MENORCA
Part Forana 13/06/2013

Les urbanitzacions menorquines fan una passa enrere

LaPIME adverteix del retrocés en l'estat de les zones turístiques

Maria Solà
2 min

Maó.L'estat de la majoria de les urbanitzacions ha empitjorat respecte de la passada temporada turística. Aquesta evolució suposa un punt d'inflexió que preocupa a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa (PIME) de Menorca, que elabora des de fa 13 anys un informe sobre els nuclis turístics de l'illa. "Fins ara, la tendència era positiva, ja que les urbanitzacions anaven millorant lentament, però enguany pràcticament totes han fet una passa enrere", assenyalà ahir la directora de l'estudi, Maria Garcia.

Cala Galdana, a Ferreries, és aquesta temporada el nucli millor valorat entre els enquestats, seguit de Son Xoriguer, a Ciutadella, i Cala en Porter, a Alaior. Per contra, les urbanitzacions que es troben en pitjors condicions són Serpentona, a Ciutadella, i Binissafúller, a Sant Lluís. Aquesta darrera és ja un "clàssic" entre les zones turístiques més deteriorades de l'illa, segons indicà Garcia.

En aquesta línia , l'encarregada de l'elaboració de l'informe subratllà que les urbanitzacions que presenten un aspecte especialment favorable són aquelles que han estat objecte d'inversions per part dels ajuntaments corresponents. Garcia precisà també que l'estudi revela deficiències considerables en relació al barrat dels solars, que provoquen que les mates envaeixin les voreres, fet que, en alguns casos, arriba a dificultar el pas dels vianants. En aquest punt, tornà a posar com a exemple l'actuació de l'Ajuntament d'Alaior, que ha aprovat una ordenança que obliga els propietaris a mantenir el tancament de les seves finques.

Els resultats de l'estudi són fruit d'una enquesta realitzada entre els veïns i comerciants de 34 urbanitzacions que avaluen un total d'onze paràmetres, entre els quals destaquen la neteja viària i de les platges, l'estat de l'asfaltatge i de les voreres, l'enllumenat públic i la senyalització o les zones d'aparcament. Posteriorment, els tècnics de la PIME visiten personalment els nuclis per fer una anàlisi objectiva de l'indret. L'informe serà remès al Govern balear, al Consell i als ajuntaments.

stats