LLEI URBANISME SOSTENIBLE
Part Forana 26/06/2013

Sant Antoni vol regularitzar 18 urbanitzacions

David Ventura
2 min

Eivissa.La legalització d'urbanitzacions amb alguna irregularitat no és una novetat del decret llei aprovat pel Consell de Govern divendres passat. La Llei d'urbanisme sostenible que va elaborar l'equip de Gabriel Company permetia també regularitzar determinats nuclis mancats de tots els serveis que la normativa estableix com a imprescindibles amb caràcter general, sota la figura d'Assentaments en el Medi Rural (AMR). Aquesta llei permet ordenar zones de nuclis residencials que no tinguin infraestructures com el sanejament.

L'Ajuntament de Sant Antoni, a Eivissa, ja està adaptant la normativa urbanística a aquest escenari més permisiu, i en aquest sentit té previst legalitzar aquesta setmana un total de 18 urbanitzacions edificades de manera il · legal en sòl rústic. Demà dijous el ple municipal fa comptes aprovar inicialment les normes subsidiàries, que inclouran l'ordenament i regularització de 18 àrees, algunes amb diverses deficiències com és el cas de Can Tomàs, Lloma Pineda, Can Llaudis, Punta Galera, Can Xicu Musson. Totes es podran beneficiar de la figura inclosa en la Llei d'urbanisme sostenible coneguda com a AMR.

A Eivissa, durant les dècades dels anys 80 i 90, es construïren urbanitzacions senceres sense la dotació de serveis mínims que marca la llei. Regularitzar-les era complicat i l'administració tampoc no va tenir gaire interès a posar-hi ordre. De fet, l'aplicació estricta de la normativa obligava a il·legalitzar urbanitzacions que havien generat unes plusvàlues molt importants.

La manca de dotació de serveis com el clavegueram és una situació teòricament temporal i que, tal com marca la llei, s'ha de resoldre. Però a Eivissa no sempre és així. Ara, amb la Llei d'urbanisme sostenible, s'obre la porta que altres municipis puguin aprofitar per consolidar urbanitzacions que durant anys han viscut en uns llimbs legals. Els ecologistes han criticat fortament aquesta figura.

stats