EXCAVACIÓ ARQUEOLÒGICA
Part Forana 30/07/2014

Troben un jaciment islàmic davall la capella de Santa Anna

Les tasques en aquesta capella de l'època del repoblament es varen iniciar arran de la trobada de paviments medievals a l'església primitiva

Ara Balears
2 min

AlcúdiaLes excavacions realitzades a la capella de Santa Anna d’Alcúdia han tengut com a resultat la troballa d’un jaciment islàmic i dos cossos enterrats en el subsòl del temple. Les tasques en aquesta capella de l’època del repoblament es varen iniciar arran de la trobada de paviments medievals a l’església primitiva i estrats almohades quan el Bisbat hi va iniciar unes obres per arreglar els problemes d’humitat del temple.

Els resultats de la campanya es varen donar a conèixer ahir durant una visita oficial del Consell de Mallorca a les feines que du a terme l’equip d’excavació de la ciutat romana de Pol·lentia.

Enguany, les excavacions s’han centrat en les zones del Fòrum i la Portella. En el primer cas, l’equip d’arqueòlegs està intentant definir l’arquitectura d’un edifici públic que molt probablement es correspondria amb el macellum (mercat) de la ciutat.

A la Portella, s’ha obert una prospeccció a una de les habitacions de la Casa del Cap de Bronze per determinar l’existència, en una època anterior a la fundació de la ciutat romana, d’un assentament talaiòtic. De fet, l’objectiu de l’equip és determinar si la ciutat va ser fundada sobre un poblat talaiòtic o bé post-talaiòtic.

La campanya d’excavacions d’enguany té les aportacions d’un grup de 8 professors de la Universitat de Portland (Oregon, Estats Units). Aquest grup ha estat fent prospeccions geofísiques a la necròpoli de Can Fanals i també a altres zones limítrofes de la ciutat romana. Al mateix temps, i gràcies a la col·laboració de l’especialista en ports antics Chistophe Morhange, adscrit a la Universitat de Aix-en-Provence, a França, s’han realitzat sondejos palinològics i geològics per tal de localitzar la ubicació dels ports de la ciutat.

stats