CAPDEPERA
Part Forana 06/08/2013

El sospitós del robatori al Festival de Canes, a la presó de Palma des de juny

Fou arrestat en ser sorprès agafant joies en un hotel de Cala Rajada

Ara Balears
2 min

Palma.Un suposat lladre detingut fa devers dos mesos a Cala Rajada hauria participat en el robatori de joies valorades en 1,4 milions d'euros que es produí el 17 de maig durant el conegut Festival de cinema de Canes, a França. En aquella operació, els lladres s'endugueren un cofre amb les joies que havien de lluir les actrius convidades a la catifa vermella.

Així ho ha confirmat ara la Guàrdia Civil, després que ho publicàs diumenge el setmanari francès Journal du dimanche . La Benemèrita ha reconegut que la policia francesa ha relacionat amb el famós robatori aquest home, un francoalgerià de 40 anys i que respon a les inicials T.M., que fou detingut el 21 de juny per altres robatoris comesos al nord de Mallorca.

L'arrestat està empresonat a Palma per ordre del jutge des del mes de juny, quan fou detingut a Cala Rajada (Capdepera) com a presumpte autor de diversos robatoris de joies, doblers i altres objectes valorats en uns 600.000 euros a diferents hotels de Mallorca durant els mesos de maig i juny. El detingut està considerat com a membre d'una organització delictiva especialitzada.

Arran de la detenció, la policia gal·la relacionà els robatoris a Mallorca amb el del Festival de Canes, quan s'endugueren un cofre amb joies procedents de la marca Chopard valorades en 1,4 milions d'euros. Les peces, que eren en la caixa forta d'una habitació d'hotel, eren per ser prestades a actrius de primer nivell que les havien de lluir durant la passejada per la catifa vermella del certamen cinematogràfic.

Segons va informar l'agència Efe citant la Guàrdia Civil, la policia francesa ha sol·licitat una comissió internacional rogatòria per poder traslladar-se a Palma a interrogar aquest home per la seva presumpta relació amb el robatori que es va produir a l'hotel Novotel de l'esmentada ciutat costanera francesa el 17 de maig.

Operació Kafú

L'home fou detingut a Mallorca en el marc de l'operació Kafú, desenvolupada conjuntament per la Guàrdia Civil i la Policia Judicial de Manacor, quan estava robant en un hotel situat a Cala Rajada. En el moment de l'arrest, al qual va oposar resistència utilitzant una arma blanca, segons la Guàrdia Civil, el detingut havia forçat diverses caixes fortes i li foren interceptats 6.000 euros en efectiu i joieria valorada en uns 50.000 euros.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 3 de Manacor en va ordenar l'ingrés en presó provisional comunicada sense fiança.

Al marge de la detenció que es va efectuar al juny, la policia gal·la encara cerca dos homes més per la seva suposada relació amb el robatori del Festival de Canes que tingué lloc el mes de maig passat.

stats