CRISI POLÍTICA A CAMPOS
Part Forana 27/06/2013

S'obren esquerdes en el pacte entre PP i +Acció

Sureda atempta contra la democràcia, segons Ginard

Joan Sitges
2 min
S'obren esquerdes en el pacte entre PP i +Acció

Campos.És evident que a Campos les tensions creixen entre el Partit Popular i +Acció. Amb tot, les crides a la calma i la voluntat expressada pels edils que formen l'equip de govern semblen indicar que de moment es continuarà endavant amb el pacte de governabilitat que els dos partits han mantingut fins ara.

Cal recordar que la regidora Francisca Sureda abandonà la setmana passada +Acció "perquè no em trobava còmoda en el projecte" i des de llavors passà a ser un edil no adscrita a cap formació política. Sureda, però, ha mantingut les àrees de Serveis Socials i Fires i Festes, que pensa continuar gestionant "perquè el compromís l'he adquirit amb els ciutadans de Campos i no amb cap partit concret", explicà ahir Sureda. El fet és que els vots de l'edil no adscrita poden arribar a aplanar el camí del PP local i deixar fora de joc +Acció. I és que el Partit Popular està a un sol regidor de la majoria absoluta a l'Ajuntament.

"Trànsfuga"

Després que Sureda abandonàs +Acció, el partit va exigir-li o bé tornar a la formació o bé la dimissió. Les intencions de Sureda, però, són lluny de les del partit campaner, perquè la regidora vol "mirar cap al futur amb serenitat i continuar fent feina pel poble", segons explica ella mateixa. Davant aquesta situació, el líder de +Acció, Guillem Ginard, ha exigit "a la direcció regional del Partit Popular que hi intervingui. D'aquesta manera, +Acció ha demanat al batle que "formalitzi la destitució per complir amb el pacte de govern perquè Sureda atempta contra les normes bàsiques de la democràcia".

Per part seva, Sureda apunta que "no crec que ningú em pugui considerar una trànsfuga perquè no me n'he anat a cap altre partit". Aquesta tesi és compartida pel batle, Sebastià Sagreras (PP), quan diu que "la definició de trànsfuga no coincideix amb el que ha passat a Campos". L'edil indica que, "tot i que sé que tenc les portes d'alguns partits obertes, la meva intenció és mantenir-me en aquesta situació fins a esgotar la legislatura, perquè vull continuar fent feina pel poble".

Dures acusacions

La primera vara, Sebastià Sagreras, ha exigit públicament a Guillem Ginard que "solucioni els problemes que té amb la manera de gestionar la seva formació per assolir l'estabilitat necessària per venir cada dia a fer feina a l'Ajuntament". En aquest sentit, el batle ha reiterat que "no faig comptes assumir un problema que és d'un partit concret i que s'ha generat per la inestabilitat personal i política de Ginard". El batle opina, a més, que "ningú no hauria de condicionar la feina de gestió que es fa a l'Ajuntament".

Amb tot, des del PP local volen que "Guillem Ginard quedi al govern i continuï fent feina perquè m'agradaria que els esforços de tot l'equip de govern se centrassin en la gestió i deixassin de banda les finalitats partidistes".

stats