CAMPANET
Part Forana 01/08/2013

L'oposició impedeix que la batlessa de Campanet cobri

Margalida Bonnín
2 min

Campanet.El ple que ahir havia d'aprovar les retribucions del nou equip de govern de Campanet va evidenciar l'enfrontament entre el PSOE i el PSM, quan els primers votaren en contra de la proposta de retribucions dels quatre edils nacionalistes que, des de fa una setmana, governen en minoria.

A causa d'aquest fet, es dóna la situació insòlita que el Consistori haurà de retornar el sou (2.592 euros bruts al mes) que la Conselleria d'Administracions Públiques subvenciona per pagar una dedicació exclusiva als batles de municipis de menys de 6.000 habitants i que, per tant, no surten dels comptes municipals.

La batlessa, Magdalena Solivellas, declarà en acabar el ple que continuaran treballant, tot i no tenir sou, "amb la misèria que legalment puguem cobrar" i es mostrà contrariada, ja que, segons digué, la seva proposta econòmica suposava un estalvi de 6.000 € anuals.

"Demagògia"

Per la seva banda, l'anterior batle i portaveu dels socialistes, Joan Amengual, defensà el seu posicionament dient que els nacionalistes, de manera "demagògica", també votaren en contra que ell mateix cobràs la mateixa quantitat.

Segons Solivellas, això no és cert, ja que el que votaren en contra fou l'augment de retribució per al primer tinent de batle.

A més de l'enfrontament entre els dos partits que, al 2011, pactaren governar junts durant aquest mandat, ahir es va evidenciar una discrepància a la coalició PSOE i IV, ja que el regidor dels ecologistes s'abstingué en la votació. El PP, per la seva banda, també votà en contra com a resultat dels "insults" que, segons Miquel Pons, portaveu dels populars, Solivellas havia llançat contra ells en la investidura.

La proposta de retribucions que es dugué a ple fou el sou de la batlessa, una dedicació parcial de la primera tinent de batle de 575 € i dietes mensuals de 400 € per als altres dos edils. En la mateixa sessió plenària, s'aprovà el repartiment d'àrees.

stats