MANACOR
Part Forana 28/06/2013

El casal d'associacions, més a prop

L'Ajuntament es compromet a treballar amb el teixit associatiu

M. P.
2 min
El regidor de Serveis Socials, Roberto Flores, reconeix que les entitats "han patit durant molts anys i ara és hora de fer feina en comú".

Palma.La primera reunió entre els representants de les més de trenta associacions manacorines que demanen a l'Ajuntament la creació o habilitació d'un espai públic per a l'ús de les entitats podria donar els primers fruits. Després d'un primer contacte tens entre el regidor de Serveis Socials, Roberto Flores, i tres tècnics de la seva àrea, més un altre tècnic de la Regidoria de Cultura, finalment les dues parts faran feina per arribar a punts en comú.

El Consistori havia convocat el 20 de juny passat una trobada amb les entitats socioculturals amb l'objectiu de "fomentar la relació entre associacions". Amb tot, els assistents manifestaren que la seva intenció era, concretament, parlar sobre "quines passes estava disposat a fer l'Ajuntament per aconseguir el casal".

Comissió pro casal

Més de trenta membres del teixit associatiu de Manacor varen insistir durant més d'una hora als representants municipals en la necessitat "urgent d'un espai digne per a totes les associacions manacorines, ciutadans i ciutadanes que es dediquen des de fa dècades a l'organització d'actes lúdics socioculturals". Aquest col·lectiu vol gaudir d'un "punt de trobada, de treball, on poder desenvolupar les seves activitats amb seguretat, amb les garanties i necessitats bàsiques per agilitar l'organització d'actes i, en definitiva, on organitzar-se i interactuar" entre si.

Compromís municipal

"Volem que tant polítics com tècnics canviïn l'actitud tradicional que els ha caracteritzat fins ara i comencin d'una vegada a fer feina pels ciutadans i ciutadanes que fa anys que necessitam un espai on reunir-nos i organitzar-nos millor", demanen des de la comissió.

L'Ajuntament es mostra disposat a marcar un full de ruta i establir un "pla d'acció" per abordar aquesta acció. El regidor de Serveis Socials, Roberto Flores, reconeix que les entitats del poble "han patit molt durant molts anys" per les reivindicacions infructuoses d'un casal i, de moment, ja s'ha acordat un pla de treball per realitzar reunions periòdiques i "apropar posicions".

Sobre la possible ubicació del casal, Flores manifestà ahir que "el lloc idoni és Na Camel·la, tot i que no em voldria precipitar, i abans d'anunciar res oficialment pel que fa a llocs i dates encara hem de fer molta feina". Amb tot, remarcà que "ara que s'ha arribat a un punt de trobada després de ser conscients de la importància d'aquesta reivindicació, és important continuar treballant conjuntament".

stats