FELANITX
Part Forana 03/08/2013

Un centre d'interpretació per als Closos De Can Gaià

S'hi explicarà quina era l'activitat que s'hi desenvolupava durant l'edat del bronze, època en què els pobladors talaiòtics habitaren les navetes

J. S.
1 min

Felanitx.El jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià es complementarà en el futur amb un centre d'interpretació on s'explicarà quina era l'activitat que s'hi desenvolupava durant l'edat del bronze, època en què els pobladors talaiòtics habitaren les navetes que formen el poblat. Des de l'Ajuntament de Felanitx informaren que "s'ha aprovat el Pla director del futur centre que se situarà en un solar municipal que es troba a 400 metres del jaciment", assenyalà el batle, Gabriel Tauler. Amb tot, des del Consistori reconegueren que no es disposa de pressupost per fer realitat el projecte, "tot i que l'aprovació del pla és una primera passa". Els arqueòlegs que treballen al jaciment varen assenyalar que "aquest és el model de museu actual perquè no té sentit que per entendre què passava als Closos els visitants hagin d'anar al Museu de Mallorca", comentà el director de les excavacions del jaciment, Bartomeu Salvà.

Precisament, avui és un dia especial als Closos de Can Gaià. Especialistes internacionals i artesans hi faran durant tota la jornada "una recreació amb base científica de com era la vida al poblat de navetes", apuntà el director del projecte, Bartomeu Salvà. Totes les activitats del matí i l'horabaixa són gratuïtes i, a més, s'ensenyarà a fer estris de l'època.

stats