CRISI POLÍTICA A LLUBÍ
Part Forana 21/06/2013

La governabilitat de Llubí, a la corda fluixa

L'oposició planta el Partit Popular i no descarta una moció de censura

Margalida Bonnín
2 min

Llubí.En senyal de protesta contra la "poca transparència" de l'equip de govern, l'oposició de Llubí en bloc (PSM, PSOE i CxI) deixà plantat el Partit Popular en la comissió informativa que es dugué a terme dimecres passat. Un cop començada la comissió, quan era el torn de paraula del batle, Joan Ramis (PP), els tres portaveus de l'oposició feren constar en acta el seu malestar per la "reiterada i constant manca d'informació municipal per part del primer edil" i abandonaren la sala. Tot i que de moment es manté la precaució i no hi ha hagut cap reunió respecte d'aquesta qüestió, els tres portaveus dels partits esmentats no descartaren ahir la presentació d'una moció de censura "si les coses continuen igual", en paraules del portaveu de CxI, Joan Ramis. Això seria possible si tots ells es posassin d'acord, ja que el PP, amb cinc regidors, governa en minoria i té a l'oposició sis edils (quatre del PSM, un del PSOE i un de CxI).

L'asfaltatge sense previ avís de quatre carrers del municipi fou la gota que va fer vessar el tassó de la paciència a l'oposició. Segons relata Miquel Perelló, portaveu dels socialistes, varen saber que aquests carrers s'asfaltarien "per un paper penjat al poble". L'equip de govern "tan sols du al ple coses intranscendents i governa d'una manera poc transparent", afegí Perelló. Com a resultat, els regidors de l'oposició es veuen incapaços de mantenir informats tal com pertoca els veïns del poble quan són interpel·lats.

La primera vara, per la seva banda, defensà el seu estil: "Si comunic o no les decisions és una qüestió subjectiva", digué. "De l'oposició, només n'obtenim traves i entrebancs que causen retards en la gestió municipal", indicà. Davant la possibilitat que es presenti una moció de censura, replicà que "són lliures de fer-la".

El principal portaveu de l'oposició, Gabriel Vicens (PSM), explicà ahir que aquest és un "toc d'atenció" a un batle que "ha de canviar cap a una manera de governar més democràtica i no tan prepotent". Vicens també denuncià una gestió arbitrària i poc planificada, que es demostra en l'exemple del cas de l'asfaltatge però que fa dos anys que dura. Tot i això, va recalcar que en temps de crisi el que cal és una oposició responsable i no un canvi de govern.

Altres casos d'aquesta suposada desinformació es podrien donar també amb la contractació de les festes patronals i en la compra dels solars del talaiot dels Racons, a la qual se li hauria de dedicar l'1% cultural provinent de la construcció de la ronda de circumval·lació.

Govern en minoria

Després de vuit anys amb majoria absoluta, el 2011 el PP va perdre un regidor, fet que l'obligava a cercar un pacte. D'aquesta manera, CxI es convertí en la formació frontissa, ja que, per una banda, podia juntar-se amb el PP i, per l'altra, amb els socialistes i nacionalistes. Finalment, però, no formà govern i s'inicià així un mandat en minoria.

stats