CRISI POLÍTICA A CAMPOS
Part Forana 20/06/2013

El PP no trencarà el pacte amb Més Acció

El batle, Sebastià Sagreras, assegura que es vol mantenir fidel a l'acord de govern

Mercè Pinya
2 min

Palma.El Partit Popular de Campos es mostra convençut que la decisió de Francisca Sureda, qui es presentà a les eleccions municipals de 2011 com a número 2 per la llista de +Acció i aquest divendres presentà la baixa a la formació política, "no ha de condicionar l'acord de govern" que mantenen els conservadors amb els regionalistes i "és una qüestió interna" dels seus socis. El batle campaner, Sebastià Sagreras, reuní ahir vespre la junta local del PP per debatre la crisi política generada arran de la renúncia de Sureda al seu partit i de l'escenari que es presenta, atès que no té intenció de renunciar a l'acta de regidora. Els populars acordaren anit que la seva intenció és la de mantenir les àrees de govern municipal així com es pactaren amb +Acció, incloent Sureda a l'àrea de Serveis Socials i Fires i Festes.

Majoria absoluta

La renúncia de Francisca Sureda a les sigles de +Acció va fer pensar en un primer moment en un reequilibri de forces dins l'Ajuntament. El PP, que disposa de sis regidors, pactà el govern amb +Acció, que en tenia quatre. Amb tot, davant una eventual majoria absoluta dels populars, el batle, Sebastià Sagreras, assegurà que "ho tindria molt fàcil, perquè els nombres són molt senzills i amb un edil més tindria la majoria absoluta, però jo vull respectar l'acord i no em planteig treure ningú defora", afegí.

Tot i que el PP pensa continuar amb el mateix repartiment d'àrees de govern, el tinent de batle i líder de +Acció, Guillem Ginard, reiterà la seva voluntat que Francisca Sureda torni al partit l'acta de regidora i les àrees de govern. "El pacte se signà entre dues formacions formant part d'unes sigles i no una persona en concret. Mentre a Espanya hi hagi un sistema de llistes tancades, ella ha d'assumir que això és així", assegurà Ginard. Amb tot, apuntà que "mentre el batle avali aquestes àrees, ella serà regidora" i, en aquest sentit, reconegué que "tampoc no li hem demanat res més formalment a la primera vara".

Transfuguisme

La situació de Francisca Sureda com a edil no adscrita, que ha passat a formar part del grup mixt, no pot ser qualificada pel batle Sagreras de "transfuguisme". El batle apuntà ahir que "m'estranyaria molt que des de +Acció es referissin a Sureda en aquests termes". En aquest sentit, va recordar que en el passat mandat Guillem Ginard abandonà Unió Mallorquina juntament amb prop d'un centenar de militants i també passaren a formar part del grup mixt i mantingueren el pacte de govern amb Campos pel Canvi fins a final de legislatura amb un altre partit polític. "Ginard s'estaria dient trànsfuga a ell mateix", conclogué.

stats