 h a la llibreria Baobab, a Palma.

Concert a benefici de l’Associació Amigos de Buda. L’ Auditori d’Alcúdia acull el concert solidari de la formació pollencina Ballugall, que aporta les seves composicions al panorama del folk tradicional mallorquí. Comença a les 20 h i el preu de l’entrada és de 5 euros.

Visites teatralitzades a Dalt Vila. Les famílies podran gaudir de la visita teatralitzada al centre històric de la ciutat fortificada d’Eivissa, Dalt Vila, per conèixer com es vivia en l’època de la construcció de la fortificació renaixentista d’aquesta ciutat. La visita és gratuïta i a les 17 h.

Diumenge, 18 de novembre

Can we run, cursa amb mascotes. Correguda dirigida a famílies i esportistes amb cans amb l’objectiu de promoure la tinença responsable de mascotes i la convivència respectuosa. L’activitat serà al parc de la Riera, a Palma i comença a les 9.30 h. El preu d’inscripció és de 5 a 10 euros.

Visita guiada: Cort. L’ Ajuntament de Palma obre les portes per a qui vulgui gaudir d’aquesta visita guiada. A les 11 h es farà la visita en català i a les 12 h en castellà. L’entrada és gratuïta.

‘Cinebebés Mallorca’. Comença la nova temporada de Cinebebés, en què s’estrenaran pel·lícules per a adults i adolescents que poden venir acompanyats de nadons de fins a 18 mesos. El cinema Ocimax, a Palma, acull l’activitat que tindrà un preu d’entre 5 i 10 euros. L’hora d’inici és a les 11.30 h.

Artesania al nostre abast. El Centre Artesanal de Menorca, al Mercadal, acull aquesta activitat que té com a objectiu la promoció i el foment de l’artesania local, i engega iniciatives per enfortir els oficis artesans més arrelats a l’illa. Comença a les 10 h i és gratuït.

Dilluns, 19 de novembre

Veus emergents. Taller d’escriptura teatral per a joves entre 12 i 18 anys que es farà al teatre Principal, de Palma. S’hi donaran les eines bàsiques per desenvolupar un projecte propi d’escriptura teatral. L’activitat començarà a les 17.30 h.

Dimarts, 20 de novembre

Tallers Disney. A la terrassa del centre comercial Porto Pi, a Palma, s’organitza aquesta activitat. Mitjançant treballs manuals relacionats amb el món de Disney i amb els seus personatges, els infants poden gaudir de dues hores d’autèntica diversió. Comença a les 17.30 h i és gratuït.

Dijous, 22 de novembre

Encesa de llums de Nadal. El passeig del Born, de Palma, acull aquest acte a partir de les 17.30 h. A més, com a novetat, enguany tota la família podrà gaudir de la Nit de la Llum, un esdeveniment que planteja l’encesa com un espectacle que no tindrà un epicentre únic al Born, sinó que s’escamparà amb diferents accions per tot el centre de la ciutat.

Divendres, 23 de novembre

‘Els ulls s’aturen de créixer’. La Sala Major del Teatre de Manacor dona l’oportunitat de poder veure aquesta pel·lícula, recomanada per a famílies amb infants més grans de 4 anys, sobre el cantautor mallorquí Miquel Serra. Cançons carregades de sentiments que mariden folk mediterrani i pop psicodèlic, fragments de vídeos casolans filmats durant la seva joventut i entrevistes a qui millor els va conèixer. L’activitat comença a les 19.30 h i el preu de l’entrada és de 2 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per a les activitats dels més petits.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF