MANACOR
Part Forana 04/06/2013

Pastor llevarà el cartell de les coves del Drac

L'Ajuntament vol posar ordre a la publicitat il·legal del terme

Joan Sitges
2 min

Manacor.L'Ajuntament de Manacor ha decidit posar ordre a les tanques publicitàries que voregen les carreteres i els carrers del municipi. De moment ja s'ha signat el decret pel qual l'Ajuntament desmuntarà d'ofici l'enorme cartell que anuncia les coves del Drac a l'entrada de Portocristo. A més, "des d'Urbanisme preparam un inventari dels cartells que existeixen al municipi, que ha de servir per aclarir quins són legals i quins s'han de retirar", explicà ahir la regidora Cati Riera.

De fet, el departament d'Urbanisme ja té a punt el decret que permet a l'Ajuntament desmuntar d'ofici l'enorme rètol il·legal que anuncia les "Cuevas del Drach" a l'entrada de Portocristo. Es dóna la circumstància que entre els accionistes de l'empresa que explota les coves com a reclam turístic s'hi troba Antoni Servera, un dels regidors del Partit Popular a Manacor, actualment a l'oposició.

"En un màxim de tres setmanes el cartell haurà desaparegut", confirma la regidora d'Urbanisme, Cati Riera. I és que els tècnics del departament ja tenen damunt la taula el decret que n'autoritza la demolició. Així, s'espera que en poques setmanes els treballadors designats per l'Ajuntament iniciïn les tasques de desmuntatge del cartell, una feina que haurà de pagar l'empresa de la família Servera, propietària de les coves del Drac.

Cal recordar que fa més de dos anys que es va construir en poques hores i sense cap tipus de llicència el cartell, de més de dos-cents metres quadrats, que anuncia les coves del Drac a l'entrada de Portocristo. L'Ajuntament de Manacor obrí un expedient d'infracció urbanística i el maig de l'any passat s'ordenà la demolició del rètol, però la lentitud burocràtica ha fet possible que s'hagi mantingut dret fins avui.

Massa cartells

El cartell esmentat, però, no és l'únic que és il·legal. Sense anar més lluny, la setmana passada la mateixa empresa que explota turísticament les coves va col·locar més tanques publicitàries il·legals a la sortida de Manacor cap a Portocristo i a altres indrets del municipi. La voluntat de l'equip de govern de Manacor i de bona part de l'oposició és augmentar les mesures de vigilància per acabar amb la pràctica de col·locar tanques publicitàries, que en alguns casos està prohibida per llei. De fet, el Partit Socialista va demanar més mesures de control per acabar amb aquest tipus d'il·legalitat en encetar la legislatura i el PSM reclama una norma que reguli els cartells publicitaris a l'entorn urbà.

"Actualment, l'Ajuntament actua d'ofici quan detectam que es col·loquen nous cartells i també actuam quan algú ho denuncia", afegeix la regidora d'Urbanisme. En realitat, la Llei general de carreteres aprovada el 1998 prohibeix els cartells publicitaris a totes les carreteres de l'Estat. Amb tot, la mateixa llei permet aquest tipus de retolació a les zones urbanes, però han de ser els ajuntaments els que permetin instal·lar-la seguint la normativa municipal.

stats