Part Forana 14/03/2017

La socialista Fernàndez deixa l'Ajuntament de Manacor amb el reconeixement de tots els partits

AIPC reconeix que li hauria agradat governar amb ella i Més-Esquerra la defineix com "la millor comunicadora"

Miquel Barceló
2 min
Amanda Fernàndez deixà l'Ajuntament de Manacor ovacionada per la resta del consistori.

ManacorLa portaveu del grup socialista de Manacor, Amanda Fernàndez, va fer efectiva la seva sortida del Consistori enmig d'elogis de tots els grups polítics. Joan Llodrà, de Més-Esquerra, la definí com "la millor comunicadora dels 21 regidors" que integren la corporació. Des d'AIPC (3), soci de govern d'El Pi (5) i el PP (4), Joan Gomila lamentà no haver pogut governar amb ella i des d'El Pi Catalina Riera va reconèixer que havia estat una portaveu col·laboradora "perquè, sempre que l'hem cercada, l'hem trobada" i li va desitjar molta sort. El PP, a través del batle, Pedro Rosselló, també li va reconèixer la dedicació a l'Ajuntament, on ha estat set anys, amb només 144 dies dins un equip de govern, període inicial de l'actual mandat definit com "una vella utopia, a la qual no renunciam", en boca de Joan Llodrà.

Amanda Fernàndez, en el comiat, va dir que la seva veritable vocació "és la de mestra". Hi afegí que la seva incursió a la política va ser motivada pel desig "d'ajudar a millorar el poble" i que amb la nova perspectiva d'augment de la seva família calia donar pas "a qui hi pugui dedicar el temps que Manacor mereix".

Fernàndez, abans, havia defensat una moció a favor del Dia internacional de la dona, en un discurs qualificat de "llastimós" i "electoralista" per la delegada de Serveis Socials i Igualtat, Bel Bauzà (PP), després que la regidora ponent comparàs les polítiques del PP i el PSOE en favor de la igualtat de la dona. Bauzà arribà a definir la intervenció de Fernàndez com un "enfrontament", cosa que negà la portaveu socialista després d'alabar les polítiques socials de l'època de Zapatero, contrarestada pel PP amb les dades econòmiques i l'increment de l'atur. Fernàndez recordà que, a l'àmbit municipal, hi ha un pressupost de només 2.000 euros per al foment de la igualtat "i en canvi se'n gasten 500 en un refresc". Després d'un llarg debat, la moció fou aprovada, amb l'abstenció del PP, en el ressò d'una dada tenebrosa, segons Fernàndez: "En dos mesos i 13 dies, han mort 24 dones víctimes de la violència masclista".

Rebuig de la moció sobre la condemna a Valtonyc

D'altra banda, el ple va rebutjar dos dels tres punts de la moció de Més-Esquerra "a favor de la llibertat d'expressió i de rebuig a la condemna a Valtonyc". Només hi hagué la majoria suficient (Més-Esquerra, El Pi, AIPC, PSOE i Volem) per "instar" el govern de l'Estat a derogar la Llei Orgànica 4/2015 de seguretat ciutadana (llei mordassa). El Pi es mostrà a favor de la llibertat d'expressió "sempre que no suposi una incitació a la violència". Carles Grimalt (Volem) remarcà que "aviat no es podrà fer segons quin tipus de glosa" i Pedro Rosselló replicà que "no tot val" i digué "està astorat de veure que partits constitucionalistes donen suport a un atemptat contra el sistema". Sebastià Llodrà, de Més-Esquerra, assegurà que "manifestacions com les de l'exministre de l'Interior Fernández Díaz dient 'els hem destrossat el sistema sanitari català' sí que maten de veritat".

stats