INCA
Part Forana 27/06/2013

L'estudi econòmic per privatitzar l'aigua el va fer un militant del PP

L'oposició denuncia la despesa de 8.000 euros en dos informes

Margalida Bonnín
2 min

Palma.L'Ajuntament d'Inca va encarregar dos informes tècnics per a la redacció del plec de condicions que justifica la privatització de l'aigua a Inca, que sumen el cost de 8.000 euros, segons denunciaren ahir els tres grups de l'oposició, PSOE, Independents i MÉS per Inca. Un d'aquests informes, l'econòmic, amb un preu de 3.999,05 euros, s'encarregà al responsable d'Acció Política de la junta local del PP i home de confiança del batle, Félix Sánchez, el qual va ser gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca de gener a octubre de 2012.

Els grups de l'oposició recalquen en una nota que aquest és un assumpte "tèrbol" i que l'Ajuntament n'amaga informació de manera intencionada, ja que l'estudi de Sánchez no ha passat pel registre d'entrada i tampoc no consta en l'expedient de privatització del servei de l'aigua. A més, en el darrer ple, el partit dels Independents en sol·licità una còpia, la qual, un mes després, encara no ha estat lliurada, perquè, "segons diuen (referint-se a l'Ajuntament), ni els tècnics ni els regidors del govern municipal no el tenen". Per tot això, exigeixen a Rafel Torres que aclareixi els fets, que faciliti tota la documentació disponible i que doni una explicació als ciutadans d'Inca.

La factura d'aquest estudi tècnic es va emetre el 8 de març del 2013 amb el concepte "Estudi econòmic de viabilitat de la concessió del servei d'aigües i clavegueram de l'Ajuntament d'Inca". Pel que fa a l'informe d'enginyeria, que va costar 3.993 euros, es va encomanar a l'empresa Rafer Ingenieria SLP per a l'elaboració dels plànols de la xarxa d'abastiment, sanejament i pluvials d'Inca. La factura és del mes de gener.

Segons apunten els grups de l'oposició, el cost d'aquests dos estudis és sospitós, ja que per molt poc no arriben als 4.000 euros cadascun, que és la xifra a partir de la qual és obligatori fer un expedient de contractació. A més a més, segons argumenten, no hi havia necessitat de contractar assessories externes, perquè aquesta feina l'haurien poguda fer els mateixos tècnics de l'Ajuntament i així s'hauria evitat una despesa innecessària.

La polèmica privatització

La privatització del servei d'aigua potable ha aixecat gran controvèrsia a la capital del Raiguer. Avui mateix, s'ha organitzat una taula rodona a les set de l'horabaixa al claustre de Sant Domingo, en què participaran el regidor d'Hisenda, Antonio Jesús Aguilar; l'hidrogeòleg Alfredo Barón; la portaveu del GOB, Margalida Ramis; i la representant d'ATTAC Mallorca, Ester Cifre. El batle inquer ha refusat assistir-hi.

En el ple municipal que es durà a terme demà està previst que es resolguin les al·legacions i s'aprovi l'expedient de contractació.

stats