Part Forana 04/01/2017

Manacor engega un estudi per conèixer els hàbits familiars en l'ús de l'aigua

L'empresa municipal avaluarà el consum de 200 llars per planificar millor les campanyes d'estalvi

M. B.
2 min
Entre les mesures d'estalvi, s'ha optat per reformar un dels dipòsits de subministrament i evitar la fuita de líquid.

ManacorL'Ajuntament de Manacor té entre cella i cella arribar a assolir uns nivells òptims de qualitat en el servei d'aigua potable. I el gran repte és aconseguir servir als veïns aigua potable, que els eviti la gran despesa que suposa haver de destinar una part del pressupost familiar a la compra d'aigua embotellada. En aquest sentit, la SAM, l’empresa de serveis del municipi de Manacor que gestiona l’obtenció i la distribució de l’aigua a la ciutat, ha posat en marxa un gran estudi "per conèixer en profunditat la manera com es consumeix l’aigua a Manacor, a fi de poder establir mesures eficaces per estalviar-ne", ha explicat la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

En l’estudi, hi prendran part els veïns de dos-cents habitatges, "que hi participaran de manera voluntària i se seleccionaran amb l’objectiu de formar una mostra estadísticament significativa dels diferents tipus de consum del nucli urbà de Manacor", ha subratllat el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

Així els dos-cents habitatges de la mostra es triaran tenint en compte tot tipus de variables significatives: nombre d’habitants de la casa, volum de consum mensual, presència de jardí o cisterna, comptadors comunitaris, etc.

En haver fet la selecció definitiva dels dos-cents habitatges de Manacor, diferents persones acreditades per la SAM, amb la col·laboració de les famílies seleccionades, visitaran gratuïtament les 200 llars que formaran part de l’estudi. En cadascuna de les visites es durà a terme un estudi complet que delimitarà en cada habitatge la manera com s’utilitza l’aigua potable. Amb això, es tendrà una base per planificar millor les campanyes d'estalvi.

També, d'aquesta manera, es podran localitzar possibles fuites, es recomanarà la instal·lació de vaporitzadors als grifons o s’ajudarà a fer servir d’una manera eficient els electrodomèstics. Després d’un any analitzant l’impacte de les mesures d’estalvi proposades, es comprovarà el recorregut i l’efectivitat que han tengut. En acabar aquesta etapa de l’estudi i tenint ja les conclusions, la SAM podrà fer les recomanacions més oportunes per estalviar aigua i per reduir la factura de cada habitatge segons el perfil dels seus usuaris. Paral·lelament, des de l’Ajuntament es preveu impulsar una campanya de conscienciació sobre la necessitat de consumir aigua d’una manera més racional.

Així, després de l’experiència de l’estiu passat, en què la SAM i l’Ajuntament impulsaren anuncis per conscienciar de la necessitat d’estalviar aigua, la SAM abordarà aquest problema més directament, tot analitzant amb els usuaris l’ús que fan de l’aigua. L'objectiu final és poder establir procediments d’estalvi eficaços que puguin aprofitar tots els residents del municipi.

stats