SÓLLER
Part Forana 27/06/2013

El turisme de creuers torna al port de Sóller

El 'MSY Wind Surf' fondejà ahir en aigües solleriques, però el comerç local no se'n beneficià

Mercè Pinya
2 min

Port De SóllerMúsica de ball de bot que ressona al moll del Port de Sóller. Paradetes d'artesania i productes locals. Mel, teixits, ensaïmades, bijuteria... La recepció dels turistes nord-americans que venien a bord del MSY Wind Surf estava preparada al detall per part de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sóller per oferir una imatge típica i idílica de Mallorca.

A poc a poc arribaven les barques al moll per transportar alguns dels 303 passatgers del creuer fins a terra ferma. Havien arribat a les 8 del matí procedents de Barcelona per estar només unes hores a Mallorca. Una visita fugaç per partir cap a València a les 17 hores i després posar rumb a Cartagena, Màlaga, Cadis i Lisboa.

Aquest és el segon any que recalen creuers davant el port de Sóller. Enguany, s'hi havien programat cinc escales de la mateixa companyia, però la mala sort va fer que tots s'haguessin de cancel·lar per mal temps. Ahir, finalment, el temps va permetre que aquest creuer pogués fondejar en aigües mallorquines. El proper, de la mateixa companyia, que recalarà en aigües solleriques ho farà el mes de novembre. En total, s'hi preveuen 4 escales pel que queda d'any.

La companyia és nord-americana; el vaixell, amb bandera de les Bahames i 28.000 metres quadrats de superfície, 190 metres d'eslora i 20 metres de mànega. En total, 14.745 tones de desplaçament, 10 nusos màxim a vela i 12 a motor. El vaixell tornarà al port de Sóller enguany mateix. Serà el 9 de novembre.

Recepció

De la mateixa manera que Sóller volgué rebre amb honors els turistes del creuer, la tripulació, encapçalada pel capità Peter Harris, convidà a bord el director gerent de Ports de les Illes Balears, David Gómez, i la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sóller, Catalina Pomar (PP).

Gómez es congratulà de la visita del creuer i assegurà que aquesta escala forma part de l'estratègia de Ports per afavorir i promocionar el turisme de creuers.

El director de Ports recordà que l'arribada d'aquests creuers a ports diferents dels de Palma "obeeix a l'intens treball que es du a terme per part del Govern. Hem assistit a la Seatrade Cruise Shopping, la principal trobada de creuers en l'àmbit mundial que se celebra a Miami", on, segons el responsable de Ports IB, es promocionen les Illes com a destinació molt completa per a aquest tipus de turisme. De fet, l'any passat quatre creuers amb un total de 2.200 passatgers arribaren als ports de Ciutadella, Sant Antoni i Sóller.

El MSY Wind Surf inclou casino, restaurants, gimnàs, spa, zona de ball, música en viu i una cuina on treballen 32 persones. La tripulació és de 183 persones i, per tant, l'atenció personalitzada és una de les "marques de la casa" de la companyia. El client d'aquests viatges és considerat un turista de poder adquisitiu mitjà-alt. Una cabina en preu estàndard per una setmana al Mediterrani costa 1.800 euros per persona, que puja fins als 3.600 si es tracta d'una suite.

Excursió

A terra ferma els passatgers del Wind Surf substituïen el creuer i la barca de trànsit per un autobús amb excursions organitzades, entre aquestes, a Valldemossa. La propietària d'una botiga de perles es queixava que aquest tipus de turisme no repercuteix en l'economia local, perquè "se'ls enduen amb les excursions i ja no els veim en tot el dia". "L'any passat ja fou igual", es lamentava. "Els comerciants hi hauríem de fer alguna cosa, però...".

stats