SANT JOAN
Part Forana 02/08/2013

Sant Joan ampliarà el vell centre sanitari

L'Ajuntament, que cedí un solar, espera que Salut construeixi la nova infraestructura

Joan Sitges
2 min
Sant Joan ampliarà el vell centre sanitari

Sant Joan.L'Ajuntament de Sant Joan reformarà l'actual centre de salut municipal afegint-hi un despatx per a consultes mentre s'espera que la Conselleria de Salut construeixi el nou equipament sanitari. I és que en el darrer ple l'Ajuntament va aprovar la cessió al Govern d'un solar situat al costat del quarter de la Guàrdia Civil perquè s'hi construeixi un nou centre de salut.

De fet, un dels problemes de l'edifici actual és que "les instal·lacions han quedat petites i són poc funcionals", explicà el batle del municipi, Joan Magro (PP). I és que l'edifici actual només disposa de dues consultes, una que utilitza el metge i una altra que utilitza l'infermera, "però quan vénen els metges especialistes, com el pediatre, han d'esperar que es desocupi un dels dos despatxos per poder atendre els pacients", explicà. A més, l'immoble "té problemes d'accessibilitat, manté barreres arquitectòniques que hem intentat pal·liar amb un accés lateral que continua sent poc funcional", informà. I és que totes aquestes consideracions han fet que des de la Conselleria de Salut es qualifiqui l'actual centre de salut de "molt deficient".

Reforma

Per intentar millorar les deficiències de l'edifici, "es construirà un nou despatx de consultes", indicà Magro. Segons el batle, "l'obra servirà per millorar la funcionalitat del centre i per evitar esperes innecessàries als usuaris". Amb tot, no serà la Conselleria de Salut la que s'encarregui de l'ampliació de les consultes actuals, sinó que serà l'Ajuntament qui en pagui les despeses. Les obres no només tenen com a objectiu millorar l'edifici que, tanmateix, quedarà obsolet en construir-se el nou centre de salut.

"En el futur volem que es converteixi en una escoleta per a infants de 0 a 3 anys i per això les obres del centre ja es faran tenint-ne en compte els futurs usos", aclarí Joan Magro. Des del Consistori indiquen, a més, que "el projecte arquitectònic ja s'està preparant i aquestes obres s'executaran dins els primers mesos de l'any que ve".

Nou centre

El batle assumí que alguns santjoaners i els professionals sanitaris que treballen al poble s'han queixat de la situació en què es troba el vell centre de salut.

Per això, "des de l'Ajuntament ens hem reunit diverses vegades amb el conseller Martí Sansaloni i crec que amb la reforma i amb el compromís adquirit pel Govern de construir un nou centre hem arribat a una bona solució", afirmà el batle. És per això que la Conselleria de Salut ja disposa del solar on s'ha d'aixecar el nou centre de salut del municipi. Amb tot, "el compromís que ha adquirit el Govern és redactar aquesta legislatura el projecte arquitectònic del nou equipament sanitari, que es construirà quan hi hagi pressupost disponible", aclarí el batle. De fet, aquest punt féu aixecar les sospites dels edils de Convergència i del PSOE que, en el ple del 22 de juliol passat, varen mostrar la seva preocupació a l'equip de govern, format pel Partit Popular i Assamblea per Sant Joan.

stats