FELANITX
Part Forana 07/08/2013

142.000 euros per millorar instal·lacions a Felanitx

L'Ajuntament, tanmateix, haurà de pagar 70.000 euros per un concurs impugnat

Joan Sitges
2 min
142.000 euros per millorar instal·lacions

Felanitx.L'Ajuntament de Felanitx podrà fer inversions en algunes infraestructures locals i concedir subvencions gràcies a una sentència judicial. Si en un principi la justícia havia condemnat l'Ajuntament a pagar una indemnització de més de 200.000 euros a una de les empreses interessades a explotar el servei de gandules i para-sols de Cala Ferrera, ara la justícia ha rebaixat fins a 70.000 euros l'import de la indemnització. És així que part dels doblers reservats per a aquest pagament es podran utilitzar per fer millores en les instal·lacions municipals i per potenciar el comerç local mitjançant una línia de subvencions "perquè els comerços millorin la seva imatge i perquè els que no s'han modernitzat en dues o tres generacions puguin fer-ho", explicà el regidor de Comerç, Rafel Prohens.

Des del govern municipal informaren en el darrer ple que "s'invertiran 125.000 euros a millorar la seguretat i l'estètica de l'Auditori municipal i 12.000 euros a comprar terrenys per millorar els accessos al camp de futbol que actualment són perillosos", apuntà el batle Gabriel Tauler (PP). A més a més, 5.500 euros es destinaran a millorar el comerç. La iniciativa va rebre el suport dels regidors del PP i del PSOE. Bloc per Felanitx i la Lliga varen abstenir-s'hi.

Des de l'oposició, el portaveu del Bloc, Joan Xamena, demanà al batle si havia desistit definitivament de tirar endavant la reforma integral de l'auditori que es plantejà durant el mandat passat. El govern municipal reconegué que la reforma integral que s'impulsà i que disposa d'un projecte arquitectònic fruit d'un concurs convocat per l'Ajuntament està aparcada.

Antoni Nadal, del PSOE, considerà les obres "molt necessàries" i recordà que "ja havíem sol·licitat al batle durant el passat mandat que utilitzés el pressupost provinent del pla E per millorar l'Auditori".

L'Auditori és l'antic cine del poble. Té un aforament d'unes 400 butaques, però no disposa d'equips de so i de llum adequats; a més, presenta problemes d'accessibilitat i deficiències a la coberta que generen goteres.

Crèdit extraordinari

Les inversions seran possibles gràcies al fet que s'ha pogut generar un crèdit extraordinari del pressupost. La veritat és que el concurs d'adjudicació dels serveis de la platja de Cala Ferrera es concedí en primera instància a l'empresa que demandà l'Ajuntament. Però l'empresa que va quedar en segona posició va impugnar el concurs i finalment va guanyar-lo. És així que l'empresa desbancada del negoci de Cala Ferrera demandà l'Ajuntament i, en primera instància, el jutge va imposar al consistori una indemnització.

"Es reservaren més de 200.000 euros del pressupost per pagar la indemnització inicial, que finalment el jutge ha rebaixat a uns 70.000 euros", afegí Tauler. Gràcies a aquesta rebaixa, que ha deixat lliures uns 125.000 euros del pressupost, i també gràcies a la reducció d'altres partides, s'han pogut obtenir 142.000 euros.

stats