CIVISME
Part Forana 09/08/2013

La central tèrmica d'Eivissa incrementa la seva potència

Ara Balears
1 min

Eivissa.Endesa posà ahir en funcionament una nova turbina de gas a la central tèrmica d'Eivissa, amb una potència instal·lada de 50 MW. Després de la incorporació d'aquesta turbina, la central comptarà amb una potència total de 366 MW. Les feines d'instal·lació s'iniciaren l'octubre de 2011 i, de llavors ençà, s'han invertit un total de 64.000 hores/home en les fases de construcció, muntatge i posada en servei, durant un total de 21 mesos.

Segons informà Endesa, la nova turbina de gas TG7 és un turbo grup aeroderivat FT8-3 Swiftpac de tecnologia Pratt & Whitney, que utilitza gas natural com a combustible principal i gasoil com a combustible de reserva. El grup es compon de dos mòduls de turbina de gas que comparteixen un únic alternador. Aquesta configuració proporciona un ampli rang d'utilització, alt rendiment i una gran flexibilitat d'operació.

A més, s'han construït i posat en servei a la central una nova subestació de 15 kV i un nou centre de transformació. Segons informà la companyia, la posada en servei d'aquesta instal·lació permetrà fer front al increment sostingut de la demanda que s'ha produït en el darrers anys a les Balears. En el darrer any, la demanda de les Pitiüses va créixer un 2,5%, un increment molt superior a la mitjana de l'Arxipèlag.

stats