VILAFRANCA
Part Forana 28/06/2013

El batle admet que les obres s'iniciaren sense pressupost

Des de Més Vilafranca, a l'oposició municipal, denunciaren que les obres a l'antiga carretera de Palma incompleixen la Llei de contractes del sector públic

Joan Sitges
1 min
La reforma de l'antiga carretera de Palma centrà bona part del ple de Vilafranca aquest dimecres.

Vilafranca.La reforma de les voravies de la carretera de Palma que impulsa l'Ajuntament de Vilafranca va protagonitzar bona part del ple de dimecres. Des de l'equip de govern explicaren que la reforma pretén "evitar els embotellaments que es formen en un dels punts més cèntrics de la vila". Per fer-ho, "s'ampliarà l'espai destinat a la circulació de vehicles i els cotxes només hi podran aparcar 15 minuts en horari laboral", concretà el batle, Montserrat Rosselló.

Des de Més Vilafranca, a l'oposició municipal, denunciaren que les obres a l'antiga carretera de Palma incompleixen la Llei de contractes del sector públic i, per això, demanaren "que s'aturin les tasques fins que es compleixi el procediment legal". Per part seva, el batle Montserrat Rosselló, del Partit Popular, va admetre que "l'obra ha començat sense pressupost" i es va negar a fer públic l'informe tècnic de la reforma dient que "el té l'advocat". L'oposició "no entén" com s'han pogut adjudicar sense pressupost.

Llei de contractes

De fet, la Llei de contractes del sector públic 3/2011 deixa clar en l'article 111 que en les obres menors "s'ha d'afegir el pressupost de les obres i, en el cas que sigui necessari, el corresponent projecte tècnic".

L'oposició va retreure també a la primera va que "modifica unes voreres que són les úniques del poble amb l'amplada que preveu la Llei de mobilitat i accessibilitat". Més Vila recordà, així mateix, que "s'havien construït amb fons europeus", explica la regidora de la formació Catalina Bover.

Per la seva banda, des del govern municipal remarcaren que "s'eliminen els pilons i es retalla la vorera, però l'espai útil queda exactament igual".

stats