CRISI POLÍTICA A VILA
Part Forana 06/06/2013

L'alcaldessa d'Eivissa dimiteix, però reté l'acta de regidora

Sánchez-Jáuregui presentà la renúncia al registre 'in extremis'

David Ventura
2 min

Eivissa.L'alcaldessa d'Eivissa, la popular Marienna Sánchez-Jáuregui, no s'atura de sorprendre periodistes, companys de partit i ciutadans. Ahir, 5 de juny, era el dia en què havia anunciat que formalitzaria la dimissió a l'oficina del Registre de l'Ajuntament de Vila. La batlessa arribà a la seu del consistori, Can Botino, a les 10.38 hores; el Registre tancava a les 14 hores, però no va ser fins al darrer minut, després d'estar tancada al seu despatx durant tot el matí i d'estirar al màxim la corda del suspens, quan l'alcaldessa va entregar l'escrit amb què, oficialment, presentava la dimissió i convocava un ple extraordinari per designar successora. Com a prova d'aquesta situació de nervis, cinc minuts abans del tancament del Registre, els mateixos col·laboradors directes de Sánchez-Jáuregui admetien no entendre exactament què passava.

Torcebraç al Partit Popular

Aquest ha estat el darrer episodi d'una crisi política que fa un mes que s'allarga fins a extrems insospitats i en què tots els anuncis de "dimissió imminent" que havia fet l'alcaldessa es varen acabar diluint, es varen adduir baixes mèdiques i s'han estirat al màxim els terminis administratius. Finalment, es pot dir que la dimissió de Sánchez-Jáuregui ja és una realitat.

Això no obstant, l'encara alcadessa es guarda un as a la màniga, perquè renuncia al càrrec, però no a la seva acta com a regidora del PP. Un gest que denota que, tot i que Sánchez-Jáuregui abandona el càrrec contra la seva voluntat i obligada per la pressió que ha exercit sobre ella el president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, no dóna per tancada la seva batalla personal.

D'aquesta manera, Sánchez-Jáuregui continuarà compartint cadira amb els altres vuit regidors del grup popular, malgrat la pèssima relació personal que manté amb ells i que sis d'aquests regidors van votar a favor de la seva dimissió i la van assenyalar com a responsable política del cas Prensa Pitiusa.

El ple extraordinari s'ha convocat per a dia 13 de juny a les 12 del migdia. Allà es formalitzarà la dimissió i es proclamarà com a nova alcaldessa la popular Pilar Marí, qui anava de número quatre a les llistes del Partit Popular a les eleccions anterior. Marí ha estat designada pel partit com la persona més indicada per ocupar l'alcaldia i ha passat per davant dels dos tinents d'alcalde, Joan Daura i Lina Sansano, que han quedat esquitxats per la lluita d'acusacions creuades i desqualificacions que durant les darreres setmanes s'han produït entre Marienna Sánchez-Jáuregui i els seus dos col·laboradors directes".

stats