Part Forana 26/08/2013

"Amb aquesta remor insofrible et fa ganes anar-te'n de casa"

Beach-clubs i discoteques d'Eivissa, els enemics del descans dels veïns

David Ventura
2 min
"Amb aquesta remor insofrible et fa ganes anar-te'n de casa"

Eivissa.Laura Cardona viu a Can Burgus, en una casa unifamiliar en una zona de Sant Jordi molt tranquil·la o, almenys, això és el que ella es pensava. Des que va començar la temporada turística, i sempre que bufa vent de Llevant -de mar a terra-, li arriba perfectament la remor de les discoteques i beach-clubs de la zona d'oci de la Platja d'en Bossa, que es troba a dos quilòmetres i mig de la casa. "Aquesta remor és insuportable", assegura, "no descanses, et provoca ansietat, et fa ganes de vendre la casa", comenta mentre mostra uns taps per a les orelles i una caixa d'herbes per dormir: "Són les ferramentes imprescindibles per poder dormir".

Instàncies a la Policia Local

Cardona ha cridat insistentment la Policia Local de Sant Josep i ha presentat quatre instàncies escrites a l'Ajuntament, però encara està esperant resposta: "M'haurien d'haver contestat per escrit, però encara estic esperant". La seva germana, Sonia Cardona, viu a la casa del costat i pateix els mateixos problemes: "No demanam que tanquin les discoteques, només que respectin les ordenances sobre remors", i resumeix la seva situació de la següent manera: "L'únic que vull quan arrib a casa és descansar. Això és demanar massa?".

Sonia va aconseguir que la Policia Local anàs a casa seva a realitzar una sonometria, encara que el procediment no la va convèncer: "L'ideal seria que un dia que hi ha molta remor poguessim avisar la Policia Local i que realitzassin el mesurament. El problema és que vénen quan poden i potser es presenten un dia tranquil i al final no serveix per a res".

Descans impossible

Una altra vesina que ha denunciat la situació és Ana Belén M. M., que viu en un edifici residencial de la Platja d'en Bossa. Per ella, el descans també és impossible: "Encara que la música dels beach-clubs acabi a les 12, les remors que hi ha al carrer continuen fins a les 6". Ana Belén diu que habitualment, al seu dormitori, ha de suportar un nivell de 57 decibels, tot i que es considera que més de 25 ja són suficients per impedir el repòs. Assegura que passa l'estiu gràcies a una pastilles per dormir que li ha receptat el metge de capçalera, però considera "immoral" la situació que viu: "A la feina no em puc concentrar, estic més agressiva, això t'arruïna la vida".

Totes coincideixen a assenyalar l'Ajuntament de Sant Josep com el responsable d'aquesta situació. "La sensació és que passen olímpicament de tu", comenta indignada Cardona.

stats