Part Forana 29/07/2015

El batle de Santa Eugènia admet que tenir gent d'Algaida empadronada a ca seva és irregular

L'Ajuntament n'ha contractat un d'ells per fer feines de manteniment

M. Bonnín
2 min
Martorell i Urraca discutint sobre els empadronaments irregulars. / M.B.

Santa EugèniaEl batle de Santa Eugènia, Xisco Martorell (PP), ha admès aquest matí que l'empadronament a ca seva de cinc persones que viuen a foravila d'Algaida és irregular. "L'únic que dóna dret a l'empadronament és la residència", ha afirmat durant la discussió per aquest tema amb el portaveu del PSOE, Pep Lluís Urraca, en el ple d'avui. Així mateix, Martorell ha acusat els regidors de l'oposició de tenir empadronats familiars que no viuen al poble. "El dia que vulgueu la regulació del padró, començau per ca vostra", ha dit. Urraca ha apuntat que amb aquestes afirmacions el primer edil incorria en la prevaricació.

Una família de cinc persones està empadronada a cal batle taujà des de l'any 2009, tal com confirmà ell mateix en el seu perfil de Facebook. Un d'ells, Antonio García, ha estat contractat per l'Ajuntament durant 6 mesos per dur a terme tasques de manteniment. Martorell ha indicat que la contractació és regular. "El SOIB va fer una preselecció de sis persones amb el perfil que necessitàvem i l'Ajuntament contractà els tres que eren de Santa Eugènia", ha indicat. Movem volia fer una pregunta sobre aquesta contractació en el ple d'avui matí, però no hi ha pensat durant el seu torn i el batle no li ha permès reprendre-la al final del ple.

Més de cent irregulars

Santa Eugènia té més d'un centenar d'empadronaments de gent que no viu al municipi, segons ha indicat aquest dimarts Martorell. Això s'explicaria per les reduïdes dimensions del terme municipal, que fa que molts taujans tinguin la casa en alguns dels pobles veïns. En aquests casos, l'oposició veuria amb bons ulls els empadronaments, ja que es tractaria de gent del poble. En el cas del batle, però, critiquen que sigui gent de fora i li imputen una major gravetat perquè ocupa un càrrec que l'obligaria a donar exemple.

El PP va guanyar les eleccions del 24-M per un marge de tres vots, segons indicà el cap de l'oposició, Joan Riutort, el dia de la investidura, quan denuncià la "possible irregularitat" de tenir persones empadronades en un habitatge per obtenir-ne el vot. Martorell rebat aquest argument dient que el 2009 no tenia intenció d'entrar en política ni ser batle. Una de les empadronades, Deborah Thompson, es presentà a la llista del PP en sisena posició

Martorell ha assenyalat que la regularització del padró al municipi podria suposar una minva en determinats serveis, com l'escoleta o el PAC. Això no obstant, Riutort ha afirmat que actualment al municipi hi ha gent que acudeix al metge a altres pobles perquè l'horari d'obertura del centre de salut és insuficient.

Sense participació

Per altra banda, els vots del PP han rebutjat una proposta de Movem per crear un reglament amb el qual es pugui donar la paraula al públic assistent als plens. "Sempre ho hem fet com ho feim ara i no ho hem de canviar", ha argumentat Martorell. L'oposició també ha fet una pregunta sobre la realització dels plens els matins a les 9 h i no els horabaixes, com passava amb el batle anterior, Guillem Crespí, igualment del PP. La resposta ha estat que aquest horari no suposa cap desavantatge.

stats