Part Forana 15/10/2017

La Mostra de la Llampuga omple el moll de Cala Rajada de peix fresc

Establiments de restauració i hotels mostren les arts culinàries a 20 estands de gastronomia

M. Barceló
2 min
L'esplanada del moll de Cala Rajada s'ha vist desbordada de gent que volia tastar la llampuga.

CapdeperaCala Rajada ha celebrat aquest diumenge una nova edició, la setzena, de la Mostra de la Llampuga, per a molts el peix estrella del plat mariner de la tardor. Tot en el marc del cap de setmana de peix fresc, en què col·labora de manera molt activa la Confraria de Pescadors.

Durant tot el cap de setmana han tingut lloc diversos actes relacionats amb l'activitat pesquera i amb la llampuga com a element protagonista. Un dels actes més multitudinaris tingué lloc la nit de dissabte amb la paella per a un millar de comensals preparada per la confraria.

Aquest diumenge, per tancar la setmana del peix fresc, l'esplanada del moll ha acollit milers de persones que han volgut participar en el tast variat de plats que oferien els vint estands plantats prop de la flota pesquera gabellina, una de les més actives de Mallorca.

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha inaugurat aquest diumenge dematí la XVI Mostra de la Llampuga i ho ha fet acompanyat pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el conseller de Treball, Yago Negueruela; el director general de Pesca, Joan Mercant; altres consellers del Consell de Mallorca; regidors; el president de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera, Joan Ferrer, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Cala Rajada, Pedro Mercant.

Representació de la restauració

Entre els 20 estands hi havia representació de bars i restaurants, com també d'hotels de la zona, que han ofert plats amb la llampuga marcant el gust i la presentació del menjar. Des de les 12 h, els assistents, de tot Mallorca, han pogut gaudir dels plats elaborats per a l’ocasió al preu de 2 euros cadascun. L'allau de gent ha obligat a fer una estona de coa. A les 16 hores s'ha donat per tancat el primer torn de la jornada gastronòmica, que com és costum té una versió nocturna, des de les 18 i fins a les 22 hores.

stats