FIRES
Part Forana 08/04/2017

L’Alcúdia marinera ofereix sípia i nàutica

La fira té una gran varietat d’expositors, restaurants i activitats

Ara Balears
2 min
La comitiva municipal en el recorregut pel recinte firal.

AlcúdiaAlcúdia viu de ple aquest cap de setmana al port la XII Fira de la Nàutica i de la Sípia, acompanyada del mercadet d’artesania, el mercadet de productes alimentaris i els expositors nàutics. A la inauguració de divendres vespre, la regidora de Fires i Mercats, Cati Pericàs, va agrair la feina de restaurants, paradetes i expositors nàutics per fer possible aquesta nova convocatòria firal. Per part seva, el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, destacà que enguany la fira té una gran varietat d’expositors, restaurants i activitats que permeten omplir tot el cap de setmana d’oci de qualitat.

Després de la tradicional tallada de cinta es va fer un recorregut pels diversos restaurants de l’envelat de la plaça de la Quarantena, on hi ha 24 restaurants que ofereixen durant el cap de setmana de la fira plats elaborats amb sípia.

El binomi de sípia i oferta nàutica dura tres dies i és aquest diumenge, la darrera jornada, quan s’espera el gruix de visitants, que podran degustar els plats i després visitar la zona d’oferta nàutica a primera línia del passeig marítim del Port d’Alcúdia, on hi ha instal·lades 19 empreses especialitzades en serveis i productes nàutics.

Aquest diumenge hi haurà la tradicional visita de les autoritats autonòmiques amb el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, en representació del Govern de les Illes Balears i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, en representació del Consell de Mallorca.

A més de les exposicions i els tallers, a les 12 hores es durà a terme l’entrega de la distinció ‘Una vida dedicada a la mar’, reconeixement que l’Ajuntament d’Alcúdia dedica a tres pescadors, un d’ells serà a títol pòstum.

Durant la jornada hi haurà una fideuada de sípia a càrrec dels pescadors d’Alcúdia, que també tindran a la venda sípia fresca treta de la zona per als que desitgin tastar un bon producte de temporada.

stats