Part Forana 11/06/2013

La PAH de Sóller atén una desena de veïns que es troben en perill d'exclusió social

Onze persones han estat ateses en el primer mes de vida de la plataforma a la localitat

Efe
2 min

SóllerLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sóller ha atès ja onze veïns del poble que es troben en risc d'exclusió social i que podrien ser desallotjats pròximament. La plataforma nasqué a Sóller fa devers un mes i ha estat atenent persones que pateixen processos d'execució hipotecària i de desnonament.

El primer cas en el que han intervingut és el d'un jove que pateix una discapacitat del 92% i que estava pendent de ser desallotjat per impagament del lloguer, segons ha informat l'entitat. La PAH hauria arribat a un acord verbal per aturar el procés, però de moment no existeix cap document que ho acrediti i el perill segueix sent real.

Alguns dels altres casos en què ha intervingut la PAH són el de dues mares solteres que podrien haver d'afrontar un desnonament per finalització del contracte de lloguer. Una d'elles assegura haver rebut coaccions per part de la propietat.

Suport institucional

En aquest sentit, l'entitat social ha valorat positivament que l'Ajuntament aprovàs declarar Sóller localitat lliure de desnonaments hipotecaris. Així com també que tant el PP com l'oposició es comprometessin a donar suport a la plataforma i a lluitar per minimitzar els efectes de la crisi.

Finalment, la PAH de Sóller ha fet aquest dimarts una crida al suport i al voluntariat recordant alguns dels casos més greus que ha atès durant el seu primer mes de vida. Adverteixen que el cas d'un indigent que vivia en una síquia d'aigües residuals, el d'una família sencera que dormí dos dies a la Plaça de la Constitució o els de les dues mares que podrien quedar pròximament al carrer i l'al·lot en cadira de rodes que es troba en perill de desallotjament "haurien de fer obrir els ulls a la gent".

stats