FELANITX
Part Forana 22/06/2013

No hi haurà multes per als 'flitats'

Se'ls reclamaven 55.150 euros per desordre, però els fets han prescrit

E. B. / M. P.
2 min

Palma.Ni multes ni cap sanció penal o administrativa. Els encausats per desordres públics i atemptats a l'autoritat arran dels incidents a les festes de Sant Agustí de Felanitx de 2011 no hauran de pagar finalment els 55.150 euros de multes, perquè els processos penal i administratiu han prescrit. El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx explicà ahir que aquest dijous començaren a rebre les notificacions que els comunicaven l'arxivament definitiu de les multes que ara fa gairebé un any interposà la Delegació del Govern .

La notícia arriba pocs dies després d'haver transcendit també l'arxivament de la causa judicial. Quan el jutge que duia el procés penal va desestimar que els incidents haguessin estat greus i els va considerar lleus, ja només se'ls podia considerar una falta. Com que els tràmits per jutjar una falta són de sis mesos i quan va començar el procés penal ja havien transcorregut, el jutjat ha decidit declarar-los prescrits. Amb el procés administratiu ha succeït el mateix: el procés sancionador no va començar fins més de deu mesos després dels fets que tingueren lloc el 28 d'agost de 2011, de manera que aquest mes s'han declarat prescrites les sancions.

Muntatge polític

El col·lectiu d'encausats pel cas ha rebut la nova amb una "sensació agredolça". Segons assegurà ahir una de les portaveus, Maria Pizà, "estam contents, però lamentam que el fet que finalment no s'hagi realitzat judici ha provocat que no ens hàgim pogut defensar". Consideren que l'arxivament de la causa judicial i la prescripció de les multes "demostra el ridícul que ha fet el PP de Felanitx". En aquest sentit, denuncien que "tot aquest procés judicial ha estat una farsa" i per això exigeixen, una vegada més, "la destitució immediata del regidor Rafel Roig, la depuració de responsabilitats a la Policia Local i la dimissió del batle, Gabriel Tauler".

Per part seva, Tauler afirmà ahir que no tenia constància de l'arxivament de les sancions i apuntà que "nosaltres hi anàvem com a perjudicats i no entenc com han pogut prescriure les multes". Així mateix, el primer edil felanitxer va apuntar que "ens ho hauríem de fer mirar un poc", en referència al funcionament de la justícia.

stats