MEDI AMBIENT
Part Forana 16/06/2013

La campanya de neteja dels residus del litoral s'avança un mes

J.p.
1 min
La campanya de neteja dels residus del litoral s'avança un mes

Palma.23 embarcacions recorren el litoral des d'aquest mes de juny fins a finals de setembre per tal de netejar la mar de la gran quantitat de residus que s'hi acumulen. En concret, 9 barques treballaran a les aigües de Mallorca, 6 a Menorca, 6 a Eivissa i 2 a Formentera. El servei ha començat enguany amb un mes d'antelació respecte de l'any passat, exercici en el qual es recolliren 26,4 tones de residus sòlids, la major part plàstics i fustes.

L'objecte principal d'aquesta actuació és la recollida de residus sòlids flotants a les proximitats de les platges i les cales, amb la finalitat de millorar l'aspecte del litoral. Lamentablement, l'actitud incívica tant de moltes embarcacions com de persones que tiren residus a torrents i altres indrets del litoral provoquen aquesta gran contaminació, i fan que cada any el Govern hagi de destinar una important quantitat econòmica, enguany 434.000 euros adjudicats a Melchor Mascaró, a la neteja de tota la brutícia.

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, va presentar ahir el dispositiu al port d'Andratx. Durant el període 2004-2012, el servei ha recollit 1.808 tones de residus de l'aigua del litoral de les Illes Balears.

stats